TeamViewer: Sikker ekstern tilgang og mye mer

Å kunne få tilgang til filer på jobben eller hjemme-datamaskinen eksternt er viktig for mange mennesker, inkludert meg. Derav min fortsatte søken etter å finne den ultimate appen for ekstern tilgang.

Møt TeamViewer

Da jeg begynte å forske på TeamViewer, trodde jeg at det ganske enkelt var en annen applikasjon for ekstern tilgang, med det typiske settet med funksjoner. Jeg tok feil, TeamViewer tilbyr mer. Hvor mange apper for ekstern tilgang gir VPN-tilkobling og lyd / videokonferanser?

Noe annet vakte oppmerksomheten min. TeamViewer er portet til iPhone. Det er en viktig vurdering for meg. Som konsulent vet jeg aldri når jeg kan få en snill-hjelp-meg telefonsamtale. Å kunne få tilgang til datamaskiner eksternt med min iPhone er en klar fordel.

Noen spørsmål

For å lære mer om TeamViewer kontaktet jeg Constantin Falcoianu hos TeamViewer GmbH. Vi utvekslet følgende spørsmål og svar under en e-post samtale.

TechRepublic : Hvordan startet TeamViewer GmbH selskapet? Er TeamViewer det eneste produktet? Falcoianu : TeamViewer ble grunnlagt i 2005 for å betjene behovet for å koble mennesker med hverandre slik at de ikke måtte møte personlig. Dette hjelper deg med å spare tid og penger som normalt brukes på reiser.

TeamViewer GmbH har utviklet TeamViewer samt komplementære programvareløsninger som TeamViewer Manager, TeamViewer Portable, TeamViewer Host, TeamViewer QuickSupport, TeamViewer Web Connector, en Mac OS X-versjon og en iPhone-versjon. De tjener alle samme formål å koble mennesker.

TechRepublic : Kan du gi en oversikt over TeamViewer? Falcoianu : TeamViewer er en av de ledende programvareløsningene for desktop-deling og fjernkontroll med over 60.000.000 brukere i mer enn 50 land rundt om i verden. Programvaren er tilgjengelig på 16 språk. TechRepublic : Det er flere applikasjoner for ekstern tilgang på markedet. Hva er det som gjør at TeamViewer skiller seg ut?

Falcoianu : TeamViewer er en alt-i-ett-løsning for desktop-deling, fjernkontroll, online-presentasjoner og online samarbeid. Hvis du har et av disse behovene, vil TeamViewer kunne hjelpe.

Det er mange funksjoner som er inkludert i programvaren, for eksempel ekstern omstart, VoIP, videokonferanser, øktopptak, endring av visningsretninger, VPN og endelig filoverføring. TeamViewer er også tilgjengelig for Windows, Mac OS X og som en iPhone-app. Programvaren er helt gratis for ikke-kommersiell bruk. For selskaper har TeamViewer rimelige levetidslisenser.

TechRepublic: Du nevnte at VPN-tilgang var en av tilleggsfunksjonene. Hvis økten er sikker, hvorfor skulle et VPN-alternativ være nødvendig? Falcoianu : VPN-teknologi er forskjellig fra delt tilgang. Det gjør at datamaskiner kan bli med på eksterne nettverk. For eksempel tillater VPN-er folk å nå eksterne skrivere eller databaser, ikke bare datamaskiner. TechRepublic : TeamViewer har to måter for noen å logge seg på en ekstern datamaskin. Hva er hensikten med det? Falcoianu : TeamViewer har muligheten til å gi ekstern tilgang i løpet av sekunder hvis noen trenger hjelp med datamaskinen sin. Dette kan gjøres ved å bruke QuickSupport, en liten kjørbar fil som ikke trenger å installeres og heller ikke krever administratorrettigheter på datamaskinens eksterne person.

TeamViewer kan også brukes til ekstern tilgang til en datamaskin eller server uten tilsyn. For dette formålet brukes TeamViewer Host. Programmet kjører som en tjeneste på den uten tilsynsmaskinen.

TechRepublic : Jeg ble overrasket over at hver applikasjon på datamaskinen min har en ny knapp i øverste høyre hjørne. Jeg tror den kalles QuickConnect-knappen. Kan du forklare hva den gjør? Svar : QuickConnect-knappen er en funksjon som forbedrer forbindelsen som deles av to eller flere parter. Ved å klikke på QuickConnect-knappen, deler du det tilknyttede programmet med alle umiddelbart. TechRepublic : TeamViewer tilbyr muligheten til å bruke VoIP eller konferansesamtaler. Er det mulig å ha flere eksterne økter som kjører samtidig? Falcoianu : Ja, du kan ha flere samtidige økter fra datamaskinen til forskjellige partnere, og dele VoIP- eller konferansefunksjonen med dem alle. TechRepublic : Jeg har lest at TeamViewers kryptering er basert på 1024 bit RSA privat / offentlig nøkkelutveksling og 256 bit AES-øktkoding. Kan du forklare hva det betyr? Er det forskjell mellom kryptering og øktkoding? Falcoianu : For tilkoblingen genererer TeamViewer først et sett med 1024 bit-kryptert RSA private / offentlige nøkler som blir byttet. Dette nøkkelparet er nødvendig for kryptering av de symmetriske AES 256-bitøktene. Med andre ord holder RSA-tastene AES 256 Bit sikker under installasjonsfasen av den krypterte økten. Dette gir avansert sikkerhet for hver økt som er etablert av TeamViewer. TechRepublic : TechRepublic-medlemmene er sikkerhetsbevisste. Hvilken forsikring kan du gi at verken TeamViewer GmbH eller noen andre kan tyde økttrafikk? Falcoianu : Teknologien som brukes til å kryptere øktene er basert på de samme standardene som https eller SSL og anses å være sikker etter dagens standarder. Den private / offentlige nøkkelutvekslingen sikrer at TeamViewer ruter servere og som et resultat, TeamViewer GmbH ikke kan dechiffrere datastrømmen som sendes gjennom nettverket siden den private nøkkelen aldri forlater klientens datamaskin. Siste tanker

TeamViewer er en applikasjon som kan utføre mange forskjellige oppgaver med bare ett program. Min erfaring med TeamViewer har vært positiv når begge parter er datamaskiner. Det stemte ikke med iPhone-applikasjonen; det krevde alltid flere forsøk på å fullføre en forbindelse.

Jeg vil takke Constantin Falcoianu og personene i TeamViewer GmbH for at de tok seg tid til å svare på spørsmålene mine.

© Copyright 2020 | mobilegn.com