Kan Wi-Fi følge med dagens applikasjoner?

Programmer som krever betydelig båndbredde som streamingmedier, online spill og VoIP, gir ikke alltid godt ved bruk av Wi-Fi-tilkoblinger. Hvorfor det? Internett-tilgang bør være flaskehalsen. Den har langt mindre tilgjengelig båndbredde enn en 802.11a / g-tilkobling. Eller gjør det det?

Hva påvirker båndbredden

Det er enkelt å skyve data gjennom en kabel eller fiber sammenlignet med å overføre dem over eteren. Å ikke være begrenset, gjør det også vanskelig å få tak i en Wi-Fi-tilkoblings tilgjengelige båndbredde. Følgende er noen av grunnene til at:

  • Wi-Fi-sendinger krever betydelig mer administrasjonstrafikk sammenlignet med en kablet tilkobling, noe som reduserer den tilgjengelige båndbredden for data.
  • I motsetning til kablede Ethernet-koblinger, er dupleksdrift (å kunne sende trafikk til begge enhetene samtidig, doble båndbredde) foreløpig ikke mulig med Wi-Fi. Tenk på to personer som snakker samtidig; verken hører den andre.
  • Mottak av signalstyrke spiller en stor rolle i å bestemme gjennomføringsdataoverføringshastigheten, med mer signalstyrke som gir bedre hastighet. Kablede tilkoblinger påvirkes bare av kabellengdebegrensninger.
802.11n hjelper

802.11n introduserte to nye ideer som hjelper til med båndbreddeproblemet. Den ene er å bruke MIMO-teknologi (Multiple Input / Multiple-Output). I sin natur vifter radiosignaler ut fra den sendende antennen og støter inn i gjenstander på vei til mottakeren. Frem til MIMO ble utviklet, ville disse synkroniserte radiobølger forvirre mottakeren; MIMO kan imidlertid behandle de forskjellige signalene. James Wilson, en Intel-ingeniør, forklarer i sin DeviceForge.com-artikkel:

"MIMO-teknologi gir muligheten til å koherent løse informasjon fra flere signalstier ved å bruke romlig atskilte mottaksantenner. Flerveisignaler er de reflekterte signalene som ankommer mottakeren en tid etter at det opprinnelige signalet eller synslinjen (LOS) er mottatt.

Multipath oppleves vanligvis som interferens som ødelegger mottakers evne til å gjenopprette den intelligente informasjonen. MIMO gir muligheten til å løse flere veisignaler romlig, og gir mangfoldighetsgevinst som bidrar til mottakerens evne til å gjenopprette den intelligente informasjonen. "

Øk kanalstørrelse

802.11n introduserte også en annen viktig funksjon, større kanaler. Å øke kanalbåndbredden fra 20 MHz til 40 MHz mer enn dobler den anvendelige båndbredden. Følgende lysbilde (med tillatelse fra Intel Labs) illustrerer at:

Legg til MIMO, og 802.11n øker dataoverføringshastighetene betydelig, som det kan sees i følgende tabell (med tillatelse fra Intel Labs):

Du lurer kanskje på hva de to forskjellige målingene betyr. Her er definisjonene deres:

  • Over the air Estimate : Under perfekte forhold er det datamengden som kan sendes fra en Wi-Fi-radio til en annen. Dette er de kjente 54 Mb / s som er annonsert av 802.11a / g-standarden.
  • MAC Service Access Point Estimate : Er avhengig av det fysiske miljøet. 802.11a / g under beste forhold kan ha en overføringshastighet på 22-25 Mb / s. Overføringshastigheten kan være lav som 1-2 Mb / s i mindre enn optimale situasjoner.
Flere bekker

Å flytte til 802.11n-utstyr vil hjelpe betydelig hvis ditt nåværende system er båndbredde-utsultet. Men er det nok? Kablet teknologi beveger seg raskt fra 100 Mb / s Ethernet til Gigabit Ethernet. Så 802.11n med 100Mb / s-grensen henger fortsatt etter.

Den neste store nyvinningen innen Wi-Fi er å bruke flere datastrømmer. Du har kanskje sett betegnelsen 3 x3: 3 (aksb: c). Denne notasjonen hjelper deg med å identifisere enhetens funksjoner. Det første tallet (a) representerer det maksimale antallet sendeantenner. Det andre tallet (b) er det maksimale antallet mottaksantenner. Til slutt er det tredje tallet (c) det maksimale antallet datastrømmer radioen kan behandle.

Det maksimale antallet datastrømmer som er tillatt av 802.11n-standarden er 4 x 4: 4. En enhet som er i stand til denne betegnelsen, vil ha en over-the-Air Estimate båndbredde på 600 Mb / s.

Starter produksjon

Qualcomm introduserte en 4 x 4: 4-brikke i løpet av siste juni. Rett etter at 802.11n ble ratifisert, kunngjorde Atheros at den vil ha en 3 x 3: 3-brikke klar i begynnelsen av 2010. Enheter som bruker Atheros-brikken vil ha en over-the-Air Estimate båndbredde på 450 Mb / s.

Apple sier ikke det, men det ser ut til at oppgraderingen til AirPort Extreme Base Station er en 3 x 3: 3-enhet. Glenn Fleishman beskriver hva dette betyr i Ars Technica-artikkelen hans:

"Selskapet sier bare at den siste revisjonen gir deg opptil 50 prosent bedre Wi-Fi-ytelse og opptil 25 prosent bedre rekkevidde enn sin umiddelbare forgjenger. Dette er i samsvar med 3x3 antennearrays, som, selv med en to-stream-radio, bærer data videre med høyere hastigheter. "

Det eneste problemet er at Intel ser ut til å være den eneste produsenten som for tiden tilbyr 3 x3: 3 klientnettverkskort.

Siste tanker

Wi-Fi-enheter som utnytter det fulle potensialet til 802.11n, bør eliminere mange av båndbreddeproblemene knyttet til eldre Wi-Fi-enheter. De nye 802.11n-enhetene vil også forbedre rekkevidden og påliteligheten. Det kan være på tide å koble fra Ethernet-kabelen.

© Copyright 2021 | mobilegn.com