Grunnleggende om å bruke en proxy-server for personvern og sikkerhet

Hvis du jobber eksternt, eller må håndtere firmafiler på veien, er sjansen stor for at du har brukt en bestemt type proxy og kanskje ikke engang er klar over det. Faktisk brukes fullmakter av arbeidere over hele verden i form av en VPN. Et virtuelt privat nettverk er en spesifikk proxy-type som gir deg muligheten til å jobbe eksternt og sikkert. Men hva er en fullmektig nøyaktig, hvordan fungerer den, og hva er noen av fordelene det kan gi ikke bare en ekstern arbeider, men alle som ønsker et ekstra lag med privatliv? Her er en titt på de forskjellige typer proxy og en gjennomgang av en bestemt tjeneste som gir deg fullmakter på steroider.

Hvordan fullmakter fungerer

I utgangspunktet er en proxy en punkt-til-punkt-forbindelse mellom deg og et eksternt sted på Internett. Hvis du er på et hotell i Seattle og jobber for et stort selskap nede i Dallas, betyr det at datamaskinen din vil opprette en permanent forbindelse mellom ditt eget system og en dedikert enhet på firmakontoret som heter the VPN VPN-server. Denne forbindelsen gir deg en tunnel som all videre kommunikasjon vil passere gjennom. Dette er den første og mest kjente kvaliteten på en VPN. All din trafikk, uansett hva det er, blir kryptert inne i tunnelen, fra din nåværende beliggenhet til VPN-serveren, og deretter sendt på nytt på dine vegne til det bredere Internett. Hva dette betyr er at alle som lytter i nærheten, eller prøver å se pakkene gå fra ditt eget system, ikke vil se noe annet enn statisk. De vil faktisk ikke engang vite hvilke nettsteder du besøker, fordi alt er kryptert. Dette er en enda sterkere sikkerhetsmekanisme enn SSL, siden med SSL kan folk fremdeles se overskriftene og vite hvilke nettsteder du surfer til.

Men en VPN, eller noen annen type proxy, gir ganske mange flere fordeler. Enten du bruker en VPN, som er avhengig av en protokoll som PPTP for å innkapsle pakkene dine sikkert, en SSL-proxy, en Socks-proxy, eller til og med en enkel nettport (som ikke gir deg kryptering), de har alle et par av funksjoner som er like. Det grunnleggende prinsippet er at serveren videresender disse pakkene for deg, og stripper opprinnelsesadressen. I stedet for din egen IP-adresse, ser de bare proxy-serverne. Det betyr også at hvis du kobler deg til ved hjelp av det forrige eksemplet, i stedet for å tro at du er i Seattle, vil alle nettsteder du kobler deg til, tro at du sitter der på Dallas kontor.

Selvfølgelig bruker folk fullmakter også av andre grunner. Et eksempel er å prøve å få tilgang til regionbegrenset innhold. Noen i Canada som prøver å se Hulu-innhold, kan for eksempel ikke gjøre det, fordi Hulu bare begrenser videoer til amerikanske brukere. Men hvis de først kobler seg til en USA-basert proxy, kan de omgå den begrensningen. Det samme gjelder hvis du bor i USA og vil se BBC-innhold gjennom iPlayer-en. Du må koble til en britisk proxy for å gjøre det.

Kriminelle benytter seg også av fullmektiger for å skjule deres faktiske beliggenhet. De kan til og med kjede proxy-servere sammen for å øke vanskeligheten med å bli sporet. Men fullmektiger brukes til mye mer enn bare for å se på den siste Family Guy, eller begå forbrytelser. Mange bruker dem bare for sikkerhet. Hvis du har en treg Internett-tilkobling, kan du bruke en proxy-server med mye båndbredde, og malware trusler som streifer rundt på nettet og prøver å finne systemer som ikke er sendt, eller starte potensielle angrep på tjenestenekt, vil bare finne proxy. Sikkerhetsforskere elsker også fullmektiger. Når du prøver å infiltrere den kriminelle undergrunnen, er det siste du ønsker å gi dem din hjemmeadresse.

En slik tjeneste: HMA

Som du ser, gir fullmektiger sikkerhet og anonymitet som kan være veldig nyttig. Hvis du ikke har en bedrifts-VPN du kan bruke, er det mange tjenester som tilbyr noen alternativer. En av de mest populære akkurat nå, og den jeg har brukt, heter Hide My Ass. Mens navnet kan høres rart ut, har jeg hatt noen god suksess med det. Noe av det jeg liker med det, er at det for det første gir en veldig brukervennlig klientprogramvare. I stedet for å måtte konfigurere proxy-innstillingene manuelt, installerer du bare klienten, og den holder rede på tilkoblingsstatusen din, slik at du kan angi preferanser. Deretter har den også et enormt antall på 36 000 IP-adresser over hele verden. Dette betyr at du kan koble til hvilken som helst av disse serverne og ser ut til å være fra det stedet. Tjenesten er ikke gratis, men til rundt $ 10 i måneden er det ikke dårlig.

Fullmakter krever fortsatt tillit

Endelig er det noen ting du må huske på når du bruker fullmakter. Husk først at mens en proxy-server gir deg sikkerhet og anonymitet, må proxy-en selv avkode trafikken din for å sende den gjennom. Dette betyr at den kan se alt du gjør, med mindre du bruker SSL-tilkoblinger. Så du må stole på det. Mange bruker TOR, som er et gratis anonymitetsnettverk drevet av frivillige, eller noen går til underjordiske kanaler for å få såkalte "private" fullmektiger, men problemet er at du aldri vet om du kan stole på disse serverne. Det kan ende med at det blir verre enn at jeg ikke bruker en proxy i det hele tatt. Populære kommersielle tjenester som Hide My Ass baserer sin virksomhet på å tilby denne tjenesten, så personlig har jeg mer tro på dem. Ikke tenk på å bruke dem til kriminelle handlinger, siden de tydelig sier at de samarbeider med rettshåndhevelse. For igjen er proxy-serveren den parten som vet hva din virkelige IP-adresse er. Hvis du bruker proxy, vil du vanligvis bremse forbindelsen din, siden du i utgangspunktet overfører alle dataene dine til et annet sted rundt om i verden før de går ut på Internett. Når du prøver å koble til forskjellige proxy-servere, kan det hende du finner veldig store forskjeller i hastighet, så det er lurt å prøve dem ut. Enten du vil ha sikkerhet, anonymitet eller begge deler, er fullmakter en god måte å surfe på nettet.

Har du noen tips å dele om bruk av en proxy-server?

© Copyright 2020 | mobilegn.com