Hva du kan forvente av Android Q

Bilde: Jack Wallen

Det virker først i går som om Android 9 ble utgitt til enheter nær og fjern. Den spesielle iterasjonen av Googles operativsystem var ganske en forbedring i forhold til en versjon som ble ansett som en drastisk forbedring i forhold til hva den erstattet.

Mer om mobilitet

 • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
 • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
 • Lær et språk før neste tur med disse appene
 • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Mønsteret begynner å bli klart. Med hver nye utgivelse blir Android bedre og bedre. Det er en av de mange grunnene til at jeg er spent på å diskutere den neste versjonen av plattformen, som ikke er langt unna utgivelse. Nevnte versjon er Android 10, også kalt "Q".

Hva er i et navn

For de fleste nørder trylle den sistnevnte frem bilder av Jean Luc Picards mest kjente fiende ... "Q". Personlig vil jeg gjerne se Googles navn versjon 10 til ære for John de Lancies opptreden i Next Generation, men vi vet alle at Google er en klistremerke for navngiving. Så Android 10 vil bli oppkalt etter en velsmakende godbit eller annet. Ryktet navn inkluderer:

 • Quesito
 • Quindim
 • quiche
 • Qottab
 • Quince
 • Quarabiya
 • Queijadas
 • Queijadinha
 • Quesito
 • quirks

Naturligvis vil Google holde seg til et navn den gjennomsnittlige brukeren i det minste kan uttale. Sånn er tilfellet, min favoritt fra listen er den sjokoladebaren av McVities, kalt Quirks (mest på grunn av den ekstra bonusen til dobbelt entender).

Hva er de nye funksjonene?

Mye viktigere enn navnet er funksjonene som vi kan finne i den kommende utgivelsen. Her er tingen: Siden Android 9 var en større revisjon av plattformen, er sjansen stor for at Android 10 ikke vil se så mye i veien for drastiske endringer. I stedet vil vi sannsynligvis se litt foredling til mange av de nye funksjonene utgitt med Pie. Det betyr ikke at det ikke kommer nye biter og brikker. La oss vurdere mulighetene.

Systemomfattende mørk modus

For de som håper på en fullverdig "mørk modus", drømmene dine er i ferd med å gå i oppfyllelse. Den systembrede mørke modusen har endelig blitt sett i tidlige bygg av Q. Ryktet har det til at den mørke modusen vil omfatte muligheten til å konfigurere tidsbasert aktivering av den nye modusen (i stedet for bare av eller på).

Det eneste påminnelsen om dette ryktet er at "mørk modus" ble oppdaget i tidlige bygg av tidligere utgivelser. Den var i Android 9 og på mystisk vis forsvant da Pie ble sluppet løs. Selv om jeg synes det er en sikker innsats denne gangen, må du ikke bli overrasket om "mørk modus" havner på skjærromsgulvet.

Forbedrede tillatelser

Husker du da brukere ikke hadde kontroll over søknadstillatelser? Ting har endret seg siden de dagene. Ryktet har det, Google planlegger å overlate til brukerne mye mer granulær kontroll over apptillatelser. Android 10 vil sannsynligvis tillate brukere å administrere apptillatelser ikke bare med mer kontroll, men med en mye bedre forståelse av hvordan systemet fungerer. Det siste gjøres via en fullstendig redesign av appens tillatelsesvindu. Det nye vinduet vil:

 • Vis hvilke tillatelser som brukes av apper.
 • Aktiver brukere til å filtrere etter tillatelser.
 • Bare la en app bruke tillatelse når appen er i bruk.

Den siste biten er viktig, da den vil forhindre at apper har visse tillatelser mens de kjører i bakgrunnen (et problem som har forårsaket en rekke sårbarheter i det siste).

Raffinerte gester

Android 9 så utgivelsen av ny gestbasert navigasjon. Siden jeg begynte å bruke 9 har jeg funnet at dette nye navigasjonssystemet var en god start. Hvorfor sier jeg det? Fordi den gestbaserte navigasjonen i Android 9 alltid har virket ufullstendig. Hvorfor er det fremdeles en tilbake-knapp? Hvorfor ikke sveipe en eller to fingre til venstre for å gå tilbake?

Android 10 vil sannsynligvis se en forfining av det gestbaserte navigasjonssystemet som ble brakt i 9. Vil Google endelig bli kvitt bakknappen? Sannsynligvis. Faktisk, hvis jeg skulle gjette, vil sannsynligvis den venstre sveipne ryggen være gjort på "pille" -knappen og ikke bare hvor som helst på startskjermen. Jeg tror at de vil beholde standardnavigasjonen som standard og tillate brukere å velge en gestbasert navigasjon.

DeX-lignende skrivebord

Dette bør legges bort under ryktet-underkategorien "usannsynlig." Likevel ble det rapportert av XDA Developers at et nytt alternativ kalt "force desktop mode" ble oppdaget med en beskrivelse som lyder "force eksperimentell desktop mode på sekundære skjermer." Vanskelig å misforstå hva den funksjonen ville dreie seg om - og det er en som vil vende overgangen fra Android 10 til å være en polsk på 9 til å være en absolutt må-ha-utgivelse for alle som husker det gamle buzzword-konvergenset. Hvis Google planlegger å få dette til å skje som en standardfunksjon i Android 10, la oss alle håpe at de gjør det uten å kreve ekstra maskinvare. Gjør dette så enkelt som å koble enheten til en skjerm, koble til et Bluetooth-tastatur og mus og voila! ... øyeblikkelig skrivebord.

Et advarsel: Ikke hold pusten i denne funksjonen.

Når blir Android 10 utgitt?

Vi vet alle at dette er et vanskelig spørsmål å svare på. Hvorfor? Fordi det avhenger av enheten din, når det gjelder når du ser Android 10. Hvis du har en Pixel-telefon, vil du se 10 før heller enn senere. Alle andre enheter (på dette tidspunktet) er i ferd med å ta tak.

Det er imidlertid trygt å si at den første forhåndsvisning av utvikleren vil bli utgitt denne måneden (mars). Den andre forhåndsvisningen og en beta vil være tilgjengelig på dagen for Google I / O i mai. Pixel-enheter vil trolig se 10 en gang sommeren 2019. Etter det er alle spill av.

Hvis du er interessert i beta-programmet for Android 10, er det offisielt nå. Gå over til det offisielle nettstedet for Android Beta Program for å se om du har en enhet som er kvalifisert.

Vil det være verdt å oppgradere?

Svaret på det spørsmålet avhenger av hva du vil ha. Det er tydelig at Android 10 ikke kommer til å sende med en mengde nye funksjoner. Men hvis en av funksjonene jeg har fremhevet her fanger din fancy, vil 10 sannsynligvis være et must-have. Dette gjelder spesielt for de som har kjeftet for en systemomfattende mørk modus. Den spesielle funksjonen har vært på ønskelisten for mange brukergrupper, som alltid er stemmige om skuffelsen når mørk modus blir fjernet fra den offisielle utgivelsen.

Hvis du derimot ser etter en massiv endring i hvordan Android ser ut og føles, kan du bli skuffet. Tvert imot, hvis du leter etter en forbedring i forhold til Android 9, tror jeg du vil bli begeistret for det Google bringer til dessertbordet.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com