'Verdens første' 5G-samtale fullført av Vodafone og Huawei

5G-revolusjonen er her: Hvilken virksomhet trenger å vite TechRepublics Conner Forrest forklarer tre ting IT-proffene trenger å vite om 5G, neste generasjons høyhastighets trådløs teknologi.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Vodafone og Huawei fullførte verdens første 5G-samtale ved å bruke det ikke-frittstående 3GPP 5G nye radiostandarden og sub6 GHz-spekteret.
  • Investering i og bygging av et 5G-nettverk vil generere 533 milliarder dollar i amerikansk bruttonasjonalprodukt og 1, 2 billioner dollar i langsiktige forbrukerfordeler, ifølge American Consumer Institute Center for Citizen Research.

Onsdag kunngjorde Vodafone og Huawei at de hadde fullført verdens første 5G-samtale, ved å bruke det ikke-frittstående 3GPP 5G nye radiostandarden og sub-6 GHz-spekteret.

Samtalen fant sted i Spania, foran Mobile World Congress, og brukte et testnettverk og testenhet for å utføre den doble tilkoblingen 4G til 5G live dataanrop. Forbindelsen startet på 4G, ifølge en Vodafone-pressemelding, og etablerte deretter datatilkoblingen på 5G. Ingeniørene som var involvert testet også en live HD-videosamtale med samme metode, konstaterte utgivelsen.

Mer om nettverk

  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • Topp 11 lagringstrender de siste 20 årene
  • 5G mobilnett: Et jukseark

Investering i og bygging av et 5G-nettverk vil generere 533 milliarder dollar i amerikansk bruttonasjonalprodukt (BNP) og 1, 2 billioner dollar i langsiktige forbrukerfordeler fra disse trådløse bredbåndstjenestene, ifølge en fersk rapport fra American Consumer Institute Center for Citizen Research. Denne utbetalingen vil imidlertid bare være mulig hvis tjenesteleverandører foretar massive oppgraderinger av gjeldende infrastruktur for mobiltjeneste, som krever at statlige og lokale myndigheter tar skritt for å effektivisere regelverk og oppmuntre til distribusjon, heter det i rapporten.

Hvis infrastrukturen er riktig bygget ut, er 5G klar til å revolusjonere mange bransjer, inkludert oppdragskritiske tjenester og utdanning.

Vodafone / Huawei-testen markerer den første demonstrasjonen av alle ende-til-ende-elementene i et 5G-anrop, ifølge utgivelsen - ikke bare data over en 5G-forbindelse, men kontrollinformasjonen som kreves for å konfigurere samtalen og ruten det mellom 4G og 5G nettverk.

Peter Meissner, administrerende direktør og styremedlem i NGMN Alliance "Denne første 5G-samtalen er oppnådd bare to måneder etter at 3GPP fullførte ikke-frittstående NR-standarden., sa i løslatelsen. "Dette sender det meget lovende signalet til verden om at bransjen er klar til å introdusere 5G-tjenester for kundene på et tidspunkt."

De to selskapene bygde et 5G NR end-to-end testnettverk for forsøket, og brukte 3, 7 GHz spektrum. De brukte også Huawei Radio Access Network og kjernenettverksutstyr for å støtte testen med mikroservice-sentrisk arkitektur, kontrollplan / brukerplan separasjon, og enhetlig tilgang og nettverk skive teknologi.

"Dette testresultatet viser løpetiden til 5G basert på 3GPP-standarden, " sa Yang Chaobin, president for Huaweis 5G-produktlinje, i utgivelsen. "Vi er klare til å fortsette samarbeidet med Vodafone og inngå kommersielle forsøk."

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com