Kvantumnettverk anslått å være 5,5 milliarder dollar markedet i 2025

IBM dobler kvantevolum i løpet for computing-overlegenhet Jamie Garcia, global leder for Quantum Applications, IBM Research, snakker på CES 2020 om hvordan IBM nådde milepæler i kvanteberegning i 2019.

Mer om nettverk

  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • Topp 11 lagringstrender de siste 20 årene
  • 5G mobilnett: Et jukseark

Markedet for kvantenettverk anslås å nå 5, 5 milliarder dollar innen 2025, ifølge en ny rapport fra Inside Quantum Technology (IQT).

Mens alle databehandlingssystemer er avhengige av muligheten til å lagre og manipulere informasjon i individuelle biter, "kvantemaskiner" utnytter kvantemekaniske fenomener for å manipulere informasjon ", og for å gjøre det, krever bruk av kvantebits, eller qubits, ifølge IBM.

SE : Kvanteberegning: En innsideveiledning ( TechRepublic )

Kvanteberegning blir sett på som et universalmiddel for å løse problemene datamaskiner ikke er utstyrt med å håndtere nå.

"For problemer over en viss størrelse og kompleksitet, har vi ikke nok beregningskraft på jorden til å takle dem, " sa IBM. Dette krever en ny type databehandling, og det er her kvantum kommer inn.

IQT sier at inntektene fra kvantenettverk først og fremst kommer fra quantum key distribution (QK), quantum cloud computing og kvantesensornettverk. Etter hvert vil disse trådene smelte sammen til et kvanteinternett, heter det i rapporten.

Cloud-tilgang til kvantecomputere er kjernen i forretningsmodellene til mange ledende kvantecomputerselskaper - som IBM, Microsoft og Rigetti - i tillegg til flere ledende akademiske institusjoner, ifølge rapporten.

Microsoft designet for eksempel et spesielt programmeringsspråk for kvantemaskiner, kalt Q #, og ga ut et Quantum Development Kit for å hjelpe programmerere med å lage nye applikasjoner, ifølge CBInsights.

Et av Googles kvanteberegningsprosjekter innebærer å jobbe med NASA for å anvende teknologiens optimaliseringsevner på romfart.

Quantum Internett-nettverket vil ha den samme "geografiske dekningsbredden som dagens internett", heter det i IQT-rapporten.

Det vil gi en kraftig plattform for kommunikasjon mellom kvante-datamaskiner og andre kvanteenheter, heter det i rapporten.

Og vil aktivere en kvanteversjon av tingenes internett. "Endelig kan kvantenettverk være de mest sikre nettverkene som noensinne er blitt bygget - fullstendig sårbare hvis de er konstruert riktig, " heter det i rapporten.

Rapporten, "Quantum Networks: A Ten-Year Prognose and Opportunity Analyse, " spår etterspørsel etter kvantum-nettverksutstyr, programvare og tjenester både i volum og verdi.

"Tiden har kommet når den raskt utviklende kvanteteknologibransjen trenger å kvantifisere mulighetene som kommer ut av kvantenettverk, " sa Lawrence Gasman, president for Inside Quantum Technology, i en uttalelse.

Quantum Key Distribution (QKD) legger til uknuselig koding av nøkkel distribusjon til offentlig nøkkelkryptering, noe som gjør den tilnærmet usårbar, ifølge rapporten.

QKD er den første betydelige inntektskilden som kommer fra det voksende Quantum Internet og vil skape nesten 150 millioner dollar i omsetning i 2020, heter det i rapporten.

QKDs tidlige suksess skyldes potensielle brukere - store økonomiske og offentlige organisasjoner - et øyeblikkelig behov for 100% sikker kryptering, heter det i IQT-rapporten.

I 2025 prosjekterer IQT at inntektene fra "kvante skyer" forventes å overstige 2 milliarder dollar.

Selv om noen store forsknings- og myndighetsorganisasjoner kjøper kvantedatamaskiner til bruk på stedet, betyr de høye kostnadene for maskinene kombinert med umodenhet av teknologien at flertallet av kvantebrukere får tilgang til kvantum gjennom skyer, forklarte rapporten.

Kvantesensornettverk lover forbedret navigasjon og posisjonering og mer sensitive medisinske avbildningsmetoder, blant annet brukstilfeller, heter det i rapporten.

"Dette er et veldig mangfoldig område når det gjelder både anvendelsesområdet og teknologiens modenhet."

Innen 2025 forventes imidlertid inntekter fra kvantesensorer å nå rundt 1, 2 milliarder dollar.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com