10 tips for å forholde seg til en online-person

CES 2019: Hvordan Winston kan beskytte forbrukere og smarte kontorer mot identitetstyver Winston er en online personvernenhet som sitter mellom et modem og en ruter for å beskytte brukerens nettlesing og identitet.

Ingen er trygge for trusler på nettet - ikke engang IT-fagfolk. Jeg ble nylig utsatt for å bli etterlignet på nettet, som, selv om det var ubehagelig, også var lærerikt.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Online-etterligning er ikke det samme som å ha den sosiale mediekontoen din hacket og commandeered; det innebærer at en ondsinnet person oppretter en helt annen konto som ligner på navnet ditt og med ditt eksisterende profilbilde.

Windows 10-sikkerhet: En guide for bedriftsledere (TechRepublic Premium)

Hvorfor skulle noen gjøre det? Målet er rutinemessig negativt: Enten prøver noen å knytte kontaktene dine på sosiale medier til å gjøre noe som gagner angriperen (f.eks. Gi dem penger), eller så vil personen skade ditt omdømme i en hevn / nettmobbing.

Denne artikkelen er også tilgjengelig som nedlasting, 10 tips for hvordan du kan håndtere en online tolkning (gratis PDF).

En personlig konto

Min erfaring med online-etterligning startet da jeg satt ved bassenget med tenåringsdatteren min, som tilfeldig spurte om jeg opprettet en annen Instagram-konto. Jeg sa til henne "Nei", og la til at jeg sjelden bruker mine, men jeg likte nylig et par av hennes bilder. Jeg antok at hun så den aktiviteten og ble forvirret.

I løpet av få minutter fikk jeg en melding fra niesen min, en ivrig Instagram-bruker, som advarte meg om at noen opprettet en falsk konto i mitt navn og meldte henne om en bevilgning.

Denne personen hadde kopiert profilbildet mitt og satt opp en falsk konto som samsvarer med min, med unntak av en understrekning (_) på slutten. Deretter fortsatte han å følge flere av mine følgere - inkludert min datter og niese, med den åpenbare hensikten å få dem til å følge ham tilbake.

Jeg løste problemet i kort rekkefølge. Etterpå kom jeg med 10 tips for å håndtere denne typen situasjoner.

1. Vet din venn / kontaktliste

Det er veldig viktig å sikre at du er koblet via sosiale medier til bare mennesker du kjenner, er venner med eller i det minste kan stole på. I mitt tilfelle hadde jeg noen Facebook-kollegaer som jeg ikke kjente personlig (venner av venner), og det kunne tenkes at disse personene var ansvarlige for Instagram-angrepet. Svindlere sender ofte venneforespørsler for å få detaljer om deres liv, som de deretter kan bruke ondsinnet mot dem.

Etter å ha løst dette problemet, trakk jeg bort fra Facebook-vennelisten min de tre-til-fire personene jeg vurderte som potensielle mistenkte - eller i det minste enkeltpersoner jeg ikke lenger ønsket å få tilgang til min informasjon og kunnskap om mine aktiviteter. Gjør dette på forhånd med tilkoblinger du ikke er 100% sikker på.

2. Vær proaktiv

I mitt tilfelle postet jeg umiddelbart på Facebook OG Instagram flere advarsler til vennene mine og følgere om at noen etterligger meg og å øyeblikkelig sperre kontoen hans.

Det er imidlertid verdt å sende ut en forhåndsmelding for å fortelle folk at du aldri vil opprette en alternativ konto for å få kontakt med dem og være på vakt mot slike forespørsler eller forsøk. Informer folk om å kontakte deg direkte på din eksisterende konto hvis dette noen gang skjer; Dette vil bidra til å redusere risikoen for alle involverte. Hvis folk vet at din eksisterende sosiale mediekonto er den du bruker aktivt, blir de ikke lurt av tilkoblinger / venneforespørsler fra nye.

Hva er grunnen til at folk oppretter flere kontoer på sosiale medier (uten å ha negative intensjoner)? De glemte passordet til sin eksisterende konto og passordgjenoppretting forsøkte ikke. Ikke la dette skje ved å bruke en passordbehandler som KeePass for å lagre legitimasjonen.

3. Vær oppmerksom på uventet utvikling

I mitt tilfelle kastet jeg meg ut i flere minutter ved ikke å reflektere over hva datteren min sa, forutsatt at hun var forvirret over Instagram-kontoen min. Datteren min blir imidlertid sjelden forvirret, så jeg burde umiddelbart blitt varslet om at noen lot som om jeg var på Instagram og tok affære.

Vær imidlertid forsiktig, så ikke ta så mye oppmerksomhet at du tar alvorlige falske varsler fra ukjente personer om at kontoen din har blitt kompromittert. Vi får alle "presserende varsler" i e-postkontoer som ber oss om å "klikke her for å tilbakestille kontoen din." Følg aldri dette rådet blindt; Kontroller avsenderens detaljer nøye, og hold musen over lenken for å sjekke nettstedets adresse de sannsynligvis prøver å lokke deg til.

4. Hold deg rolig

Det er ekstremt urovekkende å se noen late som om du er på nettet. Et anbud kan utgjøre en risiko for omdømmet ditt, vennskap og til og med din karriere. Gjennom denne dystre prosessen måtte jeg kjempe for å være fokusert på å ikke bli belyst i "Hva om."

