Administrert nettverk vs. administrert ruter: Hva transportørene ikke forteller deg

Dagens typiske bedriftsnettverk har blitt bygd stykkevis over flere år, noe som resulterer i mangel på en overordnet arkitekturplan. Dette gjør det ekstremt vanskelig og tidkrevende å administrere.

Når virksomheter ser ut til å flytte flere av applikasjonene sine til skyen, opplever de at nettverkene deres rett og slett ikke er forberedt på å håndtere økningen i nettverkstrafikken. Og ikke bare når det gjelder båndbredde, men også i deres evne til å prioritere det tyngre volumet og forskjellige typer trafikk.

Så hvordan kom det til dette? En årsak er virksomhetens avhengighet av tradisjonelle teleoperatører og deres tjenestelevering. Ofte vil transportører foreta det første salget ved å love selskaper en administrert ruter - der transportørene kontrollerer og eksternt gjør justeringer av ruteren slik de ser passende.

Men i dagens verden av MPLS-nettverk (multi-protocol label switching), designet for å transportere både tale og data med variabel Quality of Service (QoS), er det bare å ha ruteren som administreres ikke nok. Bedrifter gir ikke bare opp mye kontroll, men de mister også muligheten til å tilpasse nettverkene sine til deres behov. Derfor trenger selskaper et styrt nettverk for å sikre topp ytelse for tale-, video-, data- og skyapplikasjoner.

Administrert nettverk, administrert ruter ... hva er forskjellen?

I dag tilbyr transportører ganske enkelt en nettverkstjeneste, og veldig lite annet. For eksempel tilbyr de ikke den proaktive overvåknings- og støttetjenesten - inkludert sikkerhetsovervåking - som mange bedrifter søker i dag for sine nettverk. Luftfartsselskaper vil stort sett vente til kretsløp er nede for å starte tiltak for å avhjelpe serviceproblemer - noe som betyr at selskaper risikerer å miste betydelig tilgjengelighet på nettet mens kretser blir reparert.

I tillegg gir transportører bare en ruter med fleksible enkelt IOS-standarder som tillater liten tilpasset konfigurasjon - noe som er avgjørende for å følge med på den dynamiske utviklingen i dagens skybaserte forretningsapplikasjoner. Og siden mye av utstyret er på stedet, er selskapet ansvarlig for kostnadene ved oppgradering og utskifting av maskinvare.

På den annen side, med en skybasert administrert nettverkstilnærming, kan selskaper prioritere og administrere ytelsen til kritiske forretningsapplikasjoner fra ruteren. Dette kan forbedre et virksomhets effektivitet, utførelse og smidighet ved å la det være mye mer involvert i den overordnede nettverksstrategien - inkludert hvordan du designer, administrerer og overvåker nettverket, i motsetning til bare å fokusere på å skyve pakker gjennom røret.

La oss se på noen av de beste fordelene som en skybasert administrert nettverkstilnærming gir kundene i dag:

