XS Powercard: en crowdfunding-historie

Jeg skrev en artikkel forrige måned om hvordan du kan holde dine mobile enheter drivende mens du er på farten, og dekker flere bærbare oppladingsalternativer. Siden den gang har jeg oppdaget et kommende produkt av Xyra nesten klar til utgivelse (tilgjengelig 26. juni) kalt XS Powercard som kan gi både strøm og lagring, alt i en liten pakke som passer inni lommeboka.

Konseptet er greit; Powercard kan lades opp og deretter brukes som reservekraftkilde for din Android- eller Apple-enhet (du må spesifisere hvilken type på kjøpstidspunktet), og tilbyr 2200 mAh batterikapasitet samt en 8, 16 eller 32 Gb flash-stasjon.

Hva er mAh?

mAh representerer "Milliamp Hours." Dette er en enhet for å måle elektrisk kraft over tid og refererer i denne sammenheng til den totale energimengden et batteri kan lagre på en gang. Som en referansepost kom Samsung Galaxy S3 med et 2100 mAh-batteri, og iPhone 5S ble levert med et 1560 mAh-batteri, noe som betyr at XS Powercard kan gi hver med minst en full lading (for iPhone ca. 1, 5 kostnader).

Powercardet kan også kobles til en strømkilde, og deretter lade smarttelefonen din og seg selv i rekkefølge, og sikre at den er helt klar til bruk. Det tilbyr også mellommann dataoverføring og synkronisering mellom en datamaskin og en enhet.

Mulighetene til Powercard er interessante, men historiene bak hvordan det ble til og hvordan det blir finansiert er også verdt å se på. Jeg har skrevet om crowdfunding i fortiden, spesielt med henvisning til Sohin Shahs Valuation App, som ble tilveiebrakt via dette moderne investeringskjøretøyet (og appens skapers energiske innsats). Lyndsey Gilpin ga også en fin oppsummering kalt "The rise of crowdfunding: 10 things to know" her på TechRepublic i april i fjor.

La oss se nærmere på hvordan crowdfunding fungerer når det gjelder XS Powercard for å se hvordan mobile produkter (og andre oppfinnelser) kan bli levende.

Hva betyr crowdfunding?

I de ikke så gode gamle dagene, hvis du trengte kapital for å investere i et produkt, måtte du banke fortauet, noen ganger gjennom uønskede drop-in-besøk, i håp om å overbevise selskaper, finansinstitusjoner eller kanskje familiemedlemmer om å ta en sjanse på du. Det var kjedelig, manuelt og krevde en kombinasjon av hell, overtalelsesevne og å kjenne de rette menneskene. De uten den rette kombinasjonen av disse trekkene så aldri ideene deres ble brakt ut.

Som med så mange andre ting, endret internett det. Nå kan du starte en online kampanje for å tvinge støttepersoner til å gi deg finansiering til forskjellige prosjekter - oppfinnelser, eiendommer, non-profit; alt som måtte kreve kapital - og få ordet ut over landegrenser og kulturer. Du må fremdeles bevise hvorfor initiativet ditt er verdig og tilby en slags forsikring til investorer om at de vil ha fordel av å gi deg penger, men takket være internettforbindelse kan du nå en bredere og mer mangfoldig klasse av potensielle kunder med færre kostnader og fotarbeid opp front. Kort sagt vil du bruke mindre tid på "hat in hand" og ha større mulighet til å utvikle og polere produktet, tjenesten eller bestrebelsene dine.

Møt Indiegogo

XS Powercard blir finansiert via en Indiegogo.com-kampanje. Indiegogo er et av de 10 crowdfunding-nettstedene der ute, ifølge www.crowdfunding.com. De tilbyr noen retningslinjer for nybegynnere om hvordan du kan komme i gang, og bloggen deres er også en god kilde til materiale som for eksempel hvordan de skal gjennomføre en kampanje. Deres plattform er universelt tilgjengelig for alle, hvor som helst, for å skaffe penger til ethvert formål.

