White Space bredbånd: 10 samfunn som gjør store prosjekter

Med veksten av den digitale økonomien trenger flere mennesker tilgang til bredbåndskvalitet på internett. Imidlertid er det fortsatt et viktig underskudd i tilgangen utenfor større metroområder på grunn av kostnader og tilgjengelighet.

White Space-bredbånd har potensial til å revolusjonere måten vi får tilgang til internett, spesielt for de i landlige områder, hvor det er rikelig med gratis, ulisensiert White Space-spektrum å bruke. Det er ikke mye White Space-spektrum tilgjengelig i tettbygde byer som Los Angeles eller New York City, der flere bruker flere TV-kanaler og det er flere kringkastingsstasjoner. Teknologien er relativt ny og tvetydig, så de fleste distribusjoner er fremdeles i prøvefaser. Mange av forsøkene skjer i forbindelse med biblioteker.

Googles kart over White Space-spekteret, levert av databasen. Bilde: Google

Don Means er koordinator for Gigabit Libraries Network (GLN), som er et globalt nettverk av prosjekter som promoterer biblioteker som naturlige teknologiske knutepunkter for lokalsamfunnene de befinner seg i, samt promoterer gratis, åpen kildekodeinformasjon i disse samfunnene gjennom White Plass bredbånd. Prosjektets fokusområder, definert av GLN, er:

  • Bredbåndsutnyttelse og kablet / trådløs infrastrukturutvikling
  • Samarbeid mellom naboskolen, offentlige og akademiske bibliotekarer
  • Fellesskapets ledelse innen teknologi og informasjonspolitikk

"Biblioteker er globale, de har en lang tradisjon for å utføre grunnleggende tjenester, så hvem bedre å bruke White Space til å utvide tjenester, " sa Means. "Biblioteker kan spille støtteroller, så de er det perfekte laboratoriet å eksperimentere, og det er personale som er opplært til å hjelpe deg."

I USA forsker og distribuerer FCC for øyeblikket Rural Broadband Experimental for å lære mer om White Space i landlige områder rundt om i landet. Programmet startet i slutten av januar, og lokasjonene avgjøres snart.

"Dette pilotprogrammet vil hjelpe oss å lære hvordan fiber kan distribueres der det ikke nå er utplassert; hvordan ankerinstitusjoner - inkludert skoler og biblioteker - kan utnytte kravet til større fordel for et helt samfunn, " sa Tom Wheeler, FCC-styreleder, i en uttalelse angående eksperimentene. "Og hvordan nye former for trådløs kan komme dypt inn i det indre av det landlige Amerika."

Vi har satt sammen en liste over 10 landlige - og noen få bysamfunn som eksperimenterer med White Space bredbånd på innovative måter.

Hvis du er ukjent med White Space, kan du lese dette først: White Space, neste internettforstyrrelse: 10 ting å vite

1. Wilmington, North Carolina

I 2012, nesten tre år etter at FCC foreslo det første kommersielle nettverket White Space i Wilmington, North Carolina, gjennomførte byen endelig dette prosjektet. Prosjektet kjøres gjennom Spectrum Bridge, en av de første FCC-godkjente White Space-databasene, og Wilmington ble valgt fordi det var den første byen som byttet fra analog til digital TV, som frigjorde det trådløse spekteret for White Space. Siden prosjektet startet, bruker myndighetene nettverket til å koble sammen to lokale parker og flere offentlige hager, overvåke vannstand, vannkvalitet og offentlig belysning. Byen var også et pilotsted for testing av White Space-enheter som ble godkjent av FCC for kommersiell bruk.

2. Pascagoula, Mississippi

Etter orkanen Katrina ønsket Pascagoula skoledistrikt å ha White Space-teknologi tilgjengelig som en ressurs for utvinning av katastrofer. Prosjektet ble designet for å øke internettilgangen for samfunnet. Samfunnet bygde en bevegelig enhet bestående av et tårn og teleskop. Det kan flyttes for samfunnsarrangementer, enten det er en fylkesmesse eller en konsert, eller i tilfelle nødhjelp, bli et transportabelt Wi-Fi-hotspot. Pascagoula planlegger også å bruke teknologien til å erstatte en DSL-forbindelse i et voksen læringssenter, som skal tredoble båndbredden og senke den månedlige regningen.

3. Delta County, Colorado

Fem biblioteker i Delta County-bibliotekssystemet betjener 30 000 mennesker. Det viktigste White Space-utstyret ble installert i et bibliotek i Paonia, Colorado, en by med rundt 1500 mennesker. Gigabit Libraries Network-piloten begynte i oktober 2013, men midt i rettsaken skar fylket budsjettet. Samfunnet trodde de måtte gi utstyret tilbake og stoppe White Space-piloten. Hotspotene i Paonia, sentrum og i parken, brukte digital radiomaskinvare fra Carlson Wireless og Wi-Fi-tilgangspunkter fra Cisco Meraki. For å fullføre finansieringen av prosjektet, organiserte byen imidlertid en Kickstarter-kampanje, og forsøkte å skaffe 4.000 dollar. Med 63 støttespillere fra samfunnet og andre steder i landet, ble det finansiert på 30 dager.

4. Visayas, Filippinene

Filippinernes pilottester for White Space bredbånd er de mest omfattende i Asia. I følge Means er landet et ideelt sted å teste bredbånd med White Space, med dets tykke løvverk, avsidesliggende steder og utbredte landsbyer. Pilotprøvene startet etter Bohol-jordskjelvet og Typhoon Haiyan (Yolanda) i 2013, og bidro til å gi kritisk katastrofehjelp og tillot å overføre informasjon over de berørte områdene i Bohol og Leyte-provinsene i Visayas.

