Hvorfor de fleste virksomheter mangler poenget når det gjelder å tjene penger på mobil

Hvordan sanntidsdata muliggjør digital transformasjon ZDNets George Anadiotis forklarer hvordan appene vi bruker for å få gjort arbeid hver dag, er avhengige av sanntids big data og maskinlæring.

App Annie ga nylig ut sin nyeste rapport, og viser 22% økning i forbrukerutgiftene på apper det siste året. Appene er enorme, ikke sant? Jo, ja, men det er sannsynligvis feil måte å tenke på det.

Som Googles Alex Russell har fremhevet: "Det er virkelig, veldig viktig for beslutningstakere å se gjennom denne typen bruttoinntekter-i-alle-kategorier-og-betaling-typer røykskjerm, " fordi, som han fortalte meg, i stedet for å reflektere utbredt helse i innfødte apper, antyder det virkelig "den sentraliserende / konsentrerende effekten av innfødte apper i noen få, stadig mer tungt brukte og nedlastede meta-opplevelser" som Facebook.

Likevel, dette er egentlig ikke poenget.

Nettbrigaden vil uendelig raser mot de opprinnelige appfanboysene, men ingen av sidene har rett. Eller feil. Poenget er ikke hvordan man lager en app, men snarere hvordan man kan tjene penger med appen - og det er veldig en "alt det ovennevnte" slags strategi.

Men først dataene

Innfødte apper blomstrer eller synker, eller begge deler, avhengig av hvilke data du stoler på. Appfigures har for eksempel vist at mens antallet nylig utgitte Android-apper fortsatt klatrer, er iOS-apper i retrett:

Selv om noe av dette kommer ned til at Apple renser ut mye av crap-appene (kloner og slikt), i tillegg til å eliminere apper som ikke kunne få hoppet fra 32-bit til 64-bit, gjenspeiler det også en reell nedgang. Dette hjelper ikke av AppFigures andre zinger at flere iOS-apper blir portert til Android enn motsatt:

Se derimot på App Annies data, og apper ser sterke ut, enten iOS eller Android. For å si, App Annie knytter appen til 27, 5 milliarder, en økning på 10% i forhold til året før. Når det gjelder penger brukt på apper, var dette tallet enda mer imponerende, og økte med 22% år for år:

Før du blir for spent på appdominans, foreslår armaturer i nettmengden å se nærmere på. Når det gjelder spørsmål om installering av appinstallasjoner, påpekte Russell for eksempel på Twitter at "I fremvoksende markeder, på avanserte enheter, installerer / bruker / avinstallerer apper på en sløyfe-enheter på avanserte enheter på mange enheter." Også på Twitter traff Begynte medgründer Brian Leroux og antydet at såkalte "native" apps faktisk ikke er så mye som 20% av de totale appene faktisk er webvisninger innebygd i innpakningspakker.

De kan ha rett. Men det gjør fortsatt ikke noe.

Pengene er ikke * i * appen

I Q1 2018 kombinerte Android- og iOS-apper for å generere 18, 4 milliarder dollar. Det er mange mennesker som skyver mye penger for å kjøpe mange apper, ikke sant? Det er det, men det er også en avrundingsfeil sammenlignet med hvor mye penger som nå genereres gjennom apper.

Ingen betaler for eksempel Uber-appen, men millioner av mennesker bruker milliarder av dollar på Uber-ritt, kalt av appen. Tilsvarende betaler jeg ikke for Nordstrom-appen, men jeg har nettopp kjøpt en skjorte ved hjelp av appen forrige uke. Hoteller? Jeg bestiller titusenvis av dollar i hotellreservasjoner gjennom Marriott-appen hvert år.

Hvis vi er fiksert på "app-økonomien" som "folk som kjøper apper", har vi helt savnet poenget. Det handler ikke om apper, og det handler ikke om å kjøpe apper. Det handler om at en stadig økende prosentandel av virksomheten blir generert eller påvirket av mobilapper, mobilnett og hybrider av de to.

Hos Adobe går 75% av alle elektroniske transaksjoner gjennom Experience Cloud, og gir den en god oversikt over hvordan pengene brukes. Et betydelig flertall av Adobes kundetrafikk er nå mobil i sin natur, enten det er app eller nett, noe som gjenspeiler et industriskifte til mobil.

Er mobilapper døde? Kan være. Kanskje ikke. Det kommer an på hvordan du leser dataene. Det gjør heller ikke noe. Det som betyr noe er at enhver virksomhet som arbeider med forbrukere nå må finne ut hvordan de skal samarbeide med kunder i en mobil sammenheng. Om det er app eller nett eller en kombinasjon av de to avhenger av virksomheten. Men det er ikke lenger bare en app-diskusjon.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com