Hvordan gjør jeg . . . analysere nettverkshastigheter og problemer med M-Lab?

Det er mange verktøy der ute som hjelper deg med å diagnostisere nettverksproblemene dine. Noen av disse verktøyene er enkle å bruke, og noen av dem krever mer utdanning og tid enn du har råd til å bruke. Noen av disse verktøyene er billige, og noen vil kreve at du bruker hele IT-budsjettet. Og så er det M-Lab. Ikke bare er M-Lab gratis, det er enkelt å bruke og inneholder en rekke effektive verktøy for å diagnostisere nettverket ditt.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

Plattform

Hvordan fungerer dette, og hvorfor er det gratis? M-Lab er en åpen, distribuert plattform som lar utviklere og forskere distribuere verktøyene sine. Så som utvikler eller forsker er det en måte å tilby verktøyene dine til offentlig forbruk. Hvis du vil lære mer om hvordan du legger verktøyene dine til M-Lab-nettstedet, kan du lese forskerdokumentasjonen.

Som bruker vil du ikke bare kunne få viktig informasjon om nettverket ditt, du vil også hjelpe M-Lab ved å tilby verdifull data som vil fremme nettverksforskning.

Verktøyene

Verktøyene som følger med M-Lap er:

  • Nettverksdiagnostisk verktøy: Dette verktøyet vil teste tilkoblingshastigheter og diagnostisere hastighetsbegrensende problemer.
  • Glasnost: Kontroller om BitTorrent er blokkert i nettverket ditt.
  • Nettverkssti og applikasjonsdiagnose: Diagnostiser vanlige problemer med siste post som plager bredbånd.
  • Pathload2: Test tilgjengelig båndbredde.

To andre verktøy er under utvikling, men de er ikke helt klare ennå. La oss se nærmere på hvert verktøy.

Nettverksdiagnostisk verktøy

Nettverksdiagnostisk verktøy: Ved første blikk kan du tro at dette verktøyet bare gjør én ting - ta opp opplastings- og nedlastningshastigheter for nettverket ditt. Imidlertid gjør det mer enn det. Mens du sjekker hastigheter, prøver NDT å bestemme hvilke, om noen, problemer som begrenser hastigheten.

NDT prøver å bestemme:

  • Den tregeste koblingen i punkt-til-punkt-banen
  • Ethernet-tosidig-innstillingen
  • Overbelastning som begrenser gjennomstrømning fra punkt til punkt
  • Dupleks misforhold
  • For stort pakketap på grunn av feil kabel

Denne testen vil ta mindre enn 30 sekunder å kjøre.

Merk: NDT bruker en køprosess for å bestemme hva som er neste på linje for testing.

For å kjøre en test, klikk på serveren nærmest ditt sted. Når den nye siden vises og testen din er klar til å kjøres, klikker du på Start-knappen for å starte testen. Da jeg kjørte denne testen, måtte jeg be Windows Firewall om å fjerne blokkering av trafikk for å fullføre den.

Når testen er fullført, vises resultatene i nettleseren din ( figur A ).

Figur A

Resultatene er korte og søte, men informative.

Som du kan se i testresultatene, er det annen trafikk som har mange forbindelser, samt pakkeløsning. Når jeg er koblet til en virksomhets DSL-linje, går trafikken på nettverket treg. Den eneste grunnen til at jeg ikke vil ringe leverandøren min på dette tidspunktet, er at testen sender ut 10 sekunders trafikk, og nettverket jeg er koblet til kanskje ikke klarer å følge med disse dataene akkurat på det aktuelle tidspunktet. Så omprøving på et annet tidspunkt og sammenligning av resultatene ville være i orden før du ringer.

glasnost

Glasnost: Glasnost prøver å finne ut om leverandøren din driver med en slags trafikkforming. På den nåværende utgivelsen kan Glasnost bare sjekke for BitTorrent-blokkering, men utviklerne har allerede indikert at tester for andre applikasjoner vil følge snart.

For å kjøre Glasnot-testen, klikk på lenken for testen (som tar deg bort fra M-Labs-nettstedet), bla deg ned, velg testtypen og klikk på Start Testing-knappen. Det er to forskjellige tester: enkle og detaljerte. Den enkle testen tar bare fire minutter der den detaljerte testen tar syv.

Glasnost-testen vil forsøke å levere pakker til standard BitTorrent-porter. Porter som er testet er 6881 og 10009. Testresultatene vil også kontrollere sådd av BitTorrent og rapportere oppnådde Kbps. Figur B illustrerer en vellykket sjekk for åpne BitTorrent-porter. Disse resultatene indikerer at pakkeutforming ikke forekommer.

Figur B

Alle BitTorrent-porter er åpne på nettverket mitt.

Nettverkssti og applikasjonsdiagnose

Nettverkssti og applikasjonsdiagnose : Denne testen undersøker typiske problemer rundt den siste milen av en forbindelse til ditt sted. For å kjøre denne testen, klikk på lenken og velg deretter stedet nærmest deg. For denne testen må du ha et sluttmål-resultatmål og måldataområde i tankene. Som standard er disse verdiene 20 ms for Round Trip Time (end-to-end ytelsesmål) og 10Mbs for måldataområdet. Disse verdiene bør være tilstrekkelige med mindre du har spesifikke behov. Når du har angitt disse verdiene, klikker du på Start Test-knappen. Når resultatene kommer inn, vil de bla gjennom i tekstområdet. Denne testen skal ta alt fra 2 til 5 minutter. Som du kan se i figur C, mislyktes datahastigheten. Det dette forteller meg er at jeg ikke får hastighetene jeg burde få for nettverket mitt. Testresultatene viser selvfølgelig ikke en hastighet som er under forventningene mine. Selv om nettverket lover 10Mbs hastighet, er 6Mbs akseptabelt for dette stedet.

Figur C

Ikke bare mislyktes datahastigheten, men det var advarsel om et tidsstempelproblem på klientsiden.

Pathload2

Pathload2: Denne testen vil undersøke den tilgjengelige båndbredden på tilkoblingen din. Tilgjengelig båndbredde er datamengden du kan sende eller motta før nettverket ditt blir overbelastet. For å kjøre denne testen, klikk på lenken over og last ned klienten for operativsystemet. Når den er lastet ned, klikker du på den kjørbare filen for å åpne klienten for testing. Nå klikker du på Start ny måling-knappen, så begynner testen. Du må fortelle Windows-brannmuren om å la trafikken komme seg gjennom, slik at testen kan finne sted. Testen tar bare et par minutter å fullføre, og når resultatene er ferdige, vises resultatene i klientvinduet ( figur D ).

Figur D

Resultatene er i: .45 Mbps oppstrøms og 4.75 Mbps nedstrøms.

Gitt at resultatene fra denne testen kan variere og vil bli direkte påvirket av trafikk på nettverket ditt. Så det er best å ta denne testen flere ganger og gjennomsnittlig resultatene for å få et klart bilde.

Siste tanker

Testverktøyene på M-Lab er enkle å bruke, er gratis og gir et godt blikk på hastighetene til nettverket ditt. Gitt at de ikke kommer til å hjelpe deg med å finne ut om det er et problem fra innsiden og utsiden, men utenfra og inn kan disse verktøyene ha reell verdi.

TechRepublics nyhetsbrev om Windows Vista og Windows 7, levert hver fredag, tilbyr tips, nyheter og skuttknapp på Vista og Windows 7, inkludert en titt på nye funksjoner i den siste versjonen av Windows OS.

© Copyright 2020 | mobilegn.com