Edisons erobring av Mars: A Victorian Era steampunk space opera

I 1897 ble Jorden ansett med misunnelige øyne av mange kule intellekter - eller, en annen måte å si det på, er at martianere ønsket jorden og ikke ville ta nei til et svar. HG Wells-klassikeren The War of the Worlds forteller hvordan en verden fra det 19. århundre takler en fremmed invasjon av en mer teknologisk avansert sivilisasjon. Fra øyeblikket første kontakt kommer, blir det raskt klart at menneskers dager er nummerert. Det er bare gjennom et skjellsord om biologi (martians har ingen motstand mot jordens bakterier og virus) at martianerne er beseiret.

Jeg har alltid lurt på hva som skjedde etter at historien ble avsluttet; gruble martianerne på mislykket og gjorde et nytt forsøk, eller bare gi opp og fortsette med sin døende verden i påvente av utryddelse? I motsetning til martians er mennesker ikke spesielt kjent for å ha kule intelligenser; faktisk er jeg villig til å våge en gjetning om at mennesker ville være ute etter blod, og at blodets farge ikke ville ha noe å si. Kanskje det var grunnen til at jeg har brukt en årrekke på å lete etter den uautoriserte oppfølgeren, Edisons erobring av Mars . Edisons erobring av Mars er skrevet av Garrett Putnam Serviss og ble utgitt i 1898, og er ikke på langt nær så høy kvalitet som Wells ' The War of the Worlds', men det har flere ting som hevner seg for det. I likhet med sin "prequel" startet Edisons erobring av Mars en ny undersjanger: romfartsoperaen. Flash Gordon, Buck Rogers, The Skylark of Space og til og med Star Wars skylder noe til denne nesten glemte boken. Og flere tiår før Stargate, AVP: Alien vs. Predator, og til og med Erich von Däniken, inneholdt denne boken Martians som bygger pyramider.

En annen mye mer vanlig science fiction-stift er kamper fra skip til skip med energivåpen, den martiske varmestrålen og de menneskelige desintegratorene; hvis du erstatter forstyrrere, fasere eller blasere, og du får ideen. Selvfølgelig kan du ikke ha romkamp uten å miste integriteten i skroget; Heldigvis introduserte Serviss også konseptet romdrakter.

Selv om Edisons erobring av Mars ikke er en god lesning, legger romanen grunnlaget for mange science-fiction-verk som kom senere. Enten de vet det eller ikke, enhver fan av science fiction kan takke Serviss for denne viktorianske tidens steampunk romopera som startet det hele.

Registrer deg for Geekend nyhetsbrev

TechRepublics Geekend-nyhetsbrev, levert hver fredag, inneholder skravling fra temaet om geeky, inkludert science fiction, filmer, spill, bøker, plass, dingser og mer. Abonner automatisk i dag!

© Copyright 2020 | mobilegn.com