LTE eller WiMAX: Hvorfor ikke begge deler?

Historien starter med Beceem Communications, en kjent produsent av halvledere. Ikke helt en Intel, men en styrke å regne med når det gjelder 4G. Nettstedet deres nevner:

"Beceem ble grunnlagt i oktober 2003, som et fabelaktig halvlederselskap som spesialiserer seg på den nye 4G-WiMAX-markedet. Vi tilbyr baseband- og RF-brikker samt komplette maskinvare- og programvareløsninger."

Det er absolutt sant, med tanke på at Beceem ble valgt av Clearwire for å tilby brikkesett for deres mobile WiMAX-enheter. Unødvendig å si, det er mye chips.

Noe historie

Det er to forskjellige ideologier som kjemper om å være den neste cellulære standarden, - teknologien som lar mobiltelefoner kommunisere og utveksle data. WiMAX er en. Selv om den nye ungen på blokka har betydelig trekkraft. Sprint er den viktigste talsmannen for WiMAX og satser huset på det.

LTE er den andre standarden. Det er mer i tråd med eksisterende telekommunikasjonsteknologi og hvorfor tilbydere som AT&T og Verizon går inn for det. Jeg personlig føler at LTE vil dominere, ganske enkelt fordi de fleste teletjenesteleverandører står bak det.

BCS500

La oss komme tilbake til Beceem. Årets Mobile World Congress ble holdt i Barcelona, ​​Spania, og det var der Beceem introduserte BCS500. BCS500 er et brikkesett som integrerer LTE- og WiMAX-teknologi i en enhet.

Når det sank inn, innså jeg betydningen. Det omdefinerer helt hva som er mulig. I nyhetsmeldingen nevner Beceems markedsdirektør Lars Johnsson:

"Vår BCS500 vil avslutte 4G-debatten ved å koble til ethvert 4G LTE- eller WiMAX-nettverk med sømløs roaming, og bytte mellom TDD og FDD-konfigurasjon etter behov, og frigjøre operatørene fra bekymring for hvordan de best kan utnytte sine tilgjengelige spektrumaktiver."

Her er noen av de mer fremtredende funksjonene som er innebygd i BCS500:

  • Brikken støtter 16e og 16m revisjoner av IEEE 802.16-standarden.
  • BCS500 støtter også 3GPP-LTE-standarden, utgave 8.
  • Det er den eneste enhetsbrikken som støtter UE Klasse 4-muligheter.

Killer-funksjonen er hvordan BCS500 kan aktivere sanntids bånd / kanal rekonfigurasjon ved å bruke det Beceem kaller "multi-mode autosense". Det betyr at 4G-enheten automatisk kan oppdage tilgjengelige LTE- og WiMAX-nettverk og bytte sømløst mellom dem.

Beceem kunngjøringen siterer Caroline Gabriel, forskningssjef for Rethink Research Associates:

"Denne avanseringen av Beceems 4G-brikkesett hjelper dramatisk hele økosystemet ved å legge til fleksibilitet i nettverksplanlegging, distribusjon av utstyr og bruk, enhetsproduksjon og mye mer. BCS500-brikkeløsningen vil være en bransjens" spillskifter "når det gjelder interoperabilitet som den gjør."

Fremtidsplaner

Det ble også kunngjort på Mobile World Congress at Beceem og Motorola samarbeider om å parre BCS500 med Motorolas WiMAX 4G-nettverk. Bruce Brda, Senior Vice President and General Manager, Networks Motorola forklarer:

"Den kunnskapen som ble oppnådd under utviklingen og distribusjonen av vår ledende 4G WiMAX-løsning har bidratt til vårt arbeid med Beceem for å tilby denne avanserte brikkesettløsningen. Vi ser frem til mulighetene som denne muligheten gir for å imøtekomme markedets etterspørsel."

Det er min forståelse at Beceem og Motorola vil begynne å teste enheter senere i år, med planer om å masseprodusere utstyr tidlig i 2011.

Siste tanker

Forestill deg teletjenesteleverandørens lettelse. De har større breddegrad for hvilken teknologi de skal velge, LTE eller WiMAX, uten å måtte bekymre seg om de tok feil beslutning, ala Betamax versus VHS. Tilbyderne kan nå være villige til å øke deres distribusjonsplaner. Dette er gode nyheter for oss forbrukere, siden både LTE og WiMAX adresserer båndbreddeproblemene vi har. BCS500 ser ut til å være en spillveksler.

© Copyright 2020 | mobilegn.com