Når det gjelder gebyrer, tilbyr de fast finansiering ("ypperlig for kampanjer som bare kan fortsette hvis de samler inn et visst beløp") og fleksibel finansiering ("ypperlig for kampanjer som vil dra nytte av en hvilken som helst finansiering.") I begge scenariene Indiegogo belaster deg 4% av det du har samlet hvis du når målet ditt. Hvis du ikke når målet ditt, betyr faste midler at du ikke skylder dem noen gebyrer, mens fleksibel finansiering betyr at du skylder dem 9% av hva du har reist. Avgiftene gjelder annerledes for verifiserte non-profitt: hvis du når målet ditt, vil de ta 3%, men hvis du kommer til kort, belaster de 6, 75%.

XS Powercard-kampanjen

XS Powercard-kampanjen er grei: den sier hva produktet er, hva det gjør og hvorfor du bør kjøpe det.

Jeg anbefaler at du ser på siden for de siste detaljene (som inkluderer en ofte stilte spørsmål-kobling) og en "Strekk mål" -side som viser finansieringshensynene deres, men skjermdumpen viser det grunnleggende: koblingene over toppen viser deg oppdateringer, kommentarer, innbyggere og et galleri med bilder. De har for øyeblikket samlet inn $ 33.038 dollar (fra 12. juni 2014) av det opprinnelige målet på $ 50.000 (de har også "stretchmål" på henholdsvis $ 70.000 og $ 90.000, noe som betyr at de vil trekke inn $ 90.000 hvis etterspørselen når dette nivået).

Kunder kan bidra som i dette tilfellet betyr å kjøpe et XS Powercard som vil bli sendt når utgivelsesdatoen er nådd. På det tidspunktet denne artikkelen ble skrevet, kunne støttespillere sette ned $ 39 pluss $ 10 for internasjonal frakt (nødvendig for kunder utenfor India). Andre "frynsegoder" er tilgjengelige som jeg vil dekke litt om. Det er også mulig å ganske enkelt donere til kampanjen gjennom siden deres for å hjelpe den.

Strekkmål-siden viser en produkttidslinje:

Denne siden tar også opp et veldig viktig spørsmål (som jeg stoler på at du allerede har lurt på):

"Hva hvis vi ikke når målet vårt?

For mange av dere som lurer på, 'Hva om de ikke når målet sitt? Hvor vil midlene mine gå? ' vi svarer: de vil alle gå inn på produksjon og levering av fordelene dine. Løftemålet på $ 50 000 inkluderer tildeling av midler til utvidelse, som å ansette ansatte, markedsføring, møte minimumsordrer for å redusere kostnadene, osv. Hvis vi ikke når målet vårt, vil vi gi avkall på disse utgiftene og legge alt i retning av produksjon og levering av fordelene dine, selv om det er til en høyere produksjonskostnad for oss. Du er vår første prioritet, og din tilfredshet er avgjørende. De totale innsamlede midlene hvis vi ikke når målet vårt, vil bli avsatt til å lage et kvalitetsprodukt for våre Indiegogo-støttespillere. Hvis du har bidratt og valgt en ekstra fordel, vil du motta den. "

Snakker med Xyra

Jeg kommuniserte via e-post med Armaan Gandhi, medstifter av Xyra for å bli mer kjent med kampanjen deres og hva som genererte ideen til XS Powercard.

Scott Matteson: "Kan du fortelle oss i korte trekk hvordan Indiegogo.com-kampanjen fungerer?"

Armaan Gandhi: Indiegogo er en internasjonal crowdfunding-plattform som gjør det mulig for enkeltpersoner, bedrifter, ideelle organisasjoner eller til og med ideer å skaffe penger for å bringe deres produkt / tjeneste til markedet. Vi krever 50 000 dollar for å oppfylle våre faste utgifter, inkludert sertifiseringsprosesser, samt krav til arbeidskapital som gjør det mulig for oss å oppnå rimelige stordriftsfordeler. Indiegogo-kampanjen vår er egentlig en produktbane som alle med tilgang til Internett kan se på.

