Blockchain-prosjekter: 7 feil å unngå

Hva er de største fordelene med blockchain? På Gartner-symposiet 2018 forklarte Gartners David Mahdi blockchain og potensielle bedriftsfordeler.

Hypen rundt blockchain-teknologien blekner endelig, og mens interessen for den distribuerte hovedboksteknologien fortsatt er høy, er det få selskaper som faktisk distribuerer den, ifølge fersk forskning fra Gartner. Bare 11% av CIO-er har distribuert eller er i korttidsplanlegging med blockchain, fant Gartner, delvis fordi flertallet av disse prosjektene ikke klarer å gå lenger enn den første eksperimenteringsfasen.

Mer om cybersecurity

 • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
 • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
 • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
 • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

"Blockchain glir for tiden ned mot Trough of Disillusionment i Gartners siste 'Hype Cycle for Emerging Technologies', " sa Adrian Leow, senior forskningsdirektør i Gartner, i en pressemelding onsdag. "Markedet for blockchain-plattformer og -teknologier er fortsatt i begynnelse, og det er ingen bransjens enighet om viktige komponenter som produktkonsept, funksjonssett og kjerne-applikasjonskrav. Vi forventer ikke at det vil være en eneste dominerende plattform i løpet av de neste fem årene."

Hvordan blockchain vil forstyrre virksomheten (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

For å starte et vellykket blockchain-prosjekt, må CIOs forstå de vanligste feilene. Her er de syv vanligste feilene selskaper gjør i blockchain-prosjekter, og hvordan du kan unngå dem.

1. Misforståelse eller misbruk av blockchain

De fleste blockchain-prosjekter brukes til å registrere data på blockchain-plattformer via desentralisert ledger-teknologi (DLT). Selv om dette er en funksjon av blockchain, ignorerer den de andre kritiske funksjonene, inkludert desentralisert konsensus, tokenisering og smarte kontrakter.

"DLT er en komponent av blockchain, ikke hele blockchain. Det faktum at organisasjoner så sjelden bruker det komplette settet blockchain-funksjoner, spør spørsmålet om de til og med trenger blockchain, " sa Leow i utgivelsen. "Det er greit å starte med DLT, men prioriteringen for CIO-er bør være å avklare brukssaker for blockchain som helhet og gå over i prosjekter som også bruker andre blockchain-komponenter."

2. Forutsatt at teknologien er klar for produksjonsbruk

Det nye markedet for blockchain-plattformer blir stadig større og fragmentert, bemerket Gartner. Leverandørene fokuserer på alt fra konfidensialitet til tokenisering til universell databehandling i et forsøk på å differensiere seg til kunder. Imidlertid forblir de fleste for umodne for storstilt produksjonsarbeid, fant forskningen. CIO-er må følge med på markedet for å overvåke disse plattformene når de utvikler seg i løpet av de kommende årene, og endre blockchain-prosjektets tidslinjer tilsvarende, anbefalte Gartner.

3. Forvirre en protokoll med en forretningsløsning

Blockchain er en grunnleggende teknologi - selv om den kan brukes på tvers av bransjer i forskjellige situasjoner, er den ikke en komplett applikasjon, heter det i forskningen. For eksempel må den også omfatte funksjoner som brukergrensesnitt, forretningslogikk, datautholdenhet og interoperabilitetsmekanismer.

"Når det gjelder blockchain, er det den implisitte antagelsen om at teknologien på grunnleggende nivå ikke er fjernet fra en komplett applikasjonsløsning. Dette er ikke tilfelle, " sa Leow. "Det hjelper å se blockchain som en protokoll for å utføre en viss oppgave i en full applikasjon. Ingen vil anta at en protokoll kan være den eneste basen for et helt e-handelssystem eller et sosialt nettverk."

Blockchain: En innsidehåndbok (gratis PDF) (TechRepublic)

4. Viser blockchain rent som en database eller lagringsmekanisme

Blockchain-teknologien er designet for å gi en uforanderlig, pålitelig post blant en rekke ikke-tillitne parter, ikke som databasesjef, bemerket Gartner. For øyeblikket implementerer ikke blockchain modellen "opprett, les oppdatering, slett" som brukes i konvensjonelle databasesystemer - bare "opprett" og "les" støttes.

"CIOs bør vurdere datahåndteringskravet til blockchain-prosjektet deres, " sa Leow i utgivelsen. "En konvensjonell datahåndteringsløsning kan i noen tilfeller være det bedre alternativet."

5. Forutsatt at standarder for interoperabilitet eksisterer

Fordi de fleste blockchain-plattformer fremdeles er under utvikling, er interoperabilitet med andre blockchains ennå ikke fullt mulig, fant forskningen. CIOs bør henvende seg til leverandører som diskuterer interoperabilitet med forsiktighet på dette tidspunktet.

"Velg aldri en blockchain-plattform med forventning om at den skal samarbeide med neste års teknologi fra en annen leverandør, " sa Leow i utgivelsen.

6. Forutsatt at smart kontraktsteknologi er et løst problem

Smarte kontrakter er en av de kraftigste funksjonene som er muliggjort av blockchain. Imidlertid er det fortsatt mange utfordringer når det gjelder skalerbarhet og håndterbarhet av disse kontraktene, bemerket Gartner. CIOs bør utføre små eksperimenter med smart kontraktsteknologi for å starte, ettersom det vil endre seg betydelig de neste to til tre årene, heter det i forskningen.

7. Å ignorere styringsspørsmål

Offentlige blockchains krever styring fra CIOs, opplyser rapporten, mens styring for private og tillatte blockchains vanligvis blir håndtert av eieren av blockchain.

"Styring i offentlige blockchains som Ethereum og Bitcoin er stort sett rettet mot tekniske problemer. Menneskelig atferd eller motivasjon blir sjelden adressert, " sa Leow i utgivelsen. "CIOs må være klar over risikoen som blockchain-styringsspørsmål kan utgjøre for å lykkes med prosjektet. Spesielt større organisasjoner bør tenke på å bli med eller danne konsortier for å definere styringsmodeller for den offentlige blockchain."

For mer informasjon, sjekk ut Blockchain: Topp 4 utfordringer CIOs står overfor på TechRepublic.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

 • Blockchain: Et jukseark (TechRepublic)

 • Microsoft HoloLens 2: En innsidehåndbok (TechRepublic nedlasting)

 • Hvordan smart tech transformerer transportbransjen (Tech Pro Research)

 • Teknologi som forandret oss: 1970-tallet, fra Pong til Apollo (ZDNet)

 • Disse smarte pluggene er hemmeligheten bak et sømløst smarthus (CNET)

 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)

 • Tom Merritts Topp 5-serie (TechRepublic på Flipboard)

Bilde: iStockphoto / ismagilov

© Copyright 2020 | mobilegn.com