Vil Google-Motorola avtale drive Microsoft mot HTC eller Nokia?

Google kjøper Motorola Mobility er beregnet til å forårsake en stor rystelse i Android-økosystemet, men det kommer også til å gjenklang over hele mobilområdet. I lys av Apples suksess med vertikal integrasjon og Hewlett-Packard kjøper Palm, kunne Google-Motorola-avtalen nå tvinge Microsoft til å kjøpe ut en av maskinvarepartnerne for å holde tritt med konkurrentene.

Avtalen er en stor gevinst for Motorola Mobility, som har produsert noen av 2011s mest innovative Android-enheter - Motorola Xoom-nettbrettet og Motorola Atrix og Motorola Photon smarttelefoner - men produktene har lidd under lunken salg, vært litt foran av markedet, og noen ganger har gått seg vill i blandingen av det voksende markedet for Android-enheter. Hvis du bruker Google-merkenavnet på disse Motorola-enhetene, vil det umiddelbart gi dem mye mer markedsføring og forbrukere.

Men Google må også takle fallout fra andre Android-partnere. Mange selskaper har rast rundt Android det siste døgnet - Samsung, HTC, LG, Lenovo, ASUS og mange flere. Google fikk akkurat dem til å føle seg som andreklassinger i Android-økosystemet. De vil begynne å bekymre seg for at Google kommer til å holde de beste Android-innovasjonene i nærheten av vesten, slippe dem på sine egne Google-merkede enheter (laget av Motorola), og deretter la resten av maskinvarepartnerne deres krypse for å finne en nisje å innovere på.

Google Android-sjef Andy Rubin prøvde å bagatellisere frykten mandag. Han sa: "Visjonen vår for Android er uendret, og Google forblir fast forpliktet til Android som en åpen plattform og et levende samfunn med åpne ressurser. Vi vil fortsette å samarbeide med alle våre verdsatte Android-partnere for å utvikle og distribuere innovative Android-drevne enheter ."

Selvfølgelig kommer han til å si det. Han må. Imidlertid, hvis du ser på hvordan Google inngikk et samarbeid med HTC for Nexus One, Samsung for Nexus S og Motorola for Xoom - og ga disse selskapene et innlegg på den nyeste Android-programvaren - så må du anta at mesteparten av den slags partnering vil bli gjort internt med sin nye maskinvaredivisjon som drives av Motorola.

Disse bekymringene kommer til å påvirke noen selskaper mer enn andre. Det er ikke sannsynlig at Samsung blir for bøyd ut av formen rundt det. Det er i stor grad et produksjonsselskap som ønsker å selge så mange enheter som det kan, og det har allerede et bra fotfeste i Android-markedet og gode forhold til mange teleoperatører. Samsung handler mer om pris- og maskinvarefunksjoner enn innovativ design eller å være først på markedet. Ikke mye vil endre seg for dem. Det samme stort sett gjelder LG, selv om det er mye nyere for Android-økosystemet.

Den største potensielle taperen i Motorola-avtalen er HTC, et mye mindre selskap som først og fremst er fokusert på smarttelefoner. HTC handler om design, innovasjon og det å være først på markedet med nyskapende enheter som HTC ThunderBolt, som var den første smarttelefonen som kjørte på Verizons neste generasjons LTE-nettverk. Du må tenke på at selskaper fremover nå vil samarbeide direkte med Google for ledende Android-enheter.

Dette kan skyve HTC mot Microsoft. HTC var opprinnelig fokusert på Windows Mobile-enheter, men Android kom på scenen i en tid hvor Microsofts mobilstrategi var uklar, så HTC flyttet mesteparten av sin innsats til Google og leverte utmerkede design, som Nexus One og populære enheter som HTC EVO. Fortsatt har HTC beholdt båndene til Microsoft. Da Microsoft dro av sin mobile omstart med Windows Phone 7, hoppet HTC ombord som partner og har produsert to av de beste WP7-designene - HTC HD7 og HTC Trophy.

Det er fremdeles mye mer salgspotensiale i Android-økosystemet enn WP7-økosystemet, så jeg vil ikke forvente at HTC ville forlate Google-partnerskapet sitt til fordel for Microsoft. Men jeg ville ikke bli overrasket om HTC plutselig var mye mer villig til å lytte hvis Microsoft kom og ringte med et tilbud om tilbud.

Et HTC-anskaffelse ville ha to store fordeler for Microsoft: 1) Det ville ta en av leverandørene av høyeste kvalitet ut av Android-økosystemet (og den med det beste programvarelaget - Sense UI); og 2) Det vil hjelpe Microsoft med å bringe førsteklasses enheter til markedet raskere.

Med alle de viktigste rivalene - Apple, Google og HP - som nå er vertikalt integrert i mobil, må Microsoft overveie å seriøst vurdere om den må gå den samme ruten. Hvis den holder seg til tredjepartsmodellen alene, vil den ha vanskelig for å følge med, siden det tar mye mer tid å frigi programvare og koordinere med leverandører enn å ha maskinvare- og programvaredivisjoner som jobber hånd i hånd gjennom hele produktutvikling livssyklus.

Det er også et annet problem Microsoft må vurdere: Nokia. Tidligere i år signerte de to selskapene en enorm avtale for å få Nokia til å grøfte Symbian til fordel for Windows Phone 7 som sin primære smarttelefonplattform. Hvis Microsoft kjøpte HTC og begynte å gi ut WP7-enheter fra Microsoft-merke, kan det skaffe Nokia-avtalen og presse Nokia til å forfølge Android-enheter i tillegg til WP7-telefoner. Med et Nokia-partnerskap og en felles utvikling som allerede er i gang, kan det rett og slett være mer sannsynlig at Microsoft vil kjøpe Nokia over HTC - selv om Microsoft ønsket å bli virkelig seriøs med vertikal integrasjon i mobil, kan den potensielt kjøpe dem begge.

Les også

  • Microsofts eneste store mulighet innen mobil
  • ZDNet : Googles satsing på Motorola Mobility på 12, 5 milliarder dollar: 6 grunner til at det er fornuftig
  • CNET : Larry Page forklarer kjøpet av Motorola
  • CNET : Google har nettopp kjøpt seg patentbeskyttelse
  • ZDNet : Googles Motorola-anskaffelse: Er det en rolle for tredjeparts mobile operativsystemer?

© Copyright 2020 | mobilegn.com