Råd om nettverksgjenoppretting: Eksperter veier inn

Bilde: iStockphoto / designer491

Gjenoppretting fra et nettverksulykke er ikke så enkelt som det pleide å være, gitt de moderne komplekse ordningene med hybrid cloud computing, sikkerhet og virtuelle servere.

Mer om nettverk

  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • Topp 11 lagringstrender de siste 20 årene
  • 5G mobilnett: Et jukseark

En systemadministrator som ønsker å være ansatt, bør vurdere de nyeste og største rådene for gjenoppretting av nettverk fra Todd Matters, medgründer og sjefsarkitekt av RackWare, og Scott Saunders, arkitekt for viktigste gjenopprettingsløsninger hos Sungard Available Services.

"Å ha en utvinningsplan for nettverket ditt er egentlig bare en del av en omfattende plan for gjenoppretting av katastrofer, " sa Matters. "Det er alltid en god idé å ha en viss innebygd elastisitet. Selvfølgelig er det kostnads-fordel-avveininger der. I økende grad er det veldig økonomisk å gjøre noe katastrofegjenoppretting i skyen."

Selv om selskapet ditt ikke bruker andre nettsky-databehandlingstjenester (noe som er usannsynlig i 2019), er fordelen for skytjenester for utvinning at de er elastiske, raskt konfigurerbare og lett tilgjengelige. "Det er ikke som i gamle dager der du slags måtte ha en haug med duplisert maskinvare mesteparten av tiden å sitte der og ikke gjøre noe, " bemerket Matters. Men akkurat som du ville gjort på ekte jern, "Du vil finne ut hvilke deler av nettverket ditt som skal forhåndsbestemmes, og hvilke deler som skal plasseres dynamisk." Eksterntvendte DNS, rutere og alt som er kritisk til oppdrag kan være i den førstnevnte kategorien, mens interne DNS- og domenekontrollere er i sistnevnte, la han til.

"Dette høres ut som en ikke-brainer, men du vil bli sjokkert over hvor mange som ikke følger disse retningslinjene. Du må absolutt løpe gjennom katastrofegjenopprettingene dine og kontinuerlig oppdatere runbook, " sa Matters, med henvisning til et selskaps dokumentasjon for nøyaktig hvordan og i hvilken rekkefølge å få opp hvert system og applikasjon etter et stort krasj.

Sikkerhet bør være en av de første tingene som tas opp igjen. Tenk på det gamle vesten - hvis fortet ditt ble ødelagt, er det første du vil gjøre å omgi deg med nye murer før du bygger om. Men en ting som ikke bør automatiseres, er bredt nettverk, fordi det vil ta lengre tid enn å gjenoppbygge det manuelt, sa Matters.

Katastrofegjenoppretting og kontinuitetsplan (Tech Pro Research)

Saunders snakket om RTO - mål for utvinningstid. Han var enig med Matters i at for mange selskaper mangler tilstrekkelig fokus på nettverksgjenoppretting, og la til at den beste måten å utføre årlige tester er med andre mennesker enn de som designet testene. Når alt kommer til alt, hva om en katastrofe hindret det vanlige IT-personalet i å komme på jobb - eller verre? "Mange mennesker tror ikke når hele miljøet er nede at nøkkelpersonene deres kanskje ikke kan hjelpe, " sa han.

Årlige tester for full utvinning bør suppleres med månedlige eller kvartalsvise inkrementelle tester, for eksempel å gjenopprette spesifikke applikasjoner, observerte Saunders. "Bare fordi du tester en gang i året, kunne du ha gjort mange trinnvise endringer i miljøet ... Hvis du har en katastrofe på langt sikt, vil du ikke være forberedt. Den beste handlingen så langt katastrofegjenoppretting er gjør alle trinnvise endringer i livssyklusstyring. "

For et tiår siden målte selskaper bedring på dager og timer - i dag er det timer og minutter, og kanskje om et annet tiår vil det være minutter og sekunder, bemerket Saunders.

Cyberforsikring er også en faktor. Revisjon av et selskaps plan for gjenoppretting av katastrofer er foreløpig ikke et grunnlag for å gi dekning eller avslå et krav, sier Joshua Motta, administrerende direktør i Coalition, en cyberforsikringsspesialist. Imidlertid vil ofte søknaden om forsikring spørre om selskapet har en plan for utvinning av IT-katastrofer, sa han. "Når du først har kommet inn i det store foretaket, er det sannsynligvis få og langt mellom at et selskap ikke gjør det."

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com