Blockchain: Topp 4 utfordringer CIOs står overfor

Blockchain: Topp 4 utfordringer CIO står overfor Med hype rundt blockchain-falming begynner organisasjoner å oppsøke brukssaker for teknologien, ifølge Gartner.

I 2023 er blockchain-teknologiene klare til å støtte den globale bevegelsen av varer og tjenester på 2 billioner dollar årlig, ifølge Gartner-forskningen. Men mange selskaper sliter fremdeles med å finne ut hvordan de med suksess kan bruke den distribuerte hovedboksteknologien.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Nå som hypen har bleknet, legger blockchain-markedet seg ned i et fint spor, sa Avivah Litan, visepresident og fremtredende analytiker ved Gartner. "Det er ikke en stor revolusjon - det er en gradvis evolusjon med trinnvis forbedring, " sa Litan. "Men det er noen gode, solide brukssaker der blockchain blir brukt som en delt enkeltversjon av sannheten, for revisjonstog, journalføring og sporing av eiendeler."

Hvordan blockchain vil forstyrre virksomheten (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

Adopsjon av Blockchain øker jevnlig, ifølge Gartner-forskningen, og flytter fra omtrent 1% av organisasjonene som driver produktpiloter til 3, 3% det siste året.

Mye av enterprise-hypen rundt blockchain var knyttet til prisen på Bitcoin, sa Litan. Men med den sprøytenarkomanen begynner selskaper å finne faktiske brukssaker og muligheter som teknologien tilbyr som ikke eksisterte før.

For eksempel er ikke rundt 70% av ekstra virgin olivenolje som selges i butikkene ekstra jomfru, sa Litan. I fremtiden, med blockchain, vil du kunne gå til butikken, ta et bilde av en strekkode eller QR-kode og spore herkomst til den olivenoljen for å sikre kvaliteten.

"Disse prosjektene blir fortsatt pilotert, men det er der det begynner å bli transformerende, fordi blockchain gjør det mulig for flere parter å delta i denne flerpartis forretningsprosessen, der ingen har kontroll, " sa Litan. "Du kan ikke få det med andre teknologier."

Verden er omtrent fem år unna blockchain blir mainstream, spådde Litan, i stor grad fordi store selskaper som Walmart akkurat nå begynner å bruke den.

"Blockchain kommer bare til å bli en søyle, " sa Litan. "Det kommer ikke til å være hovedpunktet i prosjektet, men bare datastrukturen for å dele informasjon på tvers av flere parter, slik at alle opererer på samme side."

Topp utfordringer med å implementere blockchain

Til tross for de potensielle mulighetene, står organisasjoner fremdeles overfor følgende utfordringer når det gjelder implementering av blockchain, ifølge Litan:

  • Ferdigheter gap

Fordi blockchain ennå ikke er en mainstream-teknologi, er det veldig få fagfolk med ferdigheter på dette området, sa Litan. Mange selskaper ønsker rådgivningsselskaper eller leverandører for å få hjelp, men bekymrer seg da for innlåsing.

  • Mangel på standarder

Få standarder rundt bruk av blockchain eksisterer, noe som er et spesielt problem for felt som helsetjenester, sa Litan. "Inntil du har standarder, kan du virkelig ikke dele informasjon i klassisk forstand, " la hun til.

  • Integrasjon med gamle systemer

Blockchain må integreres med eldre teknologier slik at bedrifter kan utveksle informasjon på en meningsfull måte, sa Litan. I noen bransjer er dette en stor hindring.

  • Mangel på forståelse av hva blockchain er

"Folk forstår bare ikke teknologien, eller vet hva det er bra for, " sa Litan. For bedriftssuksess må blockchain være en konsortiuminnsats - aldri noe som bare brukes internt, la hun til. Mye av dette kommer ned til mangel på styring også, sa Litan.

"Det er mange utfordringer, men alt begynner slik, " sa Litan. "Det kommer alltid til å være umoden til du blir våt og begynner å jobbe med det." Begynn i det små, på et smalt, men viktig prosjekt, anbefalte hun. For eksempel bør en sykehusgruppe ikke hoppe rett i å legge til elektroniske helsejournaler til blockchain, men kan i stedet jobbe med å lage en leverandørkatalog som flere byråer deler en rett til.

"Det er ikke en enkelt virksomhet som kan lykkes hvis den ikke har flerpartis forretningsprosesser - hver virksomhet er enten å kjøpe eller selge til en annen virksomhet eller kunder, " sa Litan. "Blockchain løser et problem, fordi du har denne uforanderlige revisjonssporet, og ingen kan virkelig krangle om hva som skjer."

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com