Bruk WebDAV for å få tilgang til dokumenter på nettbrettet

Vårt firma har standardisert (foreløpig) på Apple iPad, men vi har fortsatt opplevd noen utfordringer når det gjelder ansatte som bruker nettbrett. Heldigvis har vi oppdaget noen sikre løsninger for de mer irriterende problemene vi har opplevd.

Tilgang til data eksternt

Det første datastegnet vi krysset var tilgang til e-post og kalenderelementer mens ansatte var på farten eller ut av kontoret. Nettbrettformfaktoren var et ideelt verktøy for denne typen datatilgang sammenlignet med en BlackBerry-enhet. De ansatte så øyeblikkelig fordelene som nettbrett ga dem for deres daglige aktiviteter. For eksempel kan de sende viktige dokumenter på e-post til møter eller andre formål. De ble også frigjort fra papir.

Til å begynne med var dette akseptabelt, men snart ble det begrensende. Den primære begrensningen var vår mangel på en 802.x infrastruktur og avhengighet av WLAN (3G). De ansatte ble frustrerte på grunn av hvor lang tid det tok før dokumenter ble hentet og sett på fra e-post til nettbrettet.

Fysiske filer og sikkerhetsregler

Det andre trinnet vi møtte var forespørsler om å hjelpe dem med å hente filer (data) på iPad-en deres (i stedet for å alltid måtte sende dokumenter og rapporter til e-post) Det neste de vanligvis uttalte var selvfølgelig at en kollega viste dem denne appen som heter Dropbox, som ga tilgang til dokumenter akkurat der på iPad. De ville vite om de kunne installere Dropbox også.

Jeg var ganske heldig på byrået mitt, fordi de var åpne for min forklaring på hvordan Dropbox og andre filsynkroniseringsapper fungerte. Jeg forklarte også våre sikkerhetspolicyer for fjernadgang som tydelig sa krav om databeskyttelse for virksomheten og at bruken av Dropbox falt godt utenfor disse retningslinjene.

Tablet-filsynkronisering

Jeg vil bare snakke fra mitt perspektiv om hvordan jeg taklet dette problemet angående personalet som bruker Dropbox et al. på nettbrett. Vårt byrå har alltid vært villig til å jobbe innenfor grensene for vår virksomhetspolitikk. Jeg trengte å finne en løsning som ville fungere med våre sikkerhetsregler for ekstern tilgang og for å berolige våre nettbrettbrukere.

Å jobbe i lokale myndigheter har sine begrensninger, både skattemessig og teknisk. Vi prøver alltid å bruke infrastrukturverktøyene som vi har tilgjengelig, og oppdager kreative måter å komme på løsninger på. På min personlige iPad hadde jeg en app kalt GoodReader som jeg brukte til å ta sikkerhetskopi og synkronisere mine personlige filer til Dropbox.

Da jeg så gjennom de mange tilkoblings-til-serveralternativene i GoodReader, så jeg et tilkoblingsalternativ for en WebDAV-server, og iPad støtter ikke WebDAV-standarden. Vi har et intranett som kjører med Microsoft IIS og SharePoint-tjenester, så vi bestemte oss for å ta tilnærmingen til å aktivere WebDAV-tjenesten på IIS-serveren vår og bruke en delt nettverksmappe for deretter å opprette en virtuell mappe i IIS og bruke WebDAV-protokollen.

Ved å bruke iPads opprinnelige VPN-evne (siden alle våre nåværende nettbrettbrukere hadde VPN-kontoer), ville dette være enkelt å konfigurere med GoodReader. Denne appen kan utføre enveis og toveis filsynkronisering og har også muligheten til å merke opp dokumenter.

WebDAV med Cisco AnyConnect

Jeg foreslo WebDAV-filsynkronisering til CISO-en vår som en kostnadsløs løsning som falt innenfor sikkerhetspolicyene for ekstern tilgang, og den ble godkjent som et proof-of-concept-prosjekt (POC) for byrået mitt. CISO ble oversvømmet med forespørsler fra andre nettbrettbrukere om å bruke disse filsynkroniseringsappene på nettbrettene, og derfor var timingen perfekt.

Til å begynne med fant vi ut at det var noen få for mange trinn (kraner) for å gjøre WebDAV så sømløs som Dropbox, spesielt siden den integrerte VPN-klienten på iPad fikk brukerne til å måtte oppgi VPN-legitimasjonene sine på nytt hver gang de ønsket tilgang til WebDAV, eller hvis enheten gikk i ventemodus. Heldigvis ble en ny Cisco AnyConnect sikker mobilitetsklient VPN-app tilgjengelig i begynnelsen av vår POC. AnyConnect-appen forblir tilkoblet til den er koblet manuelt fra, selv om iPad går i ventemodus.

Den andre saken som holder oss noe tilbake, er at foretaket vårt ikke har en sømløs 802.x infrastruktur på alle campus og fasiliteter. Det er begrensede 802.x AP-er tilgjengelige for nettbrettbrukere i noen av fasilitetene våre, men de faller først og fremst tilbake på 3G-funksjonene. Den gode nyheten er at filsynkronisering med WebDAV over 3G til nettbrettet faktisk er ganske raskt, men det er avhengig av 3G-dekning og QOS. Hvis brukerne våre bruker 802.x for å få tilgang til WebDAV for filsynkronisering, er opplevelsen veldig på Dropbox.

Neste skritt

Under vår POC-evaluering for filsynkronisering har brukerne vært ganske fornøyde med Dropbox-opplevelsen som denne WebDAV- og VPN-løsningen har gitt. De kan nå enkelt få tilgang til dokumentene sine og legge dem direkte til sine iPads. Denne nye muligheten og fleksibiliteten til å være fri for papir har vært et første skritt mot et papirløst miljø for våre iPad-brukere.

3G-dekningen er ganske god i vårt primære anlegg, så vår anbefalte beste praksis er at nettbrettbrukerne skal synkronisere filer til nettbrettet før de drar. Mangelen på en 802.11x-infrastruktur har holdt tilbake den sømløse brukeropplevelsen for databehandling for byrået vårt, og vi evaluerer for tiden prosjektforslag for å implementere en 802.x-infrastruktur for alle våre etaters avdelingskontorer.

Endelig vurderer bedriften vår å utvide POC og å bringe en virtuell server på nettet som kjører WebDAV-protokollen og evaluere AD-integrasjon for filtilgang til flere byråer på nettet. Foreløpig har vi imidlertid funnet en sikker måte for brukernes data å bli tilgjengeliggjort på nettbrettet deres som er i samsvar med våre bedrifts fjerntilgangsretningslinjer.

© Copyright 2020 | mobilegn.com