Informasjons- og kommunikasjonsteknologikontoret ved Institutt for vitenskap og teknologi jobber med et privat selskap, Nityo Infotech, for prosjektene. Ledere ønsker å utvide bredbåndet til krafttelemedisin, offentlige tjenester, utdanning og helsevesen, samt internett på offentlige steder.

"Det er alltid bekymring for strømforsyning, men du kan gjøre det med en generator, solenergi eller faste steder, " sa Means. "Det er et autonomt knutepunkt for kommunikasjon og strøm."

5. Limpopo og Cape Town, Sør-Afrika

Et tårn er bygget for Microsofts Mawingu White Space-prosjekt i Kenya. Bilde: Microsoft Etter pilotprosjekter gjennom Microsoft 4Afrika-initiativet i Tanzania og Kenya, implementerte selskapet et White Space-prosjekt i Limpopo-provinsen i Sør-Afrika. Den kobler sammen skoler i landlige områder og bruker solenergidrevne basestasjoner for å drive systemet. Den viktigste basestasjonen ligger på universitetet i Limpopo campus.

Google var den første store aktøren i landet, og implementerte et lignende prosjekt for 10 lokale skoler i Cape Town i 2013. Byen er omgitt av åser og fjell, så det er tre sendere som distribuerer det trådløse bredbåndet. Sentralstasjonen bruker en 10 Gbps-tilkobling.

6. El Dorado County, California (gullland)

White Space ankom "Gold Country" i april i fjor, da Carlson Wireless inngikk samarbeid med Cal.net, en nord-californisk internettleverandør, for å bringe internett til deler av området. Ken Garnett, administrerende direktør for Cal.net, sa 59 000 mennesker i Gold Country, eller El Dorado County, som tidligere hadde liten eller ingen internettilgang ville dra nytte av prosjektet. Carlsons RuralConnect, som er distribuert i flere områder rundt om i USA, leverer bredbåndstilkobling ved å overføre TV White Space-frekvenser fra 470 til 698 MHz.

7. Singapore

Singapore White Spaces Pilot Group, som består av selskaper som Microsoft, Adaptrum, Spectrum Bridge og Grid Communications, har distribuert tre prosjekter som demonstrerer tjenestene White Space kan tilby. De tre prosjektene er:

  • National University of Singapore er et partnerskap mellom Institute for Infocomm Research and Power Automation for å overvåke klimaanlegg og lade beboere deretter.

  • Singapore Island Country Club vil distribuere smarte sensorer for å overvåke fuktigheten på golfbanen og spore golfbilene.

  • Changi-distriktet som omgir flyplassen har skip som er avhengige av tilkobling når de er forankret. Akkurat nå er internett kostbart, så dette pilotprogrammet blir brukt til å bestemme hvordan man kan minske utgiftene.

8. Isle of Bute, Skottland

På Skottlands Isle of Bute ga et 18 måneders White Space-prosjekt åtte hjem trådløst bredbånd. Bilde: The Russian Tavern Strathclyde Universitys Center for White Space Communications i Skottland er ledende innen forskning på White Space bredbånd. Isle of Bute var vert for et 18-måneders prosjekt som startet i 2012 som var det første i sitt slag i Storbritannia. Rettsaken ga Wi-Fi-tilgang ved hjelp av White Space-spekteret til åtte hjem på den sørlige delen av Isle of Bute, som tidligere ikke hadde tilgang til internett. Hvite romradiolinker fra den lokale telefonsentralen ble koblet til de åtte hjemmene, og backhaul-tilkoblingen gikk fra telefonsentralen til fastlandet og deretter videre til BT for tilgang til Internett. Hastigheten varierte fra 2 til 8 Mbps, og noen mennesker kalte det "livsendrende." Evalueringen av rapporten, som ble publisert i juni 2013, overvåket forstyrrelser i spekteret, viste måter hvite rom bedre kunne utnyttes med antennehøyder, og ga Skottland en overordnet ide om hvordan teknologien kunne brukes til å koble fjerntliggende territorier.

9. Kansas City, Kansas

Biblioteker i Kansas City tester White Space for en fire måneders pilot, og leverer gratis Wi-Fi i offentlige biblioteker i avsidesliggende områder av byen. Dette prosjektet er den største distribusjonen som startet med GLN, og ofte en modell for de beste samfunnssamarbeidene i å bruke White Space bredbånd. Systemet diskuterer allerede ideer for distribusjon av fjernkontroller, som er de bærbare enhetene som brukes til å koble hver institusjon til basestasjonen som bruker White Space for å få tilgang til Wi-Fi, til andre områder i samfunnet for større tilgang og / eller bruk av Wi-Fi på bokmobiler slik at de kan reise gjennom hele byen.

Kansas City K-20 Libraries-initiativet er et samarbeid mellom akademiske, skole- og folkebiblioteker som jobber for å spre internettilgang over hele samfunnet. Prosjektet var inspirert av Google Fiber, som for tiden er i Kansas City. Fiberen når imidlertid ikke mange områder i byen, så White Space er en ideell løsning for å fylle ut hullene.

10. West Virginia University

Studenter og fakultet på campus i West Virginia University i Morgantown, West Virginia, har Wi-Fi-tilkobling på Personal Rapid Transit-plattformer gjennom et bredbåndsprosjekt i White Space. Mer enn 15 000 ryttere reiser campus hver dag med elektriske kjøretøyer. Dette var det første initiativet som ble implementert av Air.U, hvis mål er å bringe White Space til universitetssamfunnene. På WVU kan 12 Mbps bredbånd reise mer enn to mil gjennom en TV-kanal.

© Copyright 2020 | mobilegn.com