Hvordan installere OpenSSH på Windows 10 for å kryptere nettverkskommunikasjon

Bilde: Traitov, Getty Images / iStockphoto

Nå skal IT-proffene være kjent med, bruke og fremme sikkerhetspraksis i alle aspekter av lederoppgavene sine når de arbeider med forskjellige enheter i et nettverk. Mens kryptering av data i ro på stasjoner sikrer konfidensialiteten til dataene på en disk, fungerer Secure Shell (SSH) ved å kryptere kommunikasjonen mellom enheter (i en klientservermodell) slik at administrasjonskommandoer kan sendes sikkert uten frykt. å kompromittere legitimasjon over klartext.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

SSH legger også til et nytt lag med beskyttelse ved å stole på digitale fingeravtrykk som er unike for hver enhet for å bekrefte at enhetens integritet opprettholdes, og at det ikke er satt inn en useriøs enhet ved hjelp av et midt-angrep for å avlede kommandoer og fange kritiske data.

I årevis har Windows-brukere avhengig av tredjepartsverktøy for å gi SSH-evne mens Linux og macOS har hatt godt av at denne sikre protokollen ble bakt inn. Imidlertid, med Microsofts utgivelse av 1809-versjonen av Windows 10 den siste oktober, støtter den også nå åpen kildekodeimplementering av OpenSSH naturlig, både for klient- og servermodus og kan nås direkte via CLI eller PowerShell.

Installere OpenSSH via innstillinger

OpenSSH-klienten er installert som standard. Imidlertid, hvis du trenger å installere OpenSSH-serveren eller bare installere en av disse to på nytt, start Innstillinger | Apper og funksjoner, og klikk deretter på lenken med tittelen Administrer valgfrie funksjoner ( figur A ).

Figur A

Ved å klikke på "+" Legg til en funksjonsknapp, blir du ført til en liste over tilgjengelige installasjonsalternativer. Bare klikk på elementet som heter OpenSSH Server og klikk på Installer-knappen under det elementet for å legge det til i listen ( figur B ).

Figur B

Installere OpenSSH via PowerShell

Start PowerShell og skriv inn cmdlet nedenfor for å installere hver versjon av OpenSSH:

 Add-WindowsCapability -Online -Name OpenSSH.Client ~~~~ 0.0.1.0 

Innledende konfigurasjon av OpenSSH-tjenesten

Start PowerShell, og skriv inn følgende cmdlet for å starte tjenesten:

 Start-service sshd 

Skriv deretter inn følgende cmdlet for å konfigurere SSH til å kjøre automatisk når enheten starter opp:

 Set-Service -Name sshd -StartupType 'Automatic' 

Til slutt skriver du inn følgende cmdlet for å bekrefte at brannmurregelen opprettes automatisk for å la SSH-trafikk komme inn eller at enheten lytter på standardporten:

 Get-NetFirewallRule -Name * ssh * 

Det er det. OpenSSH for Windows er nå innfødt og konfigurert for første gangs bruk. For de med erfaring med å bruke SSH det, opprettes tilkoblinger på samme måte ved å skrive følgende kommandoformat fra CLI eller PowerShell:

ssh

Første gang et tilkoblingsforsøk blir gjort til den serveren vil det digitale fingeravtrykket som er nevnt før vises, og du vil bli bedt om å godkjenne om du vil fortsette å koble til serveren ved å angi ja eller nei. Hvis du klikker på Ja, etableres den første forbindelsen og starter godkjenningsprosessen. Her blir du bedt om å oppgi passordet for brukernavnet som er spesifisert tidligere. Påloggingsinformasjonen vises ikke og sendes fullstendig kryptert til serverenheten. Når den er autentisert, bør CLI- eller PowerShell-ledeteksten endre seg for å identifisere til serveren du er koblet til, etterfulgt av et mellomrom, deretter katalogbanen du for øyeblikket jobber eksternt fra, men kommandoer vil utføres akkurat som om du satt rett foran datamaskinen.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com