Fremtiden til iris skanning

Biometri har fått mye dårlig presse i løpet av sin korte levetid. Fingeravtrykksteknologier har problemer mange virksomheter, og sikkerhetsfagfolk, vil helst ikke takle. Og så er det kostnadene. Så er det en teknologi som kan gi sikkerhet, innebære lave vedlikeholdskostnader, minimere lederhodepine og er akseptabel for brukere?

Problemet med fingeravtrykk

Fingeravtrykk-skanneløsninger lovet et universalmiddel for det slitne og omsluttede passordet. Enten som en frittstående løsning eller som en støttende andre faktor for autentisering, er bruk av et fingeravtrykk overfladisk en god idé. Årene har imidlertid vist at tidlige implementere møtte utfordringer som fremdeles er i dag:

  • Sensorer koster penger. Dette er greit hvis de fungerer som annonsert. Imidlertid representerer de gjenværende kulene skjulte kostnader i tillegg til programvare og maskinvare.
  • Brukere berører sensoren mye. I en fabrikasjon eller andre omgivelser med urenheter i luften og på hender, blir sensoren raskt ubrukelig. Hvis ikke ubrukelig, er det ofte frustrerende å brukere som står i kø mens folk foran seg prøver gjentatte ganger før de får en positiv respons fra systemet. Videre er dagens bruker klar over risikoen forbundet med å berøre noe brukt av andre. Ingen vet hvor fingeren har vært og heller ikke om en tidligere bruker lider av en sykdom som er i stand til å overføre hånden eller annen overflate. Og selv om risikoen faktisk er lav, kan det hende at brukeroppfatningen ikke stemmer med ledelsens aksept av den.
  • Og så er det sikkerhetsspørsmålet. Gang på gang har individer demonstrert hvordan man kan “lure” et fingeravtrykksystem. Ja, det finnes løsninger med veldig høy motstand mot slike angrep. Men hvor mange bedrifter er villige til å bruke premien som kreves for å oppgradere?

Det er andre problemer med fingeravtryksbiometri, men disse vil være tilstrekkelig for å vise hvorfor det har skuffet oss.

Løftet om iris skanner

Løsningen på disse problemene ser ut til å være en teknologi som har eksistert i noen tid: iris skanner. Den adresserer den oppgitte listen over utfordringer med synkende administrasjonskostnader, brukermotstand og økende nøyaktighet. La oss se på hvordan iris-skanning fungerer før du demonstrerer fordelene.

Som vist i figur A (howstuffworks.com, takket være Iridian Technologies), er iris den fargede delen av øyet. Det er like individuelt som netthinne eller fingeravtrykk. I motsetning til netthinnen, som ligger bakerst i øyet og krever en mer påtrengende skanning, skannes iris lett med enkel kamerateknologi.

Figur A

Å skanne iris krever ingen fysisk kontakt med sensoren. Som vist i figur B (Gearfuse.com), står en person ganske enkelt innenfor definert nærhet og et bilde blir samlet og analysert.

Figur B

Teknologien som brukes for skanningen er vanligvis den samme som brukes i digitale kameraer. Og etter hvert som teknologien forbedres, gjør også effektiviteten til irisskannere. I dag er iris-skanninger like nøyaktige som finger- eller håndgeometri-skanninger.

Til slutt motstår teknologiens natur forfalskninger. Er det umulig å beseire den som tilgangskontroll? Ingenting er umulig. Imidlertid er innsatsnivået som kreves i dag veldig, veldig høyt.

Har fortsatt utfordringer

Som det gamle ordtaket forteller oss, er ingenting perfekt. Det er fortsatt hindringer for bred aksept av irisskanning som en komplett erstatning for andre typer biometri:

  1. Kostnadene er høye. Leseren vist i figur B er oppført til over $ 2400. Dette er et stort hopp over de fleste fingeravtrykksløsninger.
  2. Sensorene er litt tungvint å plassere på en brukers skrivebord for andre faktorer for systeminnlogging. Selv om mange leverandører leverer en USB-kabel for PC-tilkobling, ser denne teknologien ut som om den vil bli relegert til fysiske sikkerhetsapplikasjoner på kort sikt.

Fremtiden til iris skanning

Uansett utfordringer øker populariteten til irisskanning - og kusinen, ansiktsgjenkjenningsteknologien -. Dette gjelder spesielt i fysiske sikkerhetsapplikasjoner, som de som brukes på noen flyplasser og offentlige installasjoner.

For å behandle et stort antall individer, må en biometrisk løsning være rask og ikke-påtrengende. Produkter som Sarnoffs Iris On the Move (IOM) (video) tillater skanning av opptil 30 personer per minutt fra flere meters avstand. De skannede personene trenger ikke en gang å stoppe. Sammenlign dette med en forventet gjennomstrømning på 10 til 15 personer per minutt med avanserte hånd- eller fingeravtrykksskannere.

Ingen-kontakt skanning er fremtiden for biometri. Iris skanning er posisjonert for å ta en sentral rolle.

© Copyright 2020 | mobilegn.com