Gjennomgang: Laplink Software's PCmover Professional

Som alle IT-utøvere vet, er skrivebordsflyttinger enten enkle, enkle saker eller slitsomme flørter innenfor Hells innerste kretser. Laplinks PCmover, med sin migreringsassistent designet for å flytte brukerprofiler, data og applikasjoner enkelt fra en PC til en annen, tar sikte på å gjøre prosessen grei. Dessverre, som Dante spilte så berømt innenfor The Divine Comedy, risikerer de som er skyld i latskap for alltid å klage i Fifth Circle of Hell eller i det minste konfigurasjonshelvete.

spesifikasjoner

 • Operativsystemer: Windows 95/98 / NT / Me / 2000 / Media Center / XP / Vista / 7
 • Minne: 16MB
 • Diskplass: 20 MB
 • Pris: Begynner $ 59, 95 (volumrabatter er tilgjengelige)
 • Mer info: PCmover Professional
 • TechRepublic Photo Gallery

Hvem er det for?

Laplink Software's PCmover er rettet mot enkeltbrukere og organisasjoner som trenger å migrere data, innstillinger og applikasjoner fra en stasjonær eller bærbar datamaskin til en annen. Forretnings- og bedriftsversjoner er tilgjengelige for å betjene flere migreringsbehov på skrivebordet, inkludert når brukerkontoer, hele stasjoner, programtillegg, proprietære programmer, innstillinger og andre elementer må migreres til nye systemer.

Hvilket problem løser det?

Når programvaren fungerer som designet, forenkler PCmover Professional oppgaven med å migrere brukernes applikasjoner og tilsvarende registeroppføringer, filer, domene og lokale brukerkontoer, stasjoner, mapper, tillegg, ODP-tilkoblinger, nettleserinnstillinger og andre elementer mellom systemer. Avhengig av hvilke applikasjoner og programmer som er migrert, kan det ikke være behov for ytterligere bruker- eller administrative handlinger for å overføre konto, programmer, filer og innstillinger og komme i gang på et nytt system.

Utrolige funksjoner

 • Ambisiøs migrasjonsdesign: PCmover prøver å migrere alt fra brukerens konto (domene eller lokale) innstillinger, applikasjoner, respektive registerinnstillinger, nettleserinnstillinger, tillegg og mer fra et gammelt system til en ny PC. Når slike overføringer fullføres riktig, spares mye tid, ettersom applikasjoner ikke trenger å installeres på nytt, innstillingene ikke trenger å oppdateres og mange andre små detaljer ikke trenger å tilpasses på det nye systemet.
 • Tallrike overføringsmetoder: PCmover muliggjør migrering av eksisterende data og innstillinger via LAN- eller WAN-nettverk, ved bruk av enkle eksterne harddisker, via en USB-kabel eller ved bruk av DVDer, blant andre metoder. Støtten til mange migrasjonsmetoder gjør det enklere for brukere og bedrifter å migrere systemer etter behov.
 • Enterprise support tilgjengelig: En bedriftsversjon er tilgjengelig for å hjelpe større organisasjoner med å automatisere migrasjonsprosessen på arbeidsstasjonen. Administratorer kan utnytte bedriftsversjonens PCmover Policy Manager for å konfigurere og håndheve retningslinjer som dikterer hva som kan og ikke kan overføres, samt kilde- og målmål.

Hva er galt?

