Ethernet over kraftledninger: Netgear gjør store forbedringer

I fjor gikk jeg gjennom det jeg anser som den perfekte stormen av nettverkskabling. For å forklare, ble jeg bedt av en klient om å sette opp et Ethernet-nettverk på et av leiefasilitetene hans. Av en eller annen grunn kunne jeg ikke kjøre kabler. For å gjøre vondt verre, var det en overdreven mengde jordet metall (galvaniserte pigger) som fungerte som RF-svamper. Det eliminerte Wi-Fi-utstyr som et alternativ.

Av alternativene prøvde jeg Netgears Powerline-utstyr og ble skuffet. Båndbredde kom aldri i nærheten av det Netgear annonserte. Klienten ble likevel ikke avskrekket av den begrensede gjennomstrømningen. De var glade for å ha noe som helst. Jeg antar at sneaker-nettverk blir gamle.

Nytt og forbedret

Tidligere tilbød Netgear to produktlinjer, en rangert til 85 Mb per sekund og en til 200 Mb per sekund. Begge var heldige som oppnådde halvparten av gjennomstrømningen. Likevel virker Netgear fast bestemt på å gjøre Power line Ethernet til en levedyktig løsning. De annonserte nettopp en ny produktlinje som kan ta seg av båndbreddeproblemet. De nye adapterne har følgende forbedringer:

  • Gjennomføringshastighet på 500 Mb per sekund.
  • De første enhetene som overholder IEEE utkast til P1901-standard.
  • Prioritert servicekvalitet (QoS), viktig for streaming av medieapplikasjoner.
  • Enkel 128-bit AES-kryptering ved å bruke "Trykk-og-sikkert" -knappen.
  • Bakoverkompatibel med andre Netgear Powerline-produkter og utstyr fra andre leverandører, hvis den er HomePlug AV-sertifisert.
To modeller

Netgear tilbyr to modeller, Powerline AV 500 Adapter Kit / XAVB5001 (med tillatelse fra Netgear):

I tillegg til Powerline AV + 500 Adapter Kit / XAVB5501 (med tillatelse fra Netgear):

Netgear nevner at enhetene er designet for å la den andre kontakten til et uttakspar være åpent for bruk. I tillegg gir XAVB5501 et filtrert stikkontakt hvis det er mangel på uttak. Hvert sett har to adaptere.

Siste tanker

Jeg kjørte nettopp en Ethernet-kabel omtrent 20 meter for å få nettverkstilgang til vår viktigste HDTV i stuen. Jeg prøvde først å bruke en Wi-Fi-kobling. Men det krevde en repeater, som kuttet gjennomstrømningen nok til å forårsake bufring. Jeg tenker at de nye Powerline-adapterne ville spart mye arbeid.

© Copyright 2021 | mobilegn.com