Hvorfor organisasjoner trenger å optimalisere sine ansattes meldingsverktøy for arbeidsplassen

5G og sammenleggbare telefoner: Løftene og problemene TechRepublics Karen Roby og CNETs Jessica Dolcourt diskuterer den nåværende og fremtidige tilstanden til smarttelefonindustrien og de etterlengtede fordelene med 5G.

Ansatte er veldig avhengige av smarttelefonene og mobilmeldingsverktøyene for bedriftskommunikasjon. Bekvemmeligheten med mobilteknologi gjør at arbeidstakere kan være fleksible og produktive gjennom en typisk arbeidsdag og utover. Men de mobile verktøyene som brukes av ansatte, må være lett tilgjengelige, praktiske og optimaliserte til forretningsstandarder for sikkerhet og pålitelighet. Ellers vil brukerne henvende seg til apper av forbrukerklasse, som kanskje ikke oppfyller bedriftsstandarder, ifølge en rapport fra NetSfere, en bedriftsmeldingsplattform som er opprettet av Infinite Convergence.

NetSferes undersøkelse, som ble utført av forsknings- og rådgivningsfirmaet 451 Research, nådde både IT-beslutningstakere og ansatte for å vurdere tankene om mobilmeldinger på arbeidsplassen. Studien fant at 64% av de spurte ansatte bruker smarttelefonene sine flere ganger om dagen til arbeidsformål. Nesten halvparten av de spurte sa at deres organisasjoner har et stort antall ansatte som stadig reiser eller jobber eksternt. Og nesten halvparten av alle ansatte og IT-beslutningstakere som ble spurt, sa at de tror de kan få seks eller flere timer i uken med produktivitet som et resultat av å bruke smarttelefonene sine til bedriftskommunikasjon, mest for meldinger og samarbeid.

Gjør mer gjort med iPhone: tips og triks for strømbrukere (gratis PDF) (TechRepublic)

Mobilmeldinger er den foretrukne kommunikasjonsmåten blant årtusener, men denne trenden når alle aldersgrupper, ifølge studien. Videre uttrykte flertallet av respondentene en sterk preferanse for mobil-første apper, noe som betyr at applikasjoner som er designet og implementert først og fremst med tanke på mobilitet. Programvare for innholdsoppretting (Microsoft Office, Google Docs) og fildelingstjenester (SharePoint, Dropbox, Box) var de beste verktøyene som var mest nyttige for de ansatte for å utføre arbeidet sitt. Men på mobile enheter var de beste verktøyene vanligvis kommunikasjons- og planleggingsapper, for eksempel e-post, kalender, meldinger.

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Utfordringen for IT ligger i å sikre at de forretningsmessige kommunikasjonsverktøyene som er tilgjengelige for ansatte, oppfyller visse standarder for sikkerhet og produktivitet. På dette området sa IT-beslutningstakere at de forstår behovene til organisasjonene deres for meldinger og samarbeid - hele 80 prosent anser det som "veldig viktig" at meldingsverktøyene deres blir optimalisert for mobilspesifikt arbeid.

Når man ser på mobile meldingsverktøy, er IT fokusert på et par viktige faktorer. Evnen til å kommunisere i sanntid mens du reiste eller jobbe eksternt var en nødvendig funksjon for slike verktøy. Når de evaluerer meldings- og samarbeidsverktøy for ansatte, setter IT-beslutningstakere sikkerhet øverst på listen, etterfulgt av skalerbarhet og produktivitet.

Men utover å forstå og evaluere de riktige mobile verktøyene for arbeidsplassen, er IT klar over at mer arbeid må gjøres.

Organisasjoner ser fremdeles på mobilitet som en ekstra funksjon i stedet for en som er kritisk for oppdraget, ifølge studien. Som sådan er ansattes bruk av bedriftsapper på smarttelefonene deres lite. Bare 33% av de ansatte spurte at de bruker teamsamarbeidsverktøyet, mens 32% bruker organisasjonens enhetlige kommunikasjonsapper på sine telefoner daglig. Videre sa 75% av de ansatte at de bruker SMS til forretningsformål hver dag. Dette åpner for sikkerhetsrisiko ettersom SMS anses som en feilaktig og usikker modus for meldinger, noe som gjør det til et dårlig og risikabelt alternativ for forretningskommunikasjon.

"Den langsomme adopsjonen av de fleste bedriftsutstedte samarbeidsplattformene og mangelen på støtte for sikker mobilmelding, bør være en vekking til bedriftsledere om at de trenger å se mobile-first som deres primære kommunikasjons- og samarbeidskanal for ansatte, " administrerende direktør Anurag Lal og president for Infinite Convergence Solutions, sa det i en pressemelding. "Mens mobilkommunikasjon forbedrer produktiviteten, resulterer apper i forbrukerklasse i fragmentert samarbeid, en begrenset rolle for IT og utgjør sikkerhetsrisiko for en virksomhet."

Organisasjoner bør ta i bruk en mobil-først og meldings-første kommunikasjonsstrategi, råder studien. Dette anses som sentrale faktorer for å tilrettelegge for en smidig arbeidsplass og gi ansatte allestedsnær tilgang til innhold og applikasjoner, uavhengig av hvor de befinner seg, deres enheter eller nettverkene de bruker.

For å generere rapporten, gjennomførte 451 Research to tilpassede undersøkelser rettet mot et representativt utvalg av IT-beslutningstakere og ansatte i store virksomheter i en rekke bransjer i Nord-Amerika og Europa. Alle IT-beslutningstakerne som er spurt, er senior IT-ledere i sine organisasjoner og har intim kunnskap om selskapenes teknologier og prosesser. Ansatte og sluttbrukere ble spurt om enhetene og produktivitets- og samarbeidsteknologiene de bruker regelmessig, og hvilken innvirkning disse verktøyene har på å hjelpe dem med å utføre arbeidet sitt så vel som smertepunktene de opplever.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com