 • Enkel migreringslisenser: PCmover Professional-lisenser er strukturert for å muliggjøre en enkelt migrering. Når du kjøper en softare-lisens for produktet, er den lisensen bra for å overføre ett Windows-system til en annen maskin. Lisensen kan ikke senere brukes til å migrere den andre installasjonen til en tredje arbeidsstasjon. Unike serienummer genereres for hver overføringsinstans.
 • Fungerer ikke alltid: Mange brukerrelaterte opplevelser publisert offentlig på Internett antyder at PCmover ikke alltid fungerer som annonsert. Noe av skylden er direkte relatert til brukernes manglende kunnskap og kompetanse. Noen brukere klandrer for eksempel for treg overføringshastighet på Laplink som har inkludert USB 1.1-kabler med noen versjoner av programvaren. Teknologikere anerkjenner at det er datamaskinens hovedkortbussbegrensninger, harddiskhastighet og tilsvarende USB-standard som dikterer overføringshastigheter, ikke kabelen. Uansett spør det mye av ethvert produkt om å forsøke å migrere et ubegrenset antall programvare, applikasjoner og innstille konfigurasjoner fra en maskinvareplattform som kjører et OS til et annet helt forskjellig boks med forskjellig maskinvare og ofte et annet operativsystem.
 • Piratkopieringsrisiko: Brukere rapporterer ofte at de må autentifisere, autorisere på nytt, registrere på nytt og autorisere programvare som er migrert ved hjelp av PCmover. Når du migrerer iTunes, QuickBooks, Microsoft Office, Norton Antivirus og andre applikasjoner som alle knytter produktnøkler til spesifikke systemer, vil disse trinnene raskt vise seg tidkrevende. Verre er det at hvis brukere blindt følger instruksjonene, kan de utilsiktet piratkopiere programvare. For eksempel er det brudd på Microsofts lisensavtale å migrere en Microsoft Office-pakke som er lisensiert som OEM-programvare til et annet system.
 • Potensiell versjonsforvirring: Laplink tilbyr mange versjoner av PCmover. Det er en hjemmeversjon, en netbook-plattform, en oppdateringsutgave og en forretningsutgave (profesjonell) versjon samt en bedriftsplattform. Hver målretter seg mot en spesifikk nisje og inkluderer forskjellige funksjoner og kapasiteter, noe som kan være forvirrende for noen brukere og støttetekniker.
 • Gammel harddisk må være i drift: En liten, men viktig, merknad. Mange brukere og organisasjoner velger å distribuere nye systemer bare når en gammel enhet har mislyktes. Hvis den gamle enhetens harddisk ikke lenger er funksjonell, er det ikke et alternativ å utføre overføringen ved å bruke PCmover.

Konkurransedyktige produkter

 • Acronis Migrate Easy 7.0
 • Avosoft SoftRescue Pro Edition
 • Detto Technologies IntelliMover
 • Spearit-programvaren Move Me Enterprise

Ergo for virksomheten

Desktop migrasjoner er kompliserte, komplekse prosesser. Mange organisasjoner velger å implementere nøye konstruerte Active Directory-skoger og finstemte profiler for å sikre at nye skrivebordsmigrasjoner er så smertefrie som mulig ved å skyve data, innstillinger og policyansvar til sentralt administrerte servere. Fortsatt andre organisasjoner arkitekter nøye maskinvarestandardiseringsrutiner kombinert med bildebehandlingspraksis for raskt og enkelt å distribuere nye systemer.

Noen ganger må mindre forberedte organisasjoner migrere en brukers arbeidsstasjon masse. PCmover gir et alternativ for dem som trenger å migrere eksisterende kontoer, applikasjoner, innstillinger og andre elementer. De som ser på PCmover som et universalmiddel for å migrere stasjonære maskiner som produktnøkler og andre lisenskoder har gått tapt, kan imidlertid bli skuffet. applikasjoner gjenkjenner vanligvis når de er flyttet til et nytt system og vil be brukerne om autentisering.

Bruker vurdering

Har du møtt eller brukt PCMover? I så fall, hva tror du? Ranger opplevelsen din og sammenlign resultatene med hva andre TechRepublic-medlemmer mener. Gi din egen personlige anmeldelse i TechRepublic Community Forum, eller gi oss beskjed hvis du tror vi har utelatt noe i vår anmeldelse.

Les våre feltprøvde anmeldelser av maskinvare og programvare i TechRepublics nyhetsbrev om produkt Spotlight, levert hver torsdag. Vi forklarer hvem som vil bruke produktet og beskriver hvilket problem produktet er designet for å løse.

Neste side (fotogalleri) >>

© Copyright 2020 | mobilegn.com