Det er viktig å være rolig og fortsette med forsiktighet, men likevel også jobbe raskt for å løse problemet.

5. Få skjermbilder

Ta skjermbilder av vaktmesterens konto og alle relaterte aktiviteter de kan delta i. Dette kan komme til nytte hvis de blokkerer deg eller den falske kontoen blir fjernet. Gjør dette via din telefon eller datamaskin (slå opp instruksjonene, da disse vil variere mellom enheter og operativsystemer).

Selv om jeg er trist å si at denne typen bevis aldri vil bli brukt i retten - i alle fall ikke i tilfelle anonyme tilfeldige svindlere på ukjente steder - er det mulig at disse skjermbildene kan hjelpe i en kriminell eller sivil sak mot en kjent person som bevisst retter deg mot deg.

5. Send ut en advarsel til alle kontaktene dine

Varsle alle du kjenner på sosiale medier øyeblikkelig om hva som skjer, og at de ikke må samhandle med eller svare på vaktmesteren. Oppgi fullstendig kontonavn / informasjon til dine tilknyttede selskaper for å fortelle dem hvem de skal passe på.

Det kan til og med være verdt å ringe nære venner / familiemedlemmer for å gi dem beskjed om hva som skjer, ettersom de sannsynligvis vil være de første målene for en svindler (vitne til hvordan vaktmesteren prøvde å bytte min niese med et anslag som involverer et stipend).

6. Ikke kontakt vederlaget

Det er bortkastet tid å komme i kontakt med påbudsmannen og anklage dem eller be dem om å stoppe sin aktivitet. Dette er noe jeg lærte på den harde måten. Jeg fant svindlerens falske konto og la ham en linje via Instagram med krav om å vite hva han hadde til. Han innrømmet en ynkelig slags anger og sa at han ikke ville gjøre det igjen, men at han var fattig, bodde i Ghana, prøvde å tigge om penger og trengte min hjelp, og håpet åpenbart at jeg ville sende ham økonomisk kompensasjon for å stoppe hans aktiviteter.

Gjør aldri noe slikt; det oppmuntrer bare svindlerne. Jeg nektet, med beskjed om at jeg ikke ville hjelpe en tyv og beordret ham strengt tatt å slette den falske kontoen. Han ble fiendtlig og begynte å kalle meg navn. Deretter fortsatte han å glede seg over all svindelen han hadde tenkt å gjøre da jeg begynte å kaste noen invektiver til gjengjeld.

Samtalen var tydelig bortkastet tid, og jeg er ganske sikker på at mens han distraherte meg, forsøkte han stadig å lokke Instagram-kollegene mine til en slags gimmick. Jeg blokkerte ham og avsluttet diskusjonen.

7. Rapporter vederlaget

Imidlertid fant jeg det veldig enkelt å klikke på detaljene til Instagram-kontoen og rapportere den. Bare klikk på de tre horisontale prikkene (...) som vises på kontosiden, og velg "Rapporter bruker."

Prosessen vil variere mellom andre sosiale medieplattformer, men bør være på en lignende måte (du kan alltid Google prosessen for de siste detaljene). Jeg rapporterte brukeren for å ha brukt en falsk profil som etterligger meg og sendte inn rapporten.

Den falske kontoen ble fjernet i løpet av timen. Siden jeg sperret ham kunne jeg ikke se dette for meg selv, men jeg sjekket dette via datterens Instagram-konto og fikk andre venner bekreftet også.

I ettertid hadde det hjulpet å be Facebook / Instagram-vennene mine om også å rapportere svindleren, ettersom de sannsynligvis ville ha fremskyndet fjerningen hans enda raskere.

Flott jobb, Instagram, og takk!

8. Sjekk de andre kontoene dine

Det er verdt å sjekke ut alle dine sosiale mediekontoer for å sikre at de er tilgjengelige av deg, ikke har blitt kompromittert, og at svindleren ikke har satt opp flere falske kontoer i disse miljøene. I så fall må du rapportere disse også, og deretter varsle dine kollegaer og kontakter om denne siste utviklingsrunden.

9. Oppfølging senere

Bare fordi en falsk konto ble overvunnet, betydde det ikke at det kanskje ikke var mer. Noen med en øks for å slipe kan bare holde den i en time, en dag, en uke eller til og med senere.

Forbli årvåken (ikke gå på vakt) og søk etter navnet ditt på de sosiale medieplattformene du bruker (og til og med de du ikke gjør). Be en venn om å gjøre det også i tilfelle svindleren hindret deg i å se den falske kontoen.

10. Hold det i perspektiv

Å være offer for en online plakat var ikke min ide om en god tid. Imidlertid var det sannsynligvis en tilfeldig hendelse forårsaket av et moralsk reprobat på lavt nivå i en eller annen internettkafé for bakvann, ikke en sinnsykt smart Hannibal Lecter-type med en mastermind-strategi for å ødelegge livet mitt.

Det fine med å swatte imposters er at de per definisjon må være lette å få øye på. Tross alt prøver de å bruke navnet ditt (eller noen permutasjon derav), og bildet ditt for å utnytte tilliten til dine venner eller kontakter.

Ergo, å finne disse falske kontoene er bokstavelig talt barns lek, og plattformer på sosiale medier er villige og responsive i bekjempelsen av disse degenerert. Det er ikke bare på grunn av altruisme, tross alt, det hjelper bunnlinjen deres, økonomisk, å holde miljøene gjestfrie og trygge.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com