Ciscos interne nettverksbrudd: Kanskje du bør bruke skyen mer

Ciscos administrerende direktør Chuck Robbins på AI og maskinlæring i bedriften På Cisco Live 2017 snakket administrerende direktør Chuck Robbins om nøkkelrollen utviklerne vil spille i å bygge automatiseringsarkitektur og programmeringsnettverk etter hvert som AI og maskinlæring vokser i bedriften.

Torsdag led nettverksselskapet Cisco ironisk nok nettverksproblemer som varte i flere timer, med indeksen til firmabloggen sin som viste WordPress-oppsettgrensesnittet i noen tid, slik det ble lagt merke til av Cybereason-forsker Amit Serper, og rapportert av TechCrunch.

Endre kontrollstyring: 10 kritiske trinn (gratis PDF) (TechRepublic)

Fem timer etter den første erkjennelsen av strømbruddet, indikerte Cisco at problemet skyldtes en "intern systemendring", og ikke ga ytterligere detaljer om problemet.

Vi har sporet forstyrrelsen vår til en intern systemendring, og tjenestene er i ferd med å bli fullstendig gjenopprettet. Takk for fortsatt tålmodighet.

- Cisco (@Cisco) 10. oktober 2019

Strømbruddet, som vedvarte i minst fem timer, forhindret brukere fra å bruke Cisco's single sign-on, få tilgang til Ciscos læringsportal, få tilgang til Ciscos sikkerhetsrådgivere og laste ned programvare, samt skape problemer med opprettelse av og responstid for å støtte billetter. Heldigvis ble Webex upåvirket av strømbruddet, og la problemene mest synlige for ingeniører.

Ventet fortsatt på tilbakeringing på en P1 jeg åpnet for 3+ timer siden. Det ble spilt inn på sikkerhetskopisystemet, som etter sigende er PAPIR.
At jeg ikke fikk et billettnummer ser ikke bra ut for opptrappingsforespørslene mine, ikke sant?

- Nico (@ alfaj0r) 10. oktober 2019

Situasjonen førte til en god del schadenfreude på Slashdot, Reddit og andre sosiale nettverkstjenester, med omfattende (sarkastiske) spekulasjoner om at Ciscos produksjonssystemer ikke klarte å kontakte Ciscos smarte lisensieringsserver, eller at noen koblet en Ethernet patch-kabel til Port 1, eller at PG&E-blackout som berørte nesten en million mennesker i California forårsaket et delvis nettverksbrudd.

Reddit-kommentatorer indikerte at delene av San Jose som ble berørt av strømbrudd var "bare delene ved foten, " med Ciscos anlegg "på den andre siden av to motorveier fra strømbruddene, " og utelukker sannsynligvis potensialet som problemet påvirket Cisco direkte.

Leksjoner å lære av Cisco nettverksbrudd

For et selskap som hevder et behov for tre lag med overflødighet på nettverkstopologondesign, er et nettverksbrudd pinlig. Når det er sagt, å ha en dårlig distribusjon og få ned like mye av Ciscos nettverk som det gjorde, kan være en overbevisende sak for distribusjon av systemer - egentlig en høflig måte å si "kanskje bruke skyen."

Gitt Ciscos markedsposisjon, er mengden biter som må lagres og skyves rundt når systemadministratorer oppdaterer firmware, ikke ubetydelig, og det er noe AWS, Azure eller Google Cloud Platform med sikkerhet kan gjøre til en lavere pris enn å håndtere dette internt . Det samme er sannsynlig med firmabloggen, fordi det å ha dette hostet offsite eller helt atskilt fra produksjonssystemer muliggjør en metode for å kommunisere nettverksstatus under strømbrudd, og er standard praksis blant nettverksoperatører.

Dette er ikke å si at Cisco bør drive sitt eget nettverk med Aruba-svitsjer, selv om det er et visst nivå av dogfooding som ikke er tilrådelig, spesielt når du bruker produksjonssystemer til å betjene kunder med maskinvare som er identisk med produksjonssystemet. Dette er et problem som lett kan forstørres når du bruker lisensaktivering av telefon-hjem.

Problemer med Cisco-settet gir overskrifter omtrent annenhver uke, med en feil på 9, 9 / 10-alvorlighetsgrad som påvirker Cisco IOS-drevne rutere forrige måned, og en feil på 10/10-alvorlighetsgrad oppdaget måneden før, samt annen ekstern bypass-fjernkontroll. utførelse og kommandoinjeksjonsfeil som ble oppdaget i Cisco-maskinvaren uker før.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com