Open source SDN-prosjekt kan la nettverksadministratorer duplisere produksjonsmiljøer

Video: Programvaredefinerte datasentre ... på mindre enn to minutter. Hva er et programvaredefinert datasenter, eller SDDC? Finn ut ... på mindre enn to minutter.

Software Defined Networking (SDN) er et stadig mer attraktivt alternativ for organisasjoner som ønsker å automatisere mer av datasentreoperasjonene. Imidlertid følger SDN-distribusjoner typisk med innlåsning av leverandører, da maskinvareprodusenter som Cisco tilbyr proprietære programvareløsninger som følger med bunter av nettverksmaskinvare. Tilsvarende er nøkkelferdige programvaredefinerte datasenterløsninger (SDDC) -løsninger ofte avhengige av integrering fra ovenfra og ned, eller har lignende begrensninger for bruk av produkter fra kvalifiserte leverandører.

Ett team jobber for å endre det. Det japanske programvarefirmaet axsh utvikler en åpen kildekode-programvarestabel - koden LiquidMetal - som kombinerer deres eksisterende OpenVNet SDN-programvare, med OpenVDC VM-orkestrasjonsprogramvare.

Med de to har utviklerne gjort det mulig å ta en dedikert bryter utenfor hylla, og konfigurere den for en hvilken som helst ønsket nettverkstopologi, og dermed gjøre det mulig å lage komplette identiske kopier av et gitt produksjonsnettverk, inkludert kopiering av IP og MAC-adresser for hver tilkoblet enhet. LiquidMetal-prosjektet inkluderer også Terraform, Expect og Ansible i programvarestakken deres.

I et intervju med Impress Business Media bemerket axsh-direktør Yasuhiro Yamazaki at LiquidMetal er spesielt nyttig for å evaluere konfigurasjoner før distribusjon. For eksempel, når det gjelder brannmurer, kan forskjeller i firmware mellom et virtuelt apparat og maskinvareapparat føre til uventede forskjeller i drift. Bruk av LiquidMetal for å klone og bekrefte en konfigurasjon kan unngå problemer som oppstår som følge av disse uventede forskjellene.

Det visuelle grensesnittet til LiquidMetal.

Bilde: axsh / Andreas Kieckens

I tillegg utvikler axsh en GUI for konfigurering av nettverket, drevet av three.js, som nevnt i intervjuet. I stedet for å skrive konfigurasjonsfiler manuelt og teste dem, tillater den visuelle redaktøren nettverksadministratorer å lage flere versjoner av nettverkstopologien. Naturligvis blir konfigurasjonen som genereres av den visuelle editoren skrevet ut til standardkonfigurasjonsfiler, slik at brukerne ikke er låst inne for kun å redigere konfigurasjonsfiler for hånd eller bruke den visuelle editoren. Den nye visuelle redaktøren vil debutere som en del av den første offentlige utgivelsen 11. juni i en samtidig lansering på Interop Tokyo og CEBIT i Hannover, Tyskland.

I samarbeid med TIS har en prototype av LiquidMetal blitt distribuert med suksess ved Yamato System Development, IT- og logistikkarmen til Yamato Transport, Japans største pakkelager, konstaterte intervjuet. Programvaren brukes der for å duplisere det eksisterende nettverket og automatisere bekreftelse av endringer i nettverket, for å sikre at endringene vil fungere som forventet før de blir distribuert. For tiden ønsker axsh å utvikle et lignende forhold til andre organisasjoner for distribusjon av LiquidMetal-programvarestabelen.

De store takeawayene for teknologiledere:
  • LiquidMetal-programvarestabelen tar sikte på å la nettverksadministratorer duplisere produksjonsmiljøet, inkludert IP- og MAC-adresser.
  • LiquidMetal har blitt distribuert hos Yamato System Development, IT-avdelingen til Japans største pakketreder.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com