Hvordan lage et kryptert hvelv med KDE-hvelv

Hvordan lage et kryptert hvelv med KDE Vaults Jack Wallen viser deg hvordan du oppretter krypterte mapper på den enkle måten, med

Tilbake i 2017 ble en ny funksjon introdusert til KDE Plasma, kalt Vaults. Som navnet tilsier, er muligheten til å lage krypterte hvelv innebygd i skrivebordsmiljøet, noe som gjør det utrolig enkelt for brukere å jobbe med kryptering.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Verktøyet fungerer sammen med CryFS og kan brukes lokalt og til og med fungere med skytjenester, for eksempel Dropbox, iCloud, OneDrive og mer. Med CryFS trenger du ikke å bekymre deg for at systemet avslører informasjon om den krypterte katalogstrukturen. Imidlertid er det en advarsel om å jobbe med CryFS at det ikke har vært en uavhengig sikkerhetsrevisjon som bekrefter sine påstander, så bruk den med skjønn.

Når det er sagt, la oss gå gjennom prosessen med å lage et kryptert hvelv med KDEs hvelv.

Hva trenger du

Det eneste du trenger er en PC som kjører KDE Plasma (helst en fullstendig oppdatert). Vaults-systemet kom på spill i versjon 5.1 av KDE, så hvis du kjører en versjon av Plasma-skrivebordet, installert eller oppgradert i 2018, bør du være god til å gå.

Opprette et hvelv

På KDE-skrivebordspanelet ser du et lite låseikon i systemstatusfeltet. Klikk på det, og Vaults-menyen vises ( figur A ).

Figur A

Vaults-menyen vil vise gjeldende hvelv du har.


I denne menyen klikker du på knappen Opprett et nytt hvelv. I det resulterende vinduet ( figur B ) blir du bedt om å gi det nye hvelvet et navn. På dette tidspunktet kan du også endre krypteringsendenden ved å klikke på Endre-knappen. Den tilgjengelige krypteringsstøtten vil avhenge av hva du har installert på systemet ditt. Ut av boksen vil du bare se CryFS og EncFS. Hvis du ikke er opptatt av å bruke en backend som ikke er fullstendig revidert, velger du EncFS, ellers holder du deg til CryFS.

Figur B

Navngi hvelvet og velg krypteringsstøtten.


Når du har navngitt hvelvet og valgt backend, klikker du på Neste-knappen. Det resulterende skjermbildet er ganske enkelt en beskrivelse og advarsel om CryFS (at selv om det er trygt, det ikke har blitt revidert), så klikk på Neste igjen. I det følgende skjermbildet ( figur C ) skriver du inn og bekrefter et sterkt passord for hvelvet ditt. Jeg anbefaler på det sterkeste å bruke en passordbehandling for dette trinnet (ved å bruke et passord du ikke kan huske).

Figur C

Bruk et veldig sterkt passord for hvelvet ditt.


Nå må vi velge et krypteringssted og et monteringspunkt ( figur D ). Hvis du vil inkorporere Vaults i Dropbox (eller en annen skytjeneste), velger du et monteringspunkt som er i lokalt lagrede skykatalog (for eksempel ~ / Dropbox / Vaults). Med mindre du har en gyldig grunn til ikke å gjøre det, vil jeg holde meg til standardplasseringene og klikke på Neste.

Figur D

Steder for kryptert data og monteringspunkt.


Det siste vinduet ( figur E ), tilbyr et veldig interessant alternativ. Nær bunnen vil du se alternativet for å gå offline når dette hvelvet er åpent. Hvis du er paranoid om dataene som finnes i det opprettede hvelvet, kan du aktivere dette alternativet slik at både nettverk og Bluetooth vil bli deaktivert mens hvelvet er åpent. Dette er et alternativ du ikke finner i mange lignende produkter og bør bidra til å tilfredsstille de som leter etter den største beskyttelsen mot et standard skrivebords krypteringsverktøy.

Figur E

Deaktiver nettverk og Bluetooth mens hvelvet er åpent.


Klikk på opprett-knappen, og hvelvet ditt er klart. Du vil umiddelbart merke at KDE-skrivebordets nettverk er blitt koblet frakoblet. Hvorfor? Fordi det nyopprettede hvelvet ditt er åpent.

Få tilgang til hvelvet ditt

Åpne Dolphin filbehandler. Med mindre du har endret monteringspunktet for hvelvet ditt, bør du se en katalog i brukerhjemmet ditt ( ~ / ) som heter Vault. Naviger inn i den katalogen, så ser du alle hvelv du har opprettet. Fordi du nettopp opprettet dette nye hvelvet, vil det vises ulåst i Dolphin ( figur F ).

Figur F

Vårt ulåste hvelv til høyre.


Hvordan låser du et hvelv? Lett. Klikk på Vaults-ikonet i systemstatusfeltet ( figur G ). De ulåste hvelv vises med et oppover-pekende ikon (for å demontere), mens de låste hvelv vises med en pil nedover (for montering). Ulåste hvelv vil også inneholde en grønn indikator på at nettverk var deaktivert.

Figur G

Låste og ulåste hvelv i popup-menyen Vaults.


Innen Dolphin vises låste hvelv med et standard mappeikon. Dette er veldig viktig her: Mens hvelvet er låst, kan du fremdeles legge til filer i mappen. Imidlertid vil enhver fil du legger til i en låst mappe ikke bare være ukryptert, men den vil også forstyrre hvelvets evne til å låses eller låses opp. Med andre ord, hvis du legger til filer i et låst hvelv, vil du ikke kunne låse dem opp før du sletter disse filene, så bare legg til filer / mapper i et ulåst hvelv.

Når du åpner popup-menyen Vaults og klikker for å låse opp et hvelv, blir du bedt om hvelvpassordet. Angi det, og hvelvet vil låses opp, noe som gir deg tilgang til dataene i. Husk at hvis du har aktivert funksjonen for å ta maskinen offline når et hvelv er ulåst, vil du ikke kunne få tilgang til nettverket ditt før du låser hvelvet.

Enkel stasjonær kryptering

Utviklerne av KDE laget et av de håndigste krypteringsverktøyene jeg har brukt på lenge. Hvis du leter etter en måte å sømløst arbeide med kryptering på skrivebordet, gi Vaults en prøve, vil du bli overrasket over hvor enkel stasjonær kryptering kan være.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com