Qualcomm, Facebook som leverer høyhastighetsinternett for en brøkdel av kostnadene for fiber

Google Fiber kommer til San Antonio. Gigabit-internettilgang kan føre til et godt forretningsområde til San Antonio, og fiberkonstruksjon er allerede i gang.

Mandag kunngjorde Qualcomm og Facebook et partnerskap for å levere høyhastighets internettforbindelse i urbane områder for "en brøkdel av kostnadene" for fiber, ifølge en pressemelding.

Selskapene vil utnytte Facebooks Terragraph-teknologi - som bruker kommersielle deler av hylla og nettsky-databehandling for intensiv databehandling for å levere høyvolum og rimelig produksjon - for å bygge et trådløst multi-node-system basert på 60 GHz-teknologi fra Qualcomm.

Mer om nettverk

  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • Topp 11 lagringstrender de siste 20 årene
  • 5G mobilnett: Et jukseark

Facebook og Qualcomm vil samarbeide med "ledende operatører og produsenter" for å forbedre hastigheten, effektiviteten og kvaliteten på internettforbindelse til en lavere pris enn fiberdistribusjoner, heter det i utgivelsen. For å oppnå dette, vil Qualcomm integrere QCA6438- og QCA6428-familien av chipsettet før 802.11ay med Facebooks Terragraph-teknologi.

Som bemerket av søsternettstedet ZDNet, tilbyr byområder ikke nødvendigvis bedre internettilgang enn landsbygda, da flere brukere ofte betyr mindre tilgjengelig spekter, noe som kan føre til overbelastning og lave hastigheter.

Partnerskapet vil gi produsenter mulighet til å bygge 60 GHz mmWave-løsninger ved å bruke det ulisensierte 60 GHz-spekteret og gi FWA (Fixed Wireless Access), som kan gi kunder i byer tilgang til høyhastighets bredbåndstilkoblinger, ifølge utgivelsen. Dette kan tilby bedrifter i disse områdene et annet rimelig alternativ for høyhastighetsinternett, spesielt hvis fiber ikke er tilgjengelig ennå.

Selskapene kunngjorde ikke hvilke områder som først vil motta tjenesten, men forsøk på å begynne i midten av 2019.

Terragraph støtter bredbåndstilkobling gjennom et nettverk basert på millimeterbølge trådløs backhaul, heter det i utgivelsen. Teknologien er basert på pre-802.11ay-standarden, og forbedringer fra Qualcomms brikkesett og programvare vil hjelpe det å operere utendørs og unngå forstyrrelser i bymiljøer. Qualcomm har også introdusert en rekke forbedringer inkludert TDMA-basert protokoll, tidssynkroniserte noder, kanalbinding og massiv antennegruppe for å forbedre tjenesten i tette urbane miljøer og redusere kostnader og tid til å markedsføre, heter det i utgivelsen.

Partnerskapet til syvende og sist "vil bidra til å gjøre gigabit-tilkoblingen til virkelighet, " sa Irvind Ghai, visepresident for produktstyring i Qualcomm Atheros, Inc., i utgivelsen.

Det vil også muliggjøre "et robust økosystem av interoperable løsninger basert på Terragraph, " sa Yael Maguire, visepresident for tilkobling på Facebook, i utgivelsen. "Med Terragraph er vårt mål å gjøre det mulig for mennesker som bor i urbane områder å få tilgang til høy kvalitet tilkobling som kan bidra til å skape nye muligheter og styrke lokalsamfunn."

Dette er ikke Facebooks eneste tilkoblingssatsing: I februar kunngjorde tech-giganten og Telecom Infra Project en serie nye prosjekter designet for å forbedre dårlige eller ikke-eksisterende internettforbindelser i landlige og underverdige områder.

De store takeawayene for teknologiledere:
  • Qualcomm og Facebook kunngjorde et partnerskap for å levere høyhastighets internettforbindelse i urbane områder for en brøkdel av kostnadene for fiber.
  • Partnerskapet vil bruke Facebooks Terragraph-teknologi for å bygge et trådløst system med flere noder basert på 60 GHz-teknologi fra Qualcomm.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com