Enheter som er i stand til IPv6: Forsikre deg om at de er klare

Joe Klein, en IPv6-konsulent, har mentoring meg i flere år. Nylig hjalp han med at artikkelen min om IPv4-adresser gikk tom. Under en av samtalene våre foreslo han at jeg ville fremme erstatning av IPv4-nettverksutstyr med IPv4 / IPv6-klart utstyr etter hvert som behovet oppsto. På den måten vil det ikke kreves kostbare re-kjøp om et år eller to. Virker enkelt nok, så hvorfor skrive om det?

Lite visste jeg. Min feil var å tenke at den enten er IPv6-klar eller ikke. Det ser ut til at det er ulik grad av beredskap og interoperabilitet blant produsentene, og det er et problem.

Hva jeg har lært

Du er kanskje kjent med Wi-Fi Alliance og dens evne til å få trådløse nettverk til å fokusere på standardisering og interoperabilitet. Heldigvis er det grupper som gjør det samme med IPv6-utstyr.

IPv6-klar logo-program

IPv6 Forum har en tjeneste som heter IPv6 Ready Logo. Det er et kvalifiseringsprogram som sikrer at enheter de tester er i stand til IPv6. Det minner meg om Wi-Fi Alliance. Jeg sier at fordi de først er sertifisert, tillater kvalifiserte produkter å vise logoen sin. IPv6-forumets mål er å:

  • Verifiser protokollimplementering og valider interoperabilitet av IPv6-produkter.

  • Gi tilgang til gratis selvtestverktøy.

  • Gi IPv6 Ready Logo testlaboratorier over hele kloden dedikert til å tilby testhjelp eller tjenester.

IPv6-eksperter jeg snakket med, foreslår bare å ta hensyn til enheter gitt Phase-2-godkjenning (gulllogo). Det er fornuftig, ettersom de får full behandling:

"Fase 2-logoen utvider" kjernen IPv6-protokoller "-testdekningen til omtrent 450 tester og legger til nye utvidede testkategorier. Logoens bakgrunnsfarge er gull. Fase 2-logoen har vært tilgjengelig siden 16. februar 2005."

Denne lenken tar deg til deres godkjente liste. Jeg var ikke kjent med denne organisasjonen, som gjaldt meg. Så jeg spurte Joe Klein hva han trodde:

"Det er et godt program rettet mot privat sektor. Faktisk testing i USA utføres ved University of New Hampshire , en pioner innen IPv6-testing."

Det er en ressurs. Department of Defense (DoD) er forpliktet til IPv6 og vil sannsynligvis være den første føderale organisasjonen som er fullstendig konvertert til IPv6. De har også en prosess for å kvalifisere IPv6-utstyr.

JITC / DISA

Oppgaven med å sertifisere IPv6-produkter ble gitt til Joint Interoperability Test Command (JITC), en del av Defense Information Systems Agency (DISA). For å hjelpe standardisere IPv6-kvalifiseringsprosedyrer, følger JITC det som kalles IPv6 Generic Test Plan. PDF-filen er 216 sider lang, så jeg tenkte at jeg ville oppsummere. Først enhetene som skal testes:

"Kildekravdokumentet, DoD IPv6 standardprofiler for IPv6-kapable produkter, identifiserer seks produktklasser for IPv6-nettverksenheter: Host / Workstation, Network Appliance / Simple Server, Advanced Server, Router, Layer-3 Switch and Information Assurance Device."

Neste, prosedyren for å sjekke samsvar med IPv6 RFC-er:

"Samsvarstesting vil bestå av automatisert testutstyr som gir kontrollerte datainnganger for å få fram et svar fra en enhet som testes og evaluere den responsen i samsvar med kravene i den tilsvarende IPv6-anmodningen om kommentar."

Endelig testes interoperabilitet mellom enheter ved å plassere utstyret i et nettverk som simulerer DoD-nettverket:

"Datatrafikk vil bli generert og overført over nettverket for å vurdere enhetens evne til effektivt å passere IPv6-trafikk og utføre andre IPv6-relaterte funksjoner i et realistisk driftsmiljø."

Etter at JITC kvalifiserer et produkt, blir det lagt til listen over godkjente produkter med enhetlige funksjoner. Heldigvis gjør JITC listen tilgjengelig for publikum. Jeg spurte nok en gang Joe Klein hva han syntes om DoD-prosessen, her er hva han sa:

"DoD tar sjansen på å kjøpe feil produkt veldig alvorlig. Fra juni 2010 må alle nye nettverksprodukter bestå testing. Dette er en leksjon for enhver bedrift / teknisk person. Krev at utstyret du kjøper blir testet av en av over programmer, for å dempe risikoen for et produkt som ikke støtter IPv6. "

Høres ut som gode råd.

Siste tanker

I prosessen med å forske på denne artikkelen, skilte en ting seg ut. Å si at en enhet er IPv6-kapabel, kan ha flere betydninger. Så sørg for at enheten er sertifisert av en uavhengig kilde.

© Copyright 2020 | mobilegn.com