Business wi-fi dekning: Hvordan firmaer kan plugge hullene

Etterspørselen etter wi-fi-dekning i forretningslokaler øker takket være nettbrett og smarttelefon. Så IT trenger en tenkningsendring på hele tilnærmingen til dekning, sier Rob Bamforth.

Det er ingen overraskelse at nettverksdekningen er en viktig bekymring for alle brukere av mobilt utstyr. Quocirca-undersøkelser i 2008 viste at for bedrifter denne bekymringen relaterte seg like mye til bruk av mobiltelefoner på jobben og hjemme som til de offentlige romene i mellom.

Den samme forskningen viste at betydelig bruk av wi-fi var trådløs tilgang til LAN, med nesten to tredjedeler av små og mellomstore bedrifter som hadde et slags wi-fi-nettverk på kontoret.

I mange tilfeller kan dette nettverket ha vært i bestemte områder i en gitt bygning. Noen selskaper tilbyr gjestetilgang i områder med offentlig tilgang, andre gir den bare til bestemte grupper eller enkeltpersoner som bruker wi-fi.

Fra smarttelefoner til nettbrett, for eksempel denne Android-baserte HTC Flyer, bærer personalet flere trådløse enheter. Foto: Kent German / CNET News

Tre år etter, og adopsjonen av wi-fi ser ut til å ha steget, men også har forventninger om tilgang hvor som helst. Noe av veksten i bruken skyldes delvis nettverks- og anleggskostnadene, noe av økt brukernes etterspørsel etter hvert som antall enheter med innebygd wi-fi har vokst.

Wi-fis knock-on-effekt på faste nettverk

Veksten i wi-fi har en knock-on effekt på faste nettverk. På en gang kan det ha vært normen å tilby fire nettverksporter per skrivebord for hver ansatt, noe som muliggjør en stasjonær datamaskin, fast telefon, sporadisk bærbar PC og ledig kapasitet.

Denne tilnærmingen er kostbar å levere rett over forretningslokalene til hver arbeidsstasjon eller skrivebord, bare fra et kablings- og nettverksutstyrsperspektiv, enn si kostnadene per kvadratmeter kontorlokaler.

Når arbeidsmønstrene utvikler seg, begynner det dedikerte skrivebordet med tilhørende tjenester per ansatt å se ut som en dyr luksus eller bare ubøyelig. Ansatte er mer komfortable og potensielt mer produktive med sine mobiltelefoner og mobiltelefoner og trenger ikke å være bundet til et spesifikt skrivebord.

Derfor vil den kostnadseffektive nettverksnormen i dag synke til i gjennomsnitt bare en havn per ansatt, men antallet enheter som blir ført og brukt av den ansatte vil trolig være på vei oppover, spesielt med nye formfaktorer som f.eks. nettbrettet. Wi-fi vil spille en viktig rolle i å sikre at det økende antall enheter kan kobles til.

Wi-fi dekning og IT-avdelingen

I motsetning til innendørsdekningen av mobilnettverk, som krever støtte og enheter som femtoceller fra mobile transportører, er wi-fi-dekning ett problem som IT-avdelingen vil forventes å løse selv.

Å plassere trådløse tilgangspunkter i møterom og på kontorlokaler kan virke som en enkel måte å gi tilstrekkelig dekning, men det er et økende problem med å få tilkobling i mer uvanlige områder i forretningslokalene, og dette problemet har blitt spesielt forverret ved bruk av nettbrett.

Nettbrettbrukere forventer tilfeldigvis å ha anstendig dekning overalt, ikke bare ...

© Copyright 2021 | mobilegn.com