Vil smarttelefoner og TV-er slå seg sammen for å erstatte PC-er?

Det er et konsept som har blitt antydet i over et tiår, men vi nærmer oss snart tiden da smarttelefoner og LCD-skjerm på storskjerm kan slå seg sammen for å fortrenge den nåværende PC-en slik vi kjenner den.

Tanken er at smarttelefonen vil bli kraftig nok til å være en fullverdig datamaskin, og at trådløs dokkingsteknologi vil gjøre det mulig for deg å sette telefonen ned på et arbeidsområde og umiddelbart koble til en storskjerm-LCD, samt en mus, tastatur, skriver og annen PC-periferiutstyr.

I det scenariet erstatter smarttelefonen ganske enkelt et stasjonært PC-tårn eller en forankret bærbar PC. Det er enkelt nok og absolutt fornuftig når smarttelefoner blir like kraftige som fjorårets PC-er (de første dual core-smarttelefonene som kjører Nvidia Tegra2 forventes innen utgangen av året). Og det er en tydelig erstatning for en hjemme-PC siden flere og flere mennesker sannsynligvis har en smarttelefon og et LCD-panel som kan doble som en TV og som en dataskjerm.

Men når det kommer til bedriften, er det ikke bedriftene som ønsker å distribuere smarttelefoner til alle brukere. For det første er det sannsynligheten for at et stort antall av disse enhetene vil gå ut døra og aldri komme tilbake - uansett hvor billige de blir - og det vil forhindre at mange selskaper deler ut dem.

Det som vil være mer fornuftig er at selskaper har et arbeidsområde med skjerm, tastatur og mus koblet til en $ 100-boks på størrelse med et kabelmodem og ligner mange av dagens tynne klienter. Denne boksen vil tjene to funksjoner: 1.) koble til mobile enheter i nærheten, og 2.) koble tilbake til datasenteret for å kjøre et virtuelt skrivebord som har alle selskapets apper og forretningsdata. For brukeren vil det se ut og føles veldig likt dagens datamiljø.

Smarttelefonen vil selvfølgelig inneholde de ansattes personlige filer og apper, bilder osv. Den vil også inneholde den ansattes personlige preferanser for deres datamiljø - ikon- og menyinnstillinger, bokmerker, bakgrunn osv. IT-avdelingen kunne konfigurere det slik at at visse bedriftsdata og apper vil bli overført til den ansattes telefon. Hva som blir overført og hvor mye vil avhenge sterkt av stillingsrollen, selskapet og typen data og apper som den ansatte jobber med.

I dette scenariet eier brukeren sin egen smarttelefon (og alle mobiltelefoner vil snart være smarttelefoner). Hvis den ansatte ikke har en telefon eller ikke ønsker bedriftsdata på sin personlige enhet, kan de ganske enkelt bruke det virtuelle skrivebordet til alle arbeidsaktiviteter.

Etter hvert som disse smarttelefonene blir raskere og mer sofistikerte, vil de også kunne inneholde et komplett programvarebilde av et virtuelt skrivebord (som kjører Windows, Mac, Linux, Chrome OS, eller hva som helst), likt det leverandører som MokaFive allerede tilbyr. Dette vil gjøre det mulig for smarttelefonene å fungere som fullverdige PC-er når de er koblet til større skjermer og annet perifert utstyr - på jobb, hjemme, på kaffebaren, på konferanser, uansett hvor.

Når smarttelefonene har den muligheten, vil de bli den primære dataenheten for hver enkelt.

Aktiverende faktorer

Overgangen til dette scenariet vil være avhengig av tre faktorer:

  1. Kraftige smarttelefoner (flere CPU-kjerner og mer RAM)
  2. Lavpris LCD-TV-skjermer (under $ 200 for over 30 inches)
  3. Nesten universell standardisering av Near Field Kommunikasjon, Bluetooth og / eller trådløs USB

Multi-core smarttelefonene er allerede på vei. Innen utgangen av 2011 vil dual core-CPUer sannsynligvis være standarden i high-end smarttelefoner, året etter skulle vi se flere kjerner, og i løpet av fem år vil nesten alle mobiltelefoner være multi-core smarttelefoner.