  • Hvis de bestemmer seg for at de liker produktet, kan de bidra i kampanjen vår og hjelpe vårt produkt med å komme på markedet. De kan bidra med et hvilket som helst beløp til kampanjen vår, og minimum er $ 1. Kampanjen vår tilbyr forskjellige fordeler for forskjellige nivåer av bidrag. For eksempel, hvis noen bidrar med $ 34 eller over, "forhåndsbestiller" de XS Powercard, som de har krav på å motta i august (forventet leveringsdato). Andre fordeler inkluderer rabattkuponger, XS Powercard-pakker med 2, 3, 4, 10 og 20, oppgradering av datalagring, Limited Edition XS Powercards, etc., alt sammen med store rabatter. Disse er beskrevet og kan sees og bidra med på vår Indiegogo-kampanje.
  • Vi bruker det innsamlede beløpet mot resten av faste kostnader så vel som våre variable kostnader for å bringe produktet på markedet, og leverer også disse produktene til våre kunder. Disse pengene vil tillate oss å produsere XS Powercard i større skala og utvide virksomheten, samtidig som vi også kan levere våre Indiegogo-bakmenn, våre første kunder, deres XS Powercards.

SM: Hvordan kom ideen til XS Powercard opp?

AG: Batterilevetid for smarttelefoner er et stort problem i den digitale verdenen. Med en omfang av bærbare ladere på markedet bestemte vi oss for å komme med noe som ga mer verdi enn bare å lade telefonen. Ideen om en bærbar lader som passer i lommeboka, kom til oss mens de tre medstifterne, Armaan Gandhi, Arzani Irani og Sahej Sethi, var på en konferansesamtale og to av dem hadde lite batterier. Vi tenkte på det faktum at vi forlater hjemmene våre med smarttelefonene, nøklene og lommebøkene våre. Hvorfor bære mer?

Medgrunnleggerne av Xyra hadde alltid ønsket å starte noe sammen, og som teknofile som ønsket å løse et problem, gjorde vi vår undersøkelse og ønsket å designe en enhet som var bærbar, praktisk og elegant, og tilførte mer verdi enn den gjennomsnittlige bærbare lader. XS Powercard er en sammenslåing av en 2200mAh lader, en datalagringsenhet (8/16 / 32GB) og en USB-kabel, som sømløst integreres i livet ditt ved å passe inn i lommeboken. Den ergonomiske formen og andre funksjoner som smartport med enkel port, varierende ladepriser, smarttelefonbeskyttelse, er designet for å gjøre forbrukerne praktisk praktisk uten at de selv skjønner det.

SM: Hvordan utviklet du produktet (kort oversikt over programmeringsaspekter, milepæler)?

AG: En god del tanker, krefter og tid gikk for å utvikle dette produktet. Xyras medgründer og ingeniør, Arzan Irani, var nøkkelfiguren i denne forbindelse. Utviklingsprosessen begynte da han var i sitt seniorår ved Embry Riddle Aeronautical University, FL. Han måtte lære seg å designe noe som vi alle hadde forestilt oss. Å utvikle kretskortet var det første trinnet i prosessen, samtidig som du utviklet designet og utseendet til XS Powercard. Mens førstnevnte ble utført av vår ingeniør, krevde sistnevnte alle tre medgründerne for å komme med et design som gjorde det mulig for XS Powercard å eksemplifisere og utføre følgende funksjoner: lading, datalagring, datasynkronisering, mens du passer inn i lommeboka .

Det første kretskortet var 7, 2 cm x 9 cm. Han kunne utvikle og forske videre og kunne redusere kretskortets størrelse med 90%.

Når reduksjonen hadde funnet sted og utformingen av kroppen var fullført på papir (også online), brukte vi 3D-utskrift for å få den første prototypen til XS Powercard til live. Kontinuerlig testing av kretskortet ble utført gjennom hele utviklingsprosessen. Vi ønsket å lage dette produktet med et anstendig batteri som ga telefonen full lading, men var slank nok til å passe i lommeboka. Vi hadde 4 forskjellige prototyper, hver slankere enn forrige, helt til vi kom på en størrelse som kunne inneholde et 2200 mAh batteri og få plass i en lommebok. Utformingen av den fjerde prototypen endret seg på grunn av grundig testing av materialer og inkludering av datalagringsblinkstasjonen og innebygde kabler. Etter 10-15 versjoner av den fjerde prototypen bestemte vi oss for den endelige prototypen før produksjonen, som du ser på vår Indiegogo-kampanje. Transformasjonen er virkelig ekstraordinær. Vår endelige prototype maksimerer bruken av plassen med hensyn til batteristørrelse, datalagringskapasitet, innebygde kabler og montering i lommeboken.

