Sammenslåing av to trådløse protokoller vil bygge et bedre tingenes internett

Med LAN-Share kan du enkelt sende filer og mapper til hvilken som helst maskin på nettverket ditt. TechRepublics Jack Wallen leder deg gjennom prosessen med å installere og bruke et bemerkelsesverdig praktisk nettverksfildelingsverktøy, LAN-Share.

En ny artikkel fra Wireless Broadband Alliance og Long Range Wide Area Network (LoRaWAN) Alliance foreslår å kombinere Wi-Fi- og LoRaWAN-nettverk for å øke IoT-brukstilfellene.

Slik det for tiden er, er Wi-Fi-nettverk og LoRaWAN-nettverk separate og tjener forskjellige formål. Wi-Fi-signaler er kort eller middels, men har en høyere datahastighet og krever mer kraft, noe som gjør dem ideelle for underholdnings- og forretningsdrift.

LoRaWAN bruker derimot mye mindre strøm, men har et mye større utvalg enn Wi-Fi. LoRaWAN-signaler oppnår sitt imponerende utvalg ved å ha en super lav datahastighet, noe som gjør dem ideelle for IoT-enheter.

Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten (cover story PDF)

Sammen, hevder papiret, kan de to trådløse protokollene utvide tingenes internett og forbedre aspektene ved databruk for sluttbrukere.

Bruk saker for kombinerte Wi-Fi / LoRaWAN-nettverk

Eksemplene på hvor kombinerte nettverk kan fungere er ikke begrenset til det kommersielle: Residential brukere av både Wi-Fi og IoT-enheter kan også se fordeler.

  • Smarte bygninger og gjestfrihetsindustrien kan kombinere nettverk både for å spore eiendeler og muliggjøre ytterligere lokasjonstjenester, samt gi lavere båndbredde streaming on-demand for batteridrevne enheter.

  • Potensiell boligbruk inkluderer å koble Wi-Fi-piggybacking LoRaWAN IoT-enheter mellom Wi-Fi-nettverk i hjemmet for å skape et IoT-nettverk i nabolaget.

  • Automotive og smarte transportfirmaer kan kombinere Wi-Fi og LoRaWAN for å gjøre steds- og videostrømming mer pålitelig på busser, fly og andre massetransporttjenester.

Denne artikkelen kommer to år etter at Eric Hamilton, CTO for Australian National Narrowband Network Company (NNNCo), sa at mobiltilkobling ikke var svaret for å utvide IoT-nettverket: LoRaWAN var.

Å kombinere Wi-Fi- og LoRaWAN-sendinger kan være partneren som LoRaWAN har ventet på. Det holder signaler fra mobilnettverk, og best av alt er det bygget på to ulisensierte teknologier, noe som betyr at de ikke sender på FCC-kontrollerte frekvenser.

"Realiteten er at ingen teknologi vil passe til milliardene av IoT-brukssaker, " sier Donna Moore, administrerende direktør og styreleder i LoRa Alliance.

"Det er samarbeidsinitiativer som denne med Wi-Fi som vil drive innovasjon til å løse viktige problemer, utnytte et enda bredere spekter av applikasjoner og til slutt sikre suksessen med global masse IoT-distribusjoner i fremtiden."

Det er enda bedre å holde enheter utenfor lisensierte frekvenser: det vil ikke være noen som hindrer innovatører i å finne nye måter å bruke de to kombinerte teknologiene på.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

Se også

Internet of Things (IoT): Et jukseark (TechRepublic)
Spesiell rapport: Fremveksten av Industrial IoT (nedlastning av TechRepublic)
IoT-sikkerhet: En guide for IT-ledere (TechRepublic Premium)
Hva er tingenes internett? Alt du trenger å vite om IoT akkurat nå (ZDNet)
Disse smarte pluggene er hemmeligheten bak et sømløst smarthus (CNET)
Tingenes internett og smarte byer: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)

Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2020 | mobilegn.com