Hvordan installere og bruke Avast Online Security-utvidelsen i Firefox

Slik installerer du Firefox Multi-Account Containers-utvidelsen Hvis du ønsker å få enda mer privatliv fra Firefox, viser Jack Wallen deg hvordan du legger til og bruker Multi-Account Containers-utvidelsen for å beskytte surfingens fotavtrykk.

I disse dager trenger vi hver eneste bit av sikkerhet vi kan finne. Og plattform spiller ingen rolle. Det er riktig, en gang i tiden hadde jeg sagt: "Hvis du ønsker å holde databehandlingsopplevelsen din 100% trygg, bør du bruke Linux!" Nå som så mange er avhengige av en nettleser for å få arbeidet sitt, går ideen om en sikker plattform imidlertid bare så langt som nettleseren man bruker. Så langt som standard nettlesersikkerhet, vil du være hardt presset for å finne en som er bedre enn de siste iterasjonene av Firefox. Men det betyr ikke at nettleseren ikke er helt fri for fare. Det gamle ordtaket "Hvor det er en vilje, det er en måte" kommer absolutt til.

Mer om cybersecurity

 • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
 • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
 • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
 • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

To problemer hver bruker i nettleseren må vurdere er phishing og malware. Selv om du kanskje bruker en plattform som ved design krever tillegg av antivirus og antivirusprogrammer, vil det være nødvendig å søke litt ekstra hjelp. Hvis du bruker en plattform som ikke krever bruk av antivirus og anti-malware, bør du huske at phishing-angrep kan nab deg, uansett plattform, hvis du ikke er forsiktig.

Det er der Avast Online Security-utvidelsen for Firefox kan hjelpe. Med dette praktiske tillegget, vil du få en sanntid indikasjon på nettsteders pålitelighet, basert på en masse nettsteder av tillitsvurderinger og kjente svartelister.

Jeg skal vise deg hvordan du bruker Avast-utvidelsen i Firefox. Jeg skal demonstrere på Elementary OS med Firefox 61.ob14. Imidlertid spiller ikke plattformen noen rolle, da installasjonen og bruken er den samme, uavhengig av operativsystem.

SE: Ansettelsessett: IT-revisjonsdirektør (Tech Pro Research)

Installasjon

Det er enkelt å installere Avast-utvidelsen. Bare følg disse trinnene:

 1. Åpne Firefox.
 2. Klikk på menyknappen i øverste høyre hjørne.
 3. Klikk på tillegg.
 4. Klikk på Få tillegg.
 5. Bla til bunnen og klikk på Se flere tillegg.
 6. Søk etter Avast.
 7. Klikk på Avast Online Security-oppføringen.
 8. Klikk på Legg til Firefox.
 9. Når du blir bedt om det, klikker du på Legg til.
 10. Når du blir bedt om det, klikker du OK.

Når det er installert, vil du se et nytt ikon på Firefox hovedverktøylinje ( figur A ).

Figur A

Avast-ikonet er helt til høyre.


bruk

Når du går til et nettsted, vil Avast-utvidelsen automatisk sjekke nettstedets tillitsvev (mot kjente lister og massevis tilbakemelding). Hvis alt er bra, lyser ikonet grønt. Du kan klikke på ikonet for å utvide nettstedets liste ( figur B ).

Figur B

CNN under mikroskop av Avast Online Security.

En ting å ta i betraktning er at Avast-utvidelsen ikke bare gir nettstedet en metaforisk tommel opp eller ned. Den sjekker også annonsesporing, nettanalyse og mer. Du kan (og bør) også vurdere nettstedet som enten positivt eller negativt (noe som hjelper til med massevis av ressurser for nettstedet av tillit).

Hvis det viser seg at nettstedet bruker annonsesporing, kan du klikke på Blokker alle-knappen (for å blokkere alle nettsteder) eller Blokkering-knappen (for å blokkere individuelle nettsteder) for å forhindre denne oppførselen.

Inntil Avast-utvidelsen har fått nok publikumsrapporter for et bestemt nettsted, vil verktøylinjeikonet forbli grått. Hvis den får nok positive tilbakemeldinger, vil den være grønn, mens nok negativ tilbakemelding vil gjøre ikonet rødt (indikerer at det kanskje ikke er sikkert). Ikke bekymre deg: Avast er ikke bare avhengig av datainnsamling. Utvidelsen blokkerer kjente nettsteder og angrep, så hvis du prøver å gå til et kjent phishing- eller malware-nettsted, dukker det opp en advarsel som informerer deg om at nettstedet er merket ( figur C ).

Figur C

Her er hva som skjer når du går til et kjent phishing-nettsted.


Samtalen er din

Denne lille utvidelsen av Avast vil gjøre en lang vei mot å beskytte Firefox-nettleseropplevelsen din. Det er imidlertid opp til deg om du installerer det og / eller bruker det. Jeg anbefaler å bruke dette tillegget for Firefox. Du får øyeblikkelig tilbakemelding hvis et nettsted er pålitelig, samt muligheten til å blokkere annonsesporere og webanalytiske bots. Det alene er verdt den gratis inngangsprisen.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Les også ...

 • Mozillas nye Firefox-tjeneste kan fortelle brukere om de er et offer for et datainnbrudd (TechRepublic)
 • Slik deaktiverer du forespørsler om push-varsler på nettstedet i Firefox Quantum (TechRepublic)
 • Slik bruker du Firefox Multi-Account Containers-utvidelsen (TechRepublic)
 • Hvordan beskytte deg på Facebook ved hjelp av en enkel Firefox-utvidelse (TechRepublic)
 • Mozilla-tester inkludert Have I Been Pwned i Firefox (ZDNet)

Dine tanker

Har du installert Avast Online Security-utvidelsen? Del råd og erfaringer med andre TechRepublic-medlemmer.

© Copyright 2020 | mobilegn.com