Hvordan søke i åpne faner i Firefox

Hvordan søke i åpne faner i Firefox Du trenger ikke lenger å bekymre deg for å gå deg vill i et hav av faner.

Er du en av de Firefox-brukerne som pleier å ha så mange åpne faner at du ikke kan skille hvilke kategorier er hva? Når det skjer, slutter du å klikke gjennom alle fanene til du finner den du leter etter. Dette kan være veldig frustrerende, spesielt når du prøver å jobbe så effektivt som mulig. Derfor introduserte utviklerne av Mozilla Firefox en ny fanesøkfunksjon som gjør denne oppgaven mye enklere.

Mer om nettverk

  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • Topp 11 lagringstrender de siste 20 årene
  • 5G mobilnett: Et jukseark

Den nye fanesøkfunksjonen kom i versjon 64 av nettleseren og er utrolig enkel å bruke. Du trenger faktisk ikke engang å aktivere funksjonen, for den er utenfor boksen.

Litt avklaring

Du må forstå at denne funksjonen ikke søker i kategoriene. Så hvis du har en fane åpen der du forsker på Linux, og ordet Linux ikke finnes i nettstedets tittel (eller domene), vil ordet Linux ikke bli funnet. La oss si at du har en TechRepublic-side som er åpen for artikkelen Slik autentiserer du en Linux-klient med LDAP-server. Hvis du søker etter begrepene Linux eller LDAP, vil du se fanen vises. Hvorfor? Fordi begge ordene er i artikkeltittelen, som vises i fanen. Hvis du søker etter techrepublic, vises fanen (fordi den er i URL-en). Hvis du derimot søker etter et ord i artikkelen (si aktiv), ser du ingen resultater.

La oss si at du har en rekke faner som inneholder Linux-nøkkelordet i sidetittelen. Når du søker etter det søkeordet, vises alle disse kategoriene.

Men hvordan får du dette til å fungere? La meg vise deg.

Søker du etter fanen din

Med den mengden faner åpne, åpne enda en. Skriv inn% etterfulgt av et mellomrom i adressefeltet. Skriv deretter nøkkelordet du leter etter. Så hvis nøkkelordet er Linux, skriver du% Linux. Fra den resulterende listen over faner ( figur A ), bruk piltasten (eller markøren) til å velge den du vil ha, trykk Enter på tastaturet (eller klikk på venstre museknapp), så går du til den valgte kategorien.

Figur A: Det er to faner som inneholder nøkkelordet.

En bonusfunksjon er at den nye fanen du åpnet (for å utføre søket) automatisk lukkes, slik at du ikke sitter igjen med en haug med tomme faner.

Åpne alle fanene

Du trenger ikke lenger å bekymre deg for å gå deg vill i et hav av faner. Benytt deg av Firefoxs nye fanesøkfunksjon og få kontroll over alle åpne faner - uansett hvor mange du har åpen.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com