AT&T kjøper T-mobile: 4G-løpet er i USA

Søndag ble Deutsche Telekom enige om å selge T-Mobile USA-eiendommen til AT&T for å hjelpe AT&T med å opprette USAs største mobiltelefonleverandør, trumfer Verizon Wireless. Avtalen innebærer kontanter og aksjer og er i dag verdsatt til 39 milliarder dollar.

Flyttingen har også større globale implikasjoner ettersom Deutsche Telekom oppretter et forhold til AT&T som gjør den amerikanske leverandøren til en del av sin globale familie av trådløse transportører - ligner på hvordan Verizon er koblet til Vodafone. Hvordan fungerer det? Deutsche Telekom får en leder i AT&T styret og blir en stor aksjonær i selskapet.

Dette trekket gir mye mer mening enn ryktene tidligere denne måneden om at Sprint kjøpte T-Mobile. Selv om begge disse transportørene trengte et skudd i armen for å konkurrere med amerikanske trådløse ledere AT&T og Verizon, ville integrasjonen av de to selskapene vært ekstremt vanskelig siden både deres 3G og 4G trådløse nettverk er fullstendig inkompatible.

På den annen side har både AT&T og T-Mobile lignende GSM-nettverk. Deres 3G-nettverk er basert på forskjellige frekvenser, men begge selskaper har bygget raskere nettverk basert på HSPA +, så vi burde virkelig se på dette som et 4G-trekk. De to selskapene har fulgt Verizon Wireless dårlig i 4G nå som Verizon aggressivt har begynt å rulle ut LTE over hele USA. Selv om HSPA + ikke er så raskt eller så robust som LTE, vil de kombinerte HSPA + -nettverkene til AT&T og T-Mobile gi dem et større fotavtrykk enn Verizons nåværende LTE-nettverk.

Selvfølgelig tar integrasjon fortsatt tid - selv for kompatible nettverk. CNETs Maggie Reardon oppsummerer perfekt 4G-utfordringene som ligger foran AT&T når det gjelder integrering av T-Mobile (hvis avtalen får godkjenning fra myndighetene):

I mellomtiden planlegger Verizon å oppgradere hele sitt landsdekkende nettverk til LTE innen utgangen av 2013. Denne uventede AT & T / T-Mobile-oppslutningen kan ha effekten av å få fart på 4G-løpet i USA, noe som vil gjøre de amerikanske 4G-nettverkene noen av de beste på planeten - en reversering av formuen etter at USA falt bak Europa og Asia i 3G.

Merk : Vi hører sannsynligvis mer om AT & T / T-Mobile-fusjonen og dens potensielle implikasjoner denne uken på CTIA Wireless-konferansen i Orlando. Jeg vil være der og dekke det fra begynnelse til slutt. Du kan lese innleggene mine her, så vel som følge meg på Twitter for de siste oppdateringene fra konferansen.

Les mer

  • AT&T kjøper T-Mobile USA fra Deutsche Telekom (AT&T)
  • Spørsmål og svar: Mer informasjon om AT & T-anskaffelse av T-Mobile USA (T-Mobile)
  • AT&T kjøper T-Mobile USA i 39 milliarder avtaler (Silicon Alley Insider)
  • AT&T kjøper Deutsche Telekom T-Mobile Unit for 39 milliarder dollar i kontanter, lager (Bloomberg)
  • Hvorfor AT&T kjøpte T-Mobile (Mashable)
  • Kan Sprint vinne regulatorer i AT&T, T-Mobile-fusjon? (ZDNet)
  • AT & T-T-Mobile USA-avtalen kan møte regulatoriske hinder (CNET)
  • AT & T-T-Mobile fusjon: Med tallene (CNET)

© Copyright 2020 | mobilegn.com