Fem gratis nettverksovervåkningsverktøy

Hvis du er system- eller nettverksadministrator, må du overvåke verktøy. Du må til enhver tid vite statusen til systemene dine slik at du kan optimalisere ytelsen og avverge potensielle problemer. Heldigvis er det mange verktøy som er tilgjengelige for å hjelpe deg å kjenne til systemene dine. Noen av disse produktene er kostbare og gjør ganske mye. Men andre er gratis og gjør like mye - og i noen tilfeller mer. Det er riktig. Mer.

Jeg vil introdusere deg for fem system- og / eller nettverksmonitorer som gjør mer enn du skulle tro at de kunne gjort. Fra denne listen over produkter vil du helt sikkert finne et eller flere verktøy som vil dekke dine behov.

Merk: Denne listen er også tilgjengelig som et fotogalleri.

1: Observium

Observium ( figur A ) er "en autodiscovering PHP / MySQL / SNMP-basert nettverksovervåking verktøy." Det fokuserer på Linux, UNIX, Cisco, Juniper, Brocade, Foundry, HP og mer. Med Observium finner du detaljerte grafer og et utrolig brukervennlig grensesnitt. Den kan overvåke et stort antall prosesser og systemer. Den eneste ulempen er mangel på autovarsler. Men for å gjøre opp for det, kan du sette opp Observium sammen med et verktøy som Nagios for opp / ned-varsler.

Figur A

Observium

2: Ganglia

Ganglia ( figur B ) er et "skalerbart distribuert overvåkingssystem" fokusert på klynger og nett. Det gir deg en rask og lettlest oversikt over hele ditt grupperte system. Denne monitoren er portet til mange plattformer og brukes på tusenvis av klynger rundt om i verden. Alle som sysselsetter serverklynger, bør ha Ganglia som overvåker det systemet. Ganglia kan skalere for å håndtere klynger med opptil 2000 noder.

Figur B

ganglia

3: Spiceworks

Spiceworks ( figur C ) blir et av bransjestandard gratis nettverks- / systemovervåkingsverktøy. Selv om du må stille opp med noen annonser, kan ikke funksjonene og nettbasert grensesnitt slå. Spiceworks overvåker (og oppdager automatisk) systemene dine, varsler deg om noe er nede, og tilbyr fremragende topografiske verktøy. Det lar deg også bli sosial med andre IT-proffer via Spiceworks-samfunnet, som er innebygd i.

Figur C

Spiceworks

4: Nagios

Nagios ( figur D ) anses av mange for å være kongen for overvåkingssystemer med åpen kildekode. Selv om det ikke er det enkleste verktøyet å konfigurere og konfigurere (du må redigere konfigurasjonsfiler manuelt), er Nagios utrolig kraftig. Og selv om ideen om manuell konfigurasjon kan slå av noen, gjør oppsettet faktisk Nagios til en av de mest fleksible nettverksmonitorene. Til slutt er det store antallet funksjoner Nagios tilbyr ganske enkelt uten sidestykke. Du kan til og med sette opp e-post, SMS og trykt papirvarsler!

Figur D

Nagios

5: Zabbix

Zabbix ( figur E ) er like kraftig som alle andre nettverksovervåkningsverktøy, og den tilbyr også brukerdefinerte visninger, zooming og kartlegging på sin nettbaserte konsoll. Zabbix tilbyr overvåking uten agent, samler nesten ALLE slags data du vil overvåke, gjør tilgjengelighet og SLA-rapportering, og kan overvåke opptil 10.000 enheter. Du kan til og med få kommersiell støtte for dette enestående open source-produktet. En unik Zabbix-funksjon er alternativet for å stille hørbare varsler. Skulle noe gå ned, må Zabbix spille av en lydfil (si, en Star Trek red alarm klaxon?).

Figur E

Zabbix

Ditt valg

Det er mange verktøy tilgjengelig for overvåking av systemer og nettverk. Verktøyet du velger kan bestemme din evne til å håndtere jobben din effektivt. Forsikre deg om at du tar en titt på en eller flere av applikasjonene ovenfor. Med noen unike funksjoner som tilbys, skiller disse verktøyene seg ut over resten.

Bruker du noen av disse overvåkningsverktøyene? Hvilke andre toppkonkurrenter vil du legge til listen?

Mer om overvåkingsverktøy

  • Fem apper som gir fornuft til nettverksovervåking
  • LogicMonitor: SaaS nettverksovervåking
  • Nagios XI-veivisere gjør oppsett til et blunk for nettverksovervåking
  • Bruk Resource Monitor for å overvåke nettverksytelsen
  • Fem gratis, døde enkle verktøy for IP-trafikkovervåking

App of the Week Nyhetsbrev

Ikke kast bort enda et sekund på å søke etter IT- og forretningsapper - vi har deg dekket. Vår kjente App of the Week kan øke produktiviteten din, sikre deg e-post, spore karrieremål og mer. Leveres torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com