XS Powercard ble designet i USA, og siden Xyra er et indisk basert selskap, vil produktet bli satt sammen og produsert i India.

Her er en YouTube-kobling som viser noe av denne transformasjonen.

SM: Hvor lang tid tok det å bli klar for markedet? Noen anekdoter / forviklinger / trivia å dele på den prosessen?

AG: Ideen om XS Powercard ble unnfanget i desember 2012. På dette tidspunktet studerte to av medstifterne i USA (Florida og New Jersey) mens den tredje gikk på universitetet i India (Mumbai). I januar 2013 hadde vi den første funksjonelle prototypen klare, mens vi i august 2013 hadde det endelige kretskortet og den første fullt funksjonelle XS Powercard-prototypen klar. Derfor har det tatt halvannet år å gjøre seg klar for markedet. Dette inkluderer låsing av leverandører, produksjonsanlegg, produktformer, juridiske spørsmål i forsyningskjeden, finans- og regnskapsaspekter, og markedsførings- og salgsrelaterte aspekter.

Noen få anekdoter / forviklinger / trivia:

  • Å starte ditt eget firma er ikke en spasertur i parken, spesielt når du fortsatt studerer. Vi tre alene jobbet med prosjektering, produksjon, forsyningskjede, økonomi og regnskap, juridisk, markedsføring osv. Mens vi tok 18 studiepoeng og hadde deltid på og utenfor campusjobber. Tidsstyring og prioritering av oppgaver var nøkkelen.
  • I løpet av det første året var hver av grunnleggerne forskjellige steder rundt om i verden. Kommunikasjon og dedikasjon levnet opp dette produktet, og vi lærte noe nytt hvert steg på veien.
  • Siden ideen ble unnfanget, har de tre medgründerne ikke vært i samme land ... klø på det ... kontinentet, i en periode på mer enn 3 uker (på grunn av skolegang så vel som forberedelse til lanseringen av Indiegogo). Det kan skje i sommer.
  • Hvis du kommer i kontakt med en venn, må du lære å skille profesjonell fra personlig. Det er vanskelig å sjekke ølknusende, dyktige wingman som en ekte profesjonell. Vi vil gjerne tro at vi har taklet denne utfordringen ganske vellykket.
  • Du kan ikke drive en virksomhet på deltid.
  • Et støtteapparat er avgjørende: familie, venner og våre betydningsfulle andre.
  • Unnskyld oss ​​for å være klisjé, men hvis du virkelig vil gjøre noe, så gå til det. Vi var på tre forskjellige steder rundt om i verden, sjonglerskole, deltidsjobb, sosiale og personlige liv; til slutt visste vi hva vi ville og presset hverandre for å gjøre det mulig.

SM: Når blir XS Powercard tilgjengelig for direkte kjøp, etter 26. juni?

AG: Indiegogo lar en forbruker forhåndsbestille sitt XS Powercard online, med en forventet levering i august. Våre Indiegogo-støttespillere vil være de første til å motta sine XS Powercards.

Etter avslutningen av Indiegogo-kampanjen (26. juni), vil vi gå til forhåndsbestillinger fra nettstedet vårt til vi når punktet hvor vi kan oppfylle ordre umiddelbart uten å måtte forhåndsbestille. Jo høyere etterspørsel etter produktet, desto raskere vil vi nå dette punktet. Samtidig vil vi se på å knytte bånd til distributører i forskjellige land som har henvendt seg til oss for å utvide virksomheten. Igjen, jo større etterspørsel etter produktet, desto raskere vil man kunne se det i hyllene.

© Copyright 2021 | mobilegn.com