Mange dataskjermer har nå multimedieinngangskontakter som HDMI og Component, akkurat som TV-er, mens flatskjerm-TV-er nesten alle har VGA-kontakter du kan koble til datamaskiner. Ganske snart vil skillet mellom en dataskjerm og LCD-TV bli helt uskarpt. De vil ganske enkelt være skjermer som kan kobles til forskjellige typer datamaskiner, multimediebokser og mobile enheter.

Når det gjelder de trådløse protokollene, er det et rykte om at Apple allerede bygger NFC til neste iPhone for å la den koble seg til en Mac og logge på med brukerens preferanser og data. Det kan være et viktig første skritt mot scenariet vi snakker om. Bluetooth fungerer selvfølgelig allerede som en standard for tilkobling av mus, tastaturer og andre perifere PC-er, og kan forbli en del av denne ligningen for det formålet. I mellomtiden presser Intel, Samsung og andre på adopsjonen av trådløs USB, som har klare ambisjoner om å tilby nøyaktig den typen trådløs forankringsevne som vi snakker om i denne artikkelen.

konsekvenser

Hvis dette scenariet skulle bli standard, ville det ha en rekke store konsekvenser for teknologiverdenen, inkludert:

  • Å redusere viktigheten av, og sannsynligvis kostnadene, for operativsystemet til skrivebordet (dvs. Windows, Mac og Linux), men absolutt ikke eliminere det (husk at det fremdeles vil være nødvendig for virtuelt skrivebordsbruk)
  • Å selge stasjonær PC-maskinvare ville blitt en mye mindre og mer spesialisert virksomhet
  • Bærbare datamaskiner kan ta på seg formfaktorer som ligner netbooks, ultra-bærbare datamaskiner og 11-tommers MacBook Air og bli uendelig billigere (under $ 200), siden de ville trengt veldig lite strøm og vil mest tjene som en mobilskjerm og tastaturet som kjører av din primære dataenhet - smarttelefonen.
  • Smarttelefoner vil sannsynligvis vokse med en enda raskere hastighet enn for øyeblikket forutsagt av industrianalytikere

Siste tanker

Denne sammenkoblingen av smarttelefoner og LCD-TVer er et mye mer sannsynlig scenario for å transformere den vanlige PC-opplevelsen enn å se massene gi fra seg stasjonære og bærbare datamaskiner for nettbrett som iPad.

Det er ikke til å si at iPad og nettbrett som den ikke kommer til å trives i årene fremover. Det vil de definitivt. Som jeg har sagt før, vil de bli de facto-enheten for folk som tilbringer hele dagen på møter (ledere, prosjektledere) og fagpersoner som er på beina ute i feltet (konsulenter, eiendomsmeglere, reparasjonsteknikere).

Men det overlater fortsatt standard kunnskapsarbeidere som er lenket til pultene sine mesteparten av tiden når de trenger å få gjort arbeid med maksimal produktivitet. Smarttelefonen + stort LCD-scenario ville dra nytte av effektivitetene som er utviklet i det nåværende datamiljøet, men vil gi det større fleksibilitet og portabilitet, så vel som et mye større virtuelt arbeidsområde med et stort flatskjerm.

Jeg er ikke den eneste som tenker på disse linjene. Bill Gates snakket om scenarier som dette på slutten av 1990-tallet. Ulike publikasjoner som fokuserer på futurisme og teknologikultur, har gitt uttrykk for lignende visjoner om hvordan fremtiden til databehandling kan se ut.

De store aktørene i datamaskinindustrien er også veldig klar over mulighetene i dette scenariet og dets potensielle implikasjoner. Det er en grunn til at Apple bruker mesteparten av sin energi og ressurser på mobilområdet. Og det er en grunn til at Microsoft har gjort alt for å gjenopplive sine mobile formuer, om bare for å sikre sine spill mot en fremtid der PC-en slik vi for øyeblikket kjenner den ikke lenger sitter på et skrivebord, men er lagret i en lomme eller sitter inne på en server.

© Copyright 2021 | mobilegn.com