Fem dingser som automatiserer Windows feilsøkingskommandoer

Windows tilbyr forskjellige kommandolinjeværktøy som er utviklet for å hjelpe deg med å utføre oppgaver som for eksempel feilsøking av problemer relatert til prosesser og TCP / IP-tilkoblingsproblemer. Men å bruke disse verktøyene - og huske hvilke brytere som skal brukes der - kan bremse deg. Gadgetsene Vista / Windows 7 listet nedenfor vil hjelpe deg med å gjøre jobben uten kommandolinjehodepine.

1: Oppgaveliste-modulen

Windows Task Manager gir detaljert informasjon om programmene og prosessene som kjører på et system. Imidlertid gir Task Manager deg ikke det fulle bildet når det gjelder løpsprosessene. Hva for eksempel, hvis du mistenker at en DLL er roten til et problem og vil finne ut hvilke DLL-moduler en bestemt prosess bruker?

Du kan få informasjonen du trenger ved å avskalde til et kommandopromptvindu og bruke kommandolinjeværktøyet TaskList, sammen med et par spesielle parametere. Men å jobbe fra en ledetekst kan bli ganske kjedelig, så vi opprettet TaskList Gadget for å automatisere kommandoen.

2: ARP-gadgeten

Address Resolution Protocol (ARP) er en nøkkel TCP / IP-protokoll som brukes til å bestemme den fysiske adressen til nettverkskortet som tilsvarer en IP-adresse. Når du sporer opp TCP / IP-tilkoblingsproblemer, kan det hende du må undersøke eller endre ARP-cachen mens du ser etter problemer.

Windows kommer med et kommandolinjeverktøy kalt ARP, som lar deg vise eller justere innholdet i ARP-cachen til enten et lokalt eller eksternt system. ARP Gadget automatiserer ARP-kommandoen for å effektivisere prosessen.

3: Netstat Gadget

Nullstilling på grunn av problemer med TCP / IP-tilkoblinger er komplisert av det store antallet tilkoblinger og tjenester på et bestemt system. Å identifisere statusen til tilkoblingene og hvilke tjenester som kjører, kan bidra til å begrense søket, men det tar tid. Imidlertid kan et underutnyttet Windows kommandolinjeverktøy, Netstat, forkorte tiden det tar å jakte på useriøse forbindelser ved å raskt gi informasjon om klienttjenester og TCP / IP-kommunikasjon. Netstat Gadget automatiserer Netstat-kommandoen, noe som gjør det mye enklere å bruke.

4: Rute-gadgeten

Hvis Windows-nettverket ditt har TCP / IP-tilkoblingsproblemer, kan det hende du må undersøke den gjeldende IP-rutetabellen og legge til eller slette spesifikke IP-ruter. Windows kommer med et kommandolinjeverktøy som heter Rute, som lar deg avsløre og redigere denne typen informasjon. Dessverre sitter ruteverktøyet fast i den DOS-baserte verdenen på kommandolinjen, så det unngås ofte når det er på tide å se etter problemer som kan være forankret i rutetabellen. For å gjøre Ruteverktøyet enklere å bruke, opprettet vi Rute Gadget.

5: PathPing-gadgeten

Når du feilsøker TCP / IP-problemer i nettverket, er det stor sjanse for at du når Ping-verktøyet og Tracert-verktøyet. Resultatene som genereres av disse to verktøyene gir en god oversikt over problemet. Men du kan få all den informasjonen og mer ved å bruke PathPing-kommandoen - en hybrid av Ping og Tracert-verktøyene. PathPing genererer en detaljert statistisk rapport som mer presist kan indikere årsaken til nettverksproblemet. PathPing Gadget automatiserer det kraftige PathPing-verktøyet, noe som gjør det lettere for deg å isolere årsaken til nettverksproblemer.

© Copyright 2020 | mobilegn.com