Slik konfigurerer du Linksys Velop: En enkel løsning for flekkfull Wi-Fi

Ah, trådløst nettverk. Man kan aldri få nok.

Eller kan man?

Det kan man faktisk ikke.

Tenk på dette: Du har et stort kontor (eller hjemme), og ruteren leverandøren din ga deg, klipper ganske enkelt ikke den ordspråklige sennppen for dekning. Hva gjør du når du endelig blir lei av flekkete trådløs i bygningen din? Du finner en ny ruter som passer regningen. Eller, enda bedre, finner du en nettverksløsning som inkluderer flere noder som enkelt kan dekke opptil 2000 kvadratmeter med Tri-band-tilkobling som enkelt kan streame 4k-innhold. Den løsningen er Linksys Velop. Selv om nettdekningen på 2 000 kvadratmeter er et veldig attraktivt potensial, er det enkel installasjon som skal tiltrekke mange brukere. Og selv om Velop er utpekt som en hjemmeløsning, kan det lett tjene små og mellomstore bedrifter.

Mer om nettverk

  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • Topp 11 lagringstrender de siste 20 årene
  • 5G mobilnett: Et jukseark

Jeg fikk overrakt et velpakket Velop-system for gjennomgang, og i løpet av 15 minutter hadde jeg et trådløst nettverk i full netting. Så enkelt er det.

La oss gå gjennom oppsettet av Velop-systemet, slik at du kan bestemme om dette nettverket er det riktige for deg.

Hva du trenger

Selvfølgelig trenger du en Linksys Velop-pakke. Du kan kjøpe enkeltnoder eller pakker med tre. Du kan ikke koble mer enn tre noder til et Velop-nett, så hvis du kjøper mer enn tre, vet du at du oppretter mer enn ett nettverk. Du trenger også en tilgjengelig Ethernet-port i modemet, ruteren eller bryteren. Til slutt trenger du Linksys-appen fra enten Google Play Store eller Apple App Store.

Førstegangs oppsett

Det første du må gjøre er å koble til en av Velop-nodene dine. Koble til både strøm- og nettverkskabler, og lyset på noden din blir blå. Mens noden starter opp, installerer du Linksys-appen på din mobile enhet. Etter at appen er installert, åpner du den, trykker på Start-knappen ( Figur A ), og appen vil søke etter den første noden. Når nodelyset er lilla, bør appen umiddelbart finne enheten.

Figur A

Linksys har funnet en node!

Trykk på Neste, og du blir bedt om å opprette en konto som skal knyttes til nettverket ditt ( figur B ).

Figur B

Oppretter en ny konto.

I neste skjermbilde ( figur C ) får du navn på det trådløse nettverket og opprette et passord. På dette tidspunktet anbefaler jeg på det sterkeste å åpne opp passordbehandler-appen din og få den til å generere et sterkt passord for nettverket ditt.

Figur C

Navngi det trådløse nettverket.

Nå må du gi noden et navn ( figur D ). Baser dette navnet på plasseringen av noden. Hvis ingen av standardalternativene passer, trykker du på Gi den noe annet og gi det et unikt navn.

Figur D

Navngi noden din.

Det er det. Din første node er satt opp. Når du blir bedt om det, trykker du på Neste-knappen, og i neste skjermbilde ( figur E ) kan du enten legge til en annen node eller bli ferdig.

Figur E

Noden din er klar.

Hvis du velger å legge til en annen node, må du ganske enkelt plassere den, koble den til strøm (ikke nettverk), trykke på Legg til en annen node og gå gjennom veiviseren. Denne gangen gjør Velop alt det tunge løftet. Alt du trenger å gjøre er å gi beskjed når nodelyset er lilla og deretter (når du blir bedt om det) gi noden et navn. Den primære Velop-noden vil overføre konfigurasjonen til den andre og tredje noden. I løpet av cirka 15 minutter har du et nettverk med tre noder i gang.

Opptreden

Ytelsen til Linksys Velop var ganske imponerende. Den hadde et større utvalg enn min nåværende løsning (som er en grunnleggende AT&T UVERSE-ruter / modem), men tillot meg (via Linksys app-dashbord - figur F ) å prioritere noder, gi gjestetilgang, konfigurere foreldrekontroll, få varsler og mer.

Figur F

Linksys-appens dashbord.

Når det gjelder hastighet? Forskjellen mellom AT&T trådløs og Velop-nettet var ubetydelig. Men gitt den ekstra dekningen av nettet, var det en avveining jeg hadde det bra med. Dessuten er AT&T trådløse hastigheter ganske bra til å begynne med (så lenge du er innen rekkevidde for den trådløse ruteren). Koblet til Velop-nettet fikk jeg nedlastingshastigheter på 100, 94 Mbps og opplastningshastigheter med 90, 03 Mbps med mye forbedret rekkevidde. Koblet til min AT&T UVERSE trådløs, var disse hastighetene 114, 17 Mbps nedlasting og 119, 57 Mbps opplasting (med et forkortet rekkevidde).

Konklusjonen

Hvis du ønsker å kaste et stort dekningsnett, og å miste litt fart ikke er noen avtale, er Linksys Velop netting en stor gevinst. Med muligheten til å flytte noder for å passe perfekt til behovene som er diktert av bygningen din, kan du nesten være sikker på at du vil ha Wi-Fi hvor som helst du måtte streife rundt. Velop kan også fungere som et gjestenettverk utenfor ditt Wi-Fi-selskap. Ved å benytte deg av kontrollfunksjonene i Linksys-appen, kan du sikre at gjestebrukere ikke utnytter nettverket ditt. Uansett er Velop en enestående løsning.

Topp 10 nyhetsbrev

Vend deg til disse må-lesne primerne for å få den magre på de hotteste teknologiske emner, strategier og analyser. Leveres fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com