Fem apper for ditt bærbare sikkerhetssett

Bærbare apper gjør en ting for system- og nettverksadministratoren - gjør jobben enklere. Jo bedre (og mer mangfoldig) dine bærbare apper, jo flere jobber blir det lettere. Sikkerhet er et område der bærbare apper kan utgjøre en stor forskjell. Men det er så mange å velge mellom, det er vanskelig å dele sammen en samling verktøy som best passer dine behov. For det formål vil jeg introdusere deg for noen bærbare sikkerhetsapper du kanskje aldri har hørt om. Selv om du bare tar bort ett eller to av disse verktøyene, vil den bærbare sikkerhetsverktøysettet ha forbedret seg betydelig.

Merk: Denne listen er også tilgjengelig som et fotogalleri.

1: SmartSniff

SmartSniff ( figur A ) lar deg fange TCP / IP-pakker som reiser på en nettverkskort og se pakkene mellom kilde og destinasjon. TCP / IP-samtalene kan sees i ASCII-modus (for tekstbaserte protokoller, for eksempel HTTP, SMTP, POP3 og FTP) eller som en hex dump (for ikke-tekstbaserte protokoller, for eksempel DNS). Når du har SmartSniff med deg, kan du raskt feilsøke et nettverksproblem fra hvilken som helst PC i nettverket.

Figur A

Smartsniff

2: Omziff

Omziff ( figur B ) er et krypteringsverktøy som kan kryptere, dele og sikkert slette filer (i henhold til DOD-standarder), lage filhasjer og generere tilfeldige passord. Krypteringen lar deg velge mellom alle standardtypene (Blowfish, IDEA, Twofish og mer) og inkluderer til og med noen få verktøy (tilfeldig tallgenerator, filtillegg og en ledetekst) som kan hjelpe deg med andre oppgaver.

Figur B

Omziff

3: Eraser Portable

Eraser Portable ( figur C ) er et sikkert verktøy for å fjerne data som kan fjerne data fra en stasjon med flere våtservietter, mønsterskriving og mer. Den bærbare versjonen av dette verktøyet er basert på hele versjonen av viskelær og tilbyr de samme funksjonene. Dette verktøyet kan slette filer, mapper og til og med tidligere (usikkert) slettede filer. Du kan også instruere Eraser Portable om å starte en datamaskin på nytt eller slå av den.

Figur C

Eraser Portable

4: Fjern Fake Antivirus

Fjern Fake Antivirus ( figur D ) burde virkelig ha et bedre navn. Men selv med det sprø navnet, gjør verktøyet nøyaktig hva det sier det gjør - sjekker for noe falskt antivirus og fjerner det. Verktøyet fjerner nesten 50 antivirusvarianter. Dette spesielle verktøyet kan kjøres som en bærbar app, eller ved hjelp av noen skripter kan du lagre det på en stasjon og kjøre etter planen eller ved oppstart.

Figur D

Fjern Fake Antivirus

5: BleachBit

BleachBit ( figur E ) er et av de beste verktøyene for å frigjøre harddiskplass og beskytte personvernet. Dette verktøyet fungerer uanstrengt for å frigjøre hurtigbuffer, slette informasjonskapsler, fjerne Internett-historie, makulere midlertidige filer, slette logger og forkaste forskjellige typer søppel du kanskje ikke visste at var i et system. BleachBit er tilgjengelig som en bærbar app så vel som en installerbar for både Windows og Linux.

Figur E

BleachBit

Bygg settet ditt

Ditt bærbare arsenal er uvurderlig. Å ha et sett med verktøy du kan ta med deg og kjøre fra en USB-stasjon, vil gjøre deg mer effektiv og holde sluttbrukerne i arbeid uten driftsstans. Prøv disse verktøyene og se om en eller flere av dem ikke havner i din permanente bærbare verktøysett.

Andre valg?

Har du en favoritt bærbar sikkerhetsapp som ikke laget denne listen? Del anbefalingene dine med andre medlemmer av TechRepublic.

App of the Week Nyhetsbrev

Ikke kast bort enda et sekund på å søke etter IT- og forretningsapper - vi har deg dekket. Vår kjente App of the Week kan øke produktiviteten din, sikre deg e-post, spore karrieremål og mer. Leveres torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com