Tre grunner til at Microsoft aldri vil gjenvinne tablettdominans

Nesten daglig tar en administrerende direktør for teknologiselskapet scenen med å underrette underverkene med nettbrett, deres nyeste skifer-stilenhet i hånden og superlativt snøret om den fantastiske og innovative teknologien som ligger inne. Mens dette nå er en gammel hatt, slo et teknologiselskap dem til festen i nesten et tiår.

I november 2001 tok Bill Gates innpakningen av den første iterasjonen av selskapets operativsystem for Tablet PC, og viste seg å være enten en prescient futurist eller verdens verste markedsfører (avhengig av din tolkning), spådde at Microsofts Tablet PC-er ville være den mest populære PC-formfaktoren i løpet av fem år. Fremover til slutten av 2011, og Gates 'sistnevnte prediksjon virker omtrent som riktig, med datamaskiner på nettbrettformat som flyr fra hyllene mens stalwarts som HP forlater PC-virksomheten for død.

Åpenbart var Gates spådom om hvilken programvare som skulle kjøre på disse enhetene, fryktelig galt, den skinnende sølv Apple-logoen som hadde sparket Windows til fortauskanten i en slik grad at din gjennomsnittlige teknologikjøper ikke engang er klar over at Microsoft har hatt et nettbrett som tilbyr den bedre delen av et tiår. Jeg kan bare forestille meg at vantro stirrer i Redmond når de ser Apple sverte bort byttet i et markedssegment de var pionerene, alt i løpet av måneder fremfor årene Microsoft satte inn plattformen.

Så er spørsmålet: Vil Microsoft noen gang få fotfeste på nettbrettet? Til tross for at jeg er en stor fan av Microsofts produkter, ser jeg svaret som et rungende "nei" hvis Microsoft fortsetter på sitt nåværende spor. Her er tre grunner.

1. Vertikale markeder

Ta en titt på Microsofts litteratur som reklamerer for Tablet-plattformen din, og du vil helt sikkert se omtale av termer som vertikale markeder, håndterbarhet og andre meningsløse bedriftsprater. Basert på det resulterende salget, så godt jeg kan si, oversettes disse til "designet av komiteen" for å appellere til et marked på omtrent et dusin.

Hvis du ser på den usammenhengende tilnærmingen til maskinvare, programvare og markedsføring som Microsoft har tatt med Tablet PC, er det tydelig at det ikke er noen overbevisende visjon bak det. Apple viser deg hvordan du kan lage en film av Little League-spillet på iPad og sende det til bestemor, mens Microsoft plasserer annonser i tech-filler som inneholder smertefulle iscenesatte bilder av "generiske fagfolk" og snakker om "spilleporno" i stedet for hva du faktisk kan gjøre med tingen.

Apples frigjøring under Steve Jobs kom fra selskapet som designer et produkt Mr. Jobs ønsket å bruke, og sammenhengen i visjoner viser gjennom fra utførelse til markedsføring. Mens Gates hadde en klar lidenskap for nettbrettet når den kom ut, resulterte tilfeldige henrettelsen i usammenhengende produkter som sjekker de fleste av "funksjonene som ble bedt om" -kassene fremlagt av hundrevis av fokusgrupper i stedet for å danne et overbevisende ferdig produkt som noen i en virkelig marked ønsker faktisk å bruke.

2. Gjør som vi gjør, ikke som vi sier

De unnvikende vertikale markedene forteller stadig Microsoft at de vil kjøre vanlige Windows-applikasjoner på nettbrettene, og jeg har også gjort meg skyld i den samme antakelsen. Konseptuelt ville det være flott å ha en enhet med en iPad-formfaktor som jeg kunne koble et tastatur til og jobbe med som en vanlig bærbar PC, samtidig som jeg opprettholder iPad-enkelhet og -hastighet. Dessverre tar dette deg med inn i en verden av kompromisser. Jeg elsket noen av Microsofts nettbrettfunksjoner, som håndskriftgjenkjenning og "papirnotatbok på en dump full av steroider" fra OneNote, men kompromissene var for store. I et kritisk kundemøte kunne jeg ikke vente i to minutter med å starte opp notisapparatet mitt eller bekymre meg for at batteriet mitt skulle dø på det møtet 14:00.

Jeg erstattet den gamle tavle-PC-en min med en iPad med mye frykt, og selv om den enheten heller ikke er uten en rekke kompromisser, ser det ut til at kjernen er designet med brukervennlighet som første prioritet. Jeg vet nesten uten å mislykkes at jeg kan komme inn i notisnotasjonen min på omtrent seks sekunder, og at det vil være rikelig med batteri - enkle, men kritiske funksjoner som gjør eller ødelegger en svært personlig enhet som et nettbrett.

I tillegg er det ikke konstante oppdateringer, mystiske henger eller krasjer. Visst, det kan ikke administrere iPad-en min i den grad de måtte ønske, men de kan heller ikke laste den opp med dritt til det punktet at det tar 12 minutter å starte opp for å sikre passende "håndterbarhet." Til tross for de cerebrale argumenter til fordel for en IT-sentrisk tilnærming, kjører "tunge" applikasjoner og universell kompatibilitet, er brukbarhet avgjørende for dagen i denne formfaktoren.

3. Enden på bedriften

Microsoft er å se på "bedriftsbrukere", de mammutbedriftene som kan generere millioner i inntekter med en pennestrøk. Jeg er sikker på at det er mye hyggeligere å få en enorm sjekk enn en haug mindre, men jeg tror et fokus på bedriften faktisk holder Microsoft tilbake.

Hvis du ser på alle de nylige store tekniske nyvinningene, er de fleste rettet mot forbrukere, spart kanskje for virtualisering. De teknologiske "kule greiene" som pleide å skje i serverrommet, skjer nå i din lokale elektronikkbutikk, og denne båten seiler uten Microsoft på nettbrettet foran. Teknologi har blitt så personlig at til og med de stive rekkene på Fortune 500 lar ansatte bringe sine egne enheter inn i bedriften - en trend som bare sannsynligvis vil akselerere ettersom de nyeste medlemmene i arbeidsstyrken ser sin bærbare datamaskin og nettbrett som akkurat som personlig et valg som sko å ha på kontoret.

Tilsvarende er iPads billige sammenlignet med "enterprise" -tabletter, og på noen måter er de mer brukervennlige og effektivt "engangsbruk" enn et nettbrett som må administreres, sikres, oppdateres og vedlikeholdes. 400 dollar ser ut som et godt kjøp for feltjeneste eller markedsføring, spesielt når du vurderer kostnader for opplæring og distribusjon.

Presset på Microsofts nettbrettrelaterte divisjoner må være enormt, ettersom forventningene til neste iterasjon har gått utover "grand slam" som tilsvarer et sveip fra World Series. Det er kanskje for lett å få lenestol-quarterback Microsofts mislykkethet med å vinne mye trekkraft med sin tavle-PC, og etterpåklokskap gir alltid en klarhet som ikke er tilgjengelig i kampens hete. Så i mitt neste innlegg vil jeg tilby noen korte poeng om hva jeg ville gjort hvis jeg kjørte Microsofts nettbrett-show.

© Copyright 2021 | mobilegn.com