1. Fullt tilpassbare QoS. Med fremveksten av MPLS kan selskaper nå enkelt integrere tale, video og data i et konvergert nettverk. Dette gjør det viktigere enn noen gang å prioritere QoS for hver applikasjon for å dekke deres spesifikke forretningsbehov. Slik forstyrrer ESPN-høydepunktene i går ikke for eksempel stemmetrafikk eller Salesforce.com-tilgang. 2. Personlig kundetilnærming fra sertifiserte ingeniører. Bedrifter er avhengige av skybaserte administrerte tjenesteleverandører i dag fordi de har de sertifiserte ingeniørdesigningeniørene som svarer på samtalene sine som kan minimere den tekniske, implementerings- og investeringsrisikoen - risiko som de vil møte hvis de prøvde å designe nettverket selv, eller hvis de prøvde å få en transportør til å tilpasse tjenestene sine til selskapets nettverksdesign. Denne administrerte tjenestetilnærmingen inkluderer også 24/7/365 proaktiv overvåking, så problemer blir ofte identifisert og løst før selskaper selv vet at de skjedde, i stedet for å tåle flere samtaler og spille det eskaleringsspillet som transportører kan sette kunder gjennom. 3. Overvåkning av ekstern ruter og aktivitetslogging (TACACS). Bare fordi et administrert nettverk administreres fullt ut av tjenesteleverandøren, betyr ikke det at et selskap må gi fra seg kontrollen over ruterne. Under et styret nettverksramme kan selskaper gjerne gjøre endringer de føler er nødvendige uten frykt. Tjenesteleverandørens Terminal Access Controller Access-Control System (TACACS) fører logger over hvilken som helst ruteraktivitet, og de kan enkelt tilbakestille rutere til en tidligere innstilling i tilfelle en feil blir gjort. 4. En sammenhengende nettverkstilnærming. En administrert nettverksleverandør vil utnytte kraften til flere Tier 1-leverandører under ett sammenhengende nettverk, men for kunden fungerer det som ett nettverk, noe som reduserer tiden og kostnadene for administrasjon av flere leverandører betydelig. I tillegg brukes flere nettverk med flere failover-alternativer for å håndtere kontinuitetsproblemer, noe som gir større redundans og overlevelsesevne. En sammenhengende nettverkstilnærming gjør det mulig for en administrert nettverksleverandør å utnytte kraften i den underliggende infrastrukturen for å sikre best mulig levering av tjenesten til kunden. 5. Automatisk QoS-tagging. Administrerte nettverksleverandører konsulterer først kunden om hvordan dataene må merkes og hvilke applikasjoner som må prioriteres - alt basert på forretningsbehov. I de fleste tilfeller kjører selskaper applikasjoner over nettverkene deres som ikke prioriteres eller merkes i det hele tatt. Ved å sette opp en automatisk QoS-konfigurasjon basert på forretningsregler, tar selskaper gjetningene ut av å prioritere trafikk.

En administrert nettverksleverandør vil også merke global innenlandsk Internett og generell Internett-trafikk på en annen måte når den kommer inn i nettverket. Det kan også settes regler på rutere og brytere som bare lar visse typer trafikk strømme gjennom disse enhetene. For eksempel trenger ikke internasjonal trafikk sannsynligvis være på ruterne, så den kan blokkeres, noe som gir en enorm sikkerhetsgevinst mot uønskede inntrenginger fra spammere og malware som stammer fra kilder utenlands.

6. Flere direkte peering. En administrert nettverksleverandør bruker flere direkte peering-ordninger for å identifisere den optimale internettforbindelsen som er tilgjengelig på alle Tier 1-leverandørene på det tidspunktet. De kan også tilby QoS gjennom et MPLS-nettverk direkte til skybaserte apper som SalesForce.com og NetSuite via private peering-tilkoblinger for bedre ytelse. 7. Nettverksovervåking og support. Beskyttelsen som gis gjennom nettverksovervåking og støttetjenester er avgjørende i dagens forretningsverden. Administrerte nettverksleverandører gir selskaper enestående synlighet i nettverket helt til applikasjonsnivå, der de drar nytte av historisk trendanalyse i forhold til nettverksytelse gjennom overvåkningsverktøy i enterprise-klassen. I tillegg vises applikasjonens QoS-tagging på nettverkslaget for å bekrefte at trafikken blir riktig merket, prioritert og levert over nettverket for de høyeste ytelsesnivåene.

Den fortsatte fremveksten av en skybasert tilnærming til å drive virksomhet kan gi betydelige fordeler, men det skaper også betydelige utfordringer for bedriftene i dag. Bedrifter som ønsker å oppnå en fordel i et konkurranseutsatt landskap, finner ut at de kan kvitte seg med ad hoc, operatørbaserte nettverk og rutere, og i stedet vende seg til et skybasert, fullt administrert nettverk som vil spare dem tid og penger, og resultere i bedre totalytelse.

James Whitemore er konserndirektør for Smoothstone IP Communications, leverandør av skybasert kommunikasjon for bedriftsnivåbedrifter (www.smoothstone.com). Han kan nås på

© Copyright 2020 | mobilegn.com