Nettverksdokumentasjon: Hvorfor en enkel sjekkliste kan være det beste alternativet

Bilde: iStock / Wavebreakmedia

Hva er varmt på TechRepublic

  • Hva gjør du hvis du fremdeles kjører Windows 7
  • Python programmeringsspråk: Et jukseark
  • Bilder: De 25 beste produktene fra CES 2020
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Nesten uten mislykkethet distribuerer organisasjoner i økende grad nettverksutstyr. Enten for dørtilgangskontroll, trådløst nettverk, stemmekommunikasjon eller datatilkobling, er nettverksenheter gjennomsyrende fasiliteter.

En TechRepublic-artikkel fra desember 2018, 8 nye teknologitrender du kan forvente å se i 2019, observerte at "82% av respondentene i en internasjonal Forrester IT-undersøkelse sa at de ikke var i stand til å identifisere alle enhetene som er koblet til nettverkene sine." Alle indikasjoner er digitale trender, slik at antallet nettverkstilkoblede enheter bare vil øke.

Med forskjellige prosjekter som distribuerer nettverksutstyr i forskjellige perioder gjennom året, og med en rekke utstyr som har forskjellige produksjonsdatoer, utløpsperioder for garanti og livssyklusvinduer, er det bare å spore hvilket utstyr som er fysisk distribuert der det er en utfordring. Uansett størrelse sliter virksomheter med å holde tritt.

Heldigvis fungerer en sporingsmetode fra gammel skole veldig bra: sjekklisten. Alle selskaper trenger en mekanisme for sporing av teknologiske eiendeler, og nettverksutstyr er spesielt kritisk.

Mens elektroniske kapitalstyringssystemer og automatiserte styringsplattformer alle lover å oppdage og spore nettverksenheter, vet de fleste nettverksadministratorer av erfaring at det ikke er noen erstatning for enkle lister. Grunnleggende, manuelt utarbeidet dokumentasjon er ikke gjenstand for databasekorrupsjon, mislykket oppdagelse på grunn av inkompatibel firmware, utelatelse på grunn av at en enhet er slått av eller ruting og bytte av konfigurasjonsproblemer og andre problemer som kan føre til automatiserte programvareplattformer som mangler eller feil rapportering av inventar .

Rask tilgang til grunnleggende informasjon om nettverksenheter er nødvendig når du planlegger og koordinerer kontorflyttinger og renoveringer, plattformoppgraderinger og systemrevisjoner. En sjekkliste som samler inn produksjonsstatus, plassering, merke, modell og IP-informasjon tillater dobbeltkontroll av ressurs- og varelister som er generert av programvareplattformer, revisorer og ledere.

Et ZDNet-stykke fra mars 2019, What is the IIot? Alt du trenger å vite om Industrial Internet ofThings, bemerket, "fremkomsten av bittesmå lavkostnadssensorer og trådløse nettverk med høy båndbredde betyr nå at selv de minste enhetene kan kobles sammen, gitt et nivå av digital intelligens som lar dem overvåkes og spores, og kan dele data om statusen deres og kommunisere med andre enheter. " Det er både bra og dårlig, med tanke på at enhver legitim enhet som er koblet til et nettverk tilbyr potensielle produktivitets- og effektivitetsforbedringer, samtidig som den gir mulighet for kompromiss, uautorisert tilgang og korrupsjon.

Av denne grunn bør alle organisasjoner føre en nøyaktig liste over nettverksutstyr på lager. Og det å vite at noen enheter kan gå glipp av automatiserte lagerplattformer eller kanskje til og med bli glemt lenge som en del av et lenge bestått initiativ, er det ingen erstatning for å føre en gammeldags liste for hver komponent.

Dagens nyeste nyhetsbrev

Hvis du bare kan lese en teknisk historie om dagen, er dette det. Leveres hverdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com