Er nettverket ditt klart for VoIP?

Vi tåler kanskje at en webside lastes sakte, men blir irritert når kvaliteten på en Internett-telefonsamtale er mindre enn perfekt. Med det i tankene vil jeg dele en "nettverksadministrator" -opplevelse med deg.

En venn av meg bruker Skype, en form for Voice over Internet Protocol (VoIP) -telefoni for å snakke med datteren sin i Frankrike. Det sparer mye penger og videoalternativet er fint. I flere måneder har alt jobbet kjent.

Noen ganger kunne de ikke forstå hverandre under Skype-samtalen. Men de kunne chatte ved hjelp av meldingsalternativet. Så de vil foreslå å bytte til mobiltelefonene sine. Ved å gjøre dette økte kostnadene per samtale betydelig.

Hva endret seg

Venninnen min ringte til slutt for å forklare problemet og hvordan det var sporadisk i naturen. En gang var alt bra. Det neste, det var umulig å forstå hverandre. De levde med det, men strømbruddene økte i hyppighet. Det er ikke noe en bekymret mor vil takle.

Heldigvis var jeg noe forberedt på dette. En annen venn av meg passerte nettopp CCNA Voice. Etter mine hjertet følte gratulasjoner, satte jeg ham på jobb og spurte om det periodiske Skype-problemet. Hans første spørsmål: Hva forandret seg? Jeg følte meg litt selvtillit. Det var mitt første spørsmål også. Problemet er at han fikk det samme svaret som jeg gjorde: Vet ikke.

Test nettverkstilkoblingen

Basert på de tilfeldige forekomstene, foreslo han å teste begge endene av forbindelsen når Skype fungerer riktig og når det ikke er det. Før jeg kunne spørre hvordan, nevnte han at det er nettsteder som måler nettverkstilkoblinger for VoIP-kvalitet.

Visualware er et slikt nettsted. Det er unikt ved at deres nettverkstester ikke trenger å installere et tilknyttet program på datamaskiner som testes. Bare koble til en av serverne deres rundt om i verden:

I min venns tilfelle valgte hun Paris og datteren valgte deres hjemby i USA.

resultater

Jeg kunne ikke få faktiske testresultater fra min venn. Likevel ønsket jeg å vise mengden informasjon som ble innhentet fra testen. Nedenfor er testresultater da jeg koblet til en server i Paris:

Legg merke til testen krever at du velger en codec. Vi brukte G.729-kodeken. Det og SILK er kodekene som brukes av Skype.

I mitt tilfelle var jitter og pakketap akseptable, men det var ikke tilfelle med datterens testresultater. Begge var nede i den røde sonen da Skype-tilkoblingen var ubrukelig. Det neste lysbildet viser resultatene i grafisk form, og viser informasjon om jitter og pakketap for individuelle pakker:

Det er litt subjektivt, men Mean Opinion Score (MOS) er den beste måten å få en ekstern bruker til å formidle testresultatene sine. Poengområdet spenner fra 5 (perfekt) til 1 (umulig å kommunisere). Følgende lysbilde viser sammendraget av testforbindelsen og min MOS-poengsum på 4.1:

Datterens MOS-score gled under 1, 5 da samtalen ikke var forståelig.

Hva nå?

Tilfeldigheten hadde meg forundret. Med mammas tillatelse fyrte jeg av en e-post til datteren med noen spørsmål. Jeg spurte om eksisterende båndbredde, hvor mange som bruker den samme internettforbindelsen, og hva den ble brukt til.

Det viser seg at leiligheten er en del av en bygning i flere boliger. Et internt Ethernet-nettverk trakter all trafikk til Internett. Den største ledetråden var at flere i leilighetskomplekset hennes spilte det samme internett-spillet, vanligvis samtidig for å konkurrere mot hverandre. Gjett når hun hadde problemer med å snakke med moren sin på Skype?

Jeg følte det best å nevne at denne typen tester ikke kan duplisere den nøyaktige ruten VoIP-pakker tar mellom de to tilkoblingspunktene. Det betyr at det er en sjanse for at problemet kan gå glipp av. Når det er sagt, er testene levert av Visualware et godt utgangspunkt på grunn av deres enkle bruk.

Siste tanker

Hvis du vurderer å installere et VoIP-telefoni, eller har problemer med en eksisterende installasjon, er det første trinnet å sjekke nettverksytelsen med tester som de som er levert av Visualware. Jeg anbefaler også å lese denne utgaver. Det forklarer viktigheten av testing for tilkoblingskvalitet så vel som tilkoblingsbåndbredde.

For å få en ide om hvor gjennomgripende VoIP-telefoni vil bli, sjekk ut denne lenken. Den forklarer hvordan Cisco oppgraderte en kretsende satellitt og foretok den første VoIP-samtalen uten hjelp av noen jordbasert infrastruktur.

© Copyright 2021 | mobilegn.com