Verizon LTE 4G kommer i live 5. desember; priser starter på $ 50 for 5 GB

Verizon Wireless vil lyse opp sitt etterlengtede LTE 4G-nettverk søndag 5. desember i alle 38 av de amerikanske storbyområdene og alle de 60 amerikanske flyplassene som tidligere har lovet. For å starte, vil det bare være tilgjengelig for datamodemer og koster $ 50 / måned for 5 GB / måned og $ 80 / måned for 10 GB, med overskuddskostnader på $ 10 per GB. Kunngjøringen ble gitt av Verizon Wireless CTO Tony Malone på en telefonkonferanse onsdag.

Malone sa at hastigheten til Verizon 4G-nettverket vil være 10 ganger raskere enn det nåværende 3G-nettverket, og at brukerne kan forvente 5-12 Mbps for nedlastinger og 2-5Mbps for opplastinger når nettverket er fullmettet av brukere. I mellomtiden vil brukere av og til oppleve enda raskere hastigheter. Verizon ga eksempelet at med denne typen ytelser kan du laste ned en 10 MB presentasjon på mindre enn 10 sekunder.

Malone uttalte også at ventetiden på 4G-nettverket vil være halvparten av hva den er på 3G, og at det nesten speiler tradisjonelle kablede nettverk. Latens er forsinkelsen det tar data å komme fra et punkt til et annet, og er en av de andre hovedfaktorene i opplevd nettverkshastighet. Verizon lovet også at det nye 4G-nettverket vil ha de samme standarder for pålitelighet som 3G-nettverket har blitt kjent for.

Når LTE går live på søndag, vil kundene kunne se dekningskart på gatenivå og kunne kjøpe 4G USB-modemer i Verizon Wireless butikkene og selskapets nettbutikk. 4G-modemene vil koste $ 99 etter en rabatt på $ 50 og en to-års kontrakt. Modemene fungerer også på Verizons 3G-nettverk når de ikke er utenfor 4G-dekningsområdet.

Smarttelefoner som kjører på Verizons LTE-nettverk, vil ikke være tilgjengelige før første halvår av 2011 da leverandører begynner å legge inn 4G-brikker i telefonene. Verizon gjentok at vi vil høre mye mer om kommende LTE-enheter på CES 2011 i januar. Naturligvis er den største spekulasjonen rundt hvorvidt Verizon og Apple vil samarbeide om å levere en 4G-versjon av iPhone.

Malone sa å forvente at mange enheter og apper hopper på LTE-båndet. "Det vil gi lanseringsplaten for mobilt bredbånd de neste ti årene."

5. desember lanseringen vil lyse opp alle de 38 store storbymarkedene samtidig. Den vil dekke en tredjedel av den amerikanske befolkningen, og den leveres også i 60 flyplasser, slik at vegkrigere har 4G-tilkobling mens de er ute og reiser. Verizon understreket også at LTE-nettverket vil dekke praktisk talt hele I-95 nordøstkorridoren (Washington, Philadelphia, New York og Boston) og tegner en stor sirkel rundt San Francisco / Silicon Valley-området også. Verizon nevnte også at det største markedet i størrelse og befolkning er Sør-Californi, som dekker Los Angeles og San Diego og de omkringliggende samfunnene.

"Vi stopper ikke her, " sa Malone. Han sa at Verizon planlegger å tømme hele 3G-dekningsområdet med 4G innen utgangen av 2013.

© Copyright 2020 | mobilegn.com