Hva nedgangen i Apples lager betyr for nettbrett

På det tidspunktet dette ble skrevet, falt nettverkets nettbrett på nettbrettet til Apple på 16 måneder. Jeg har ikke spesiell kunnskap eller evne i aksjemarkedet, men disse lavene virker som en sterk stemme av "ingen tillit" fra investorklasse i Apples fremtidsutsikter. Blant de største bekymringene er en økende følelse av at Apple ikke lenger er driveren for innovasjon det en gang var, og at Android nå er der handlingen er.

På smarttelefonfronten er det absolutt økende sannhet for Apples synkende markedsledelse. Vi har blitt oversvømmet av spekulasjoner om "en iPhone-morder" -telefon fra en konkurrent helt siden den nåværende iPhone-utgivelsen. I det nåværende markedet står imidlertid flaggskip Android-telefoner på egenhånd eller sammenlignes med andre Androids, med særlig hensyn til iPhone-slaying-evner. Selv på motefronten, der iPhone en gang var domenet til hipsters og wannabes, er det nå den ukjølende enheten til mamma og pappa, slik Samsung nylig påpekte i en godt utført reklame. Er det på tide å avskrive Apple også på nettbrettet foran, slik markedet ser ut til allerede å ha gjort?

På salg og innovasjon

Ser man på nåværende salgstall er Apple fortsatt selskapet å slå på mobil, og spesielt med nettbrett. Apple har en tydelig nettbrettfordel når det gjelder salgstall og nettbrettoptimaliserte applikasjoner. Imidlertid er alt ikke roser og astronomiske salgstall i fremtiden. Ifølge mange analytikere har Apple blitt tvunget til en defensiv posisjon på grunn av det store utvalget av nettbrettformfaktorer og prisklasser som er tilgjengelige for Android. Den viktigste indikatoren for dette faktum kom i form av iPad Mini, som av mange blir sett på som et svar på konkurransepress i stedet for et innovativt trekk. Selv de siste introduksjonene av iPad har gjort lite for å skille seg fra tidligere generasjoner, utover tekniske spesifikasjoner som prosessorhastigheter og skjermoppløsninger.

Når det blir tøft

Det virker som om å kaste steiner på en person eller et selskap på toppen av spillet deres har blitt en offentlig fascinasjon, og Apple er intet unntak. Selskapet som var en skurrende underdog blir nå avskåret av både investorer og hipstere, og en del av Apples aksjereduksjon skyldes opinionen mer enn noen iboende feil hos selskapet. Apple har kommet tilbake fra randen før, og det sitter på en massiv haug med kontanter som kan være et potent våpen mot Android og andre konkurrenter.

For bedriften er det fremdeles en enorm uutnyttet mulighet for fullt integrerte enheter. Til tross for at de eier en bærbar datamaskin, nettbrett og smarttelefon med Apple-merke, kommuniserer de tre enhetene ikke og deler bare data og tjenester på et veldig rudimentært nivå. Konkurransen er bred åpen på denne fronten, med Microsoft, Google og Apple som tilbyr litt forskjellige visjoner om integrasjon, men ingen av disse selskapene tilbyr full integrasjon mellom enheter.

Hvis Apple utvikler overbevisende, maskinvaredrevet integrasjon, kan det få et godt inntrykk av både forbrukere og bedriftskunder. Alternativt kan denne integrasjonen skje gjennom nettskyldet programvare, noe som gjør nettbrettet lite mer enn en vareenhet som kobles til den aktuelle skyleverandøren. Apples iCloud-tjenester henger fortsatt etter Google og Microsoft, spesielt med tanke på at disse to tilbyr tjenestene sine på iDevices, mens Apple begrenser programvaren til sin egen plattform.

Apple leder fortsatt tallspillet på nettbrettomsetning, men forspranget synker ettersom Android presenterer en rekke prispunkter og formfaktorer, og Microsoft forsøker å legge inn kategorien den definerte for et tiår siden. For bedriftskunder kan et trekk mot skytjenester tilgjengelig på en rekke plattformer tillate standardiserte tjenester på tvers av en rekke nettbrettmerker. Selv om dette kan være gode nyheter for forbrukere og bedrifter, hjelper det absolutt ikke Apples aksjekurs.

Hva tror du fremtiden har for Apple? Vil de sprette tilbake, eller er det begynnelsen på slutten for Apple på nettbrettet og smarttelefonfronten?

© Copyright 2020 | mobilegn.com