Slik håndterer du usandboksede plugins på Chromebooken din

Lær hvordan du håndterer ikke-innboksede plugins på Chromebooken din, lei av Chrome OS, og spør deg om du vil tillate at en usandkobbelt plugin kjøres? Jack Wallen viser deg hvordan du kan svarteliste og hvitliste nettadresser og domener.

Chrome OS bruker et spesielt undersystem for å forhindre at de fleste plugins får forhøyede tillatelser. Skulle feil plugin få slike tillatelser, kan dårlige ting oppstå. Det er en ganske god første forsvarslinje. Tross alt kan plugins være et blendende hull i systemsikkerheten. Husk at det er nettleserplugin som tillater (eller ikke tillater) slike som Javascript og Flash-innhold. Chrome OS gjør dette ved å sandkasse alle plugins. Ved å begrense plugins til en sandkasse, forhindres de i å ha fri tilgang til hele systemet ditt (og dataene som finnes i).

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Imidlertid er det tilfeller der du trenger å gi en plugin full tilgang. Si for eksempel når en plugin trenger å installere et nødvendig programvare, slik at et nettsted kan fungere ordentlig. Hvis nevnte plugin er fullstendig sandbokset, vil installasjonen ikke være tillatt.

Chrome OS er satt til å spørre deg når et nettsted vil bruke en plugin for å få tilgang til datamaskinen din. Det er ganske trygge omgivelser. Du ønsker absolutt ikke å deaktivere det og tillate at hvert nettsted kjører alle plugins usandboks, da det vil føre til et alvorlig sikkerhetsproblem.

Takket være Chrome OS-utviklerne kan du imidlertid svarteliste og hviteliste nettsteder. Som du kanskje forventer, kan et nettsted med svartelister ikke bruke usandkobsede plugins, mens et hviteliste nettsted kan. Dette er spesielt nyttig når du kjenner til et bestemt nettsted som må bruke en plugin for å få full tilgang til datamaskinen din.

Hvordan gjør du dette? Det er faktisk ganske enkelt.

Hvordan finne innstillingen

Det er ganske greit å finne plasseringen i Chrome OS-innstillingene. Gjør følgende:

  1. Klikk på systemstatusfeltet.
  2. Klikk på tannhjulikonet.
  3. Når Innstillinger-vinduet åpnes, blar du til bunnen og klikker Avansert.
  4. Finn innholdsinnstillinger, og klikk deretter på pilen til høyre ( figur A ).
  5. Bla ned og klikk Unsandboxed plugin access.

Figur A

Alternativet Innstillinger.

Hvordan svarteliste et nettsted

På grunn av måten Chrome OS er satt opp på, vil det hver gang et nettsted ønsker å la et usandkobelt plugin få tilgang til systemet ditt, spør det om du vil greie det. Slik oppførsel kan bli ganske irriterende, spesielt når du allerede vet hvilke nettsteder du vil nekte tilgang. For det kan du svarteliste nettsteder. For å gjøre dette, klikker du på Legg til-knappen tilknyttet blokkering ( figur B ).

Figur B

Innstillinger-vinduet for unsandboxed-plugins.

I den resulterende popup-en ( figur C ), legg til nettadressen. Hvis du vil blokkere et helt domene, kan du ikke bruke jokertegn, for eksempel * .baddomain.com (der baddomain.com er domeneadressen som skal blokkeres).

I stedet kan du enten oppgi baddomain.com (som vil bli sett på som et domene) eller legge inn hver URL separat, for eksempel www.baddomain.com, mail.baddomain.com, ftp.baddomain.com, etc.

Figur C

Blokkerer et nettsted fra å bruke usandkoblede plugins.

Når du har lagt til nettadressen (eller domenet), klikker du på Legg til, og du er ferdig. Gjenta denne prosessen for hver URL / domene du vil blokkere.

Hvordan hvitliste et nettsted

For å hvitliste et nettsted ved å bruke den samme prosessen, klikker du bare på Legg til-knappen tilknyttet Tillat. Legg til nettstedene på lignende måte. Klikk på Legg til når du er ferdig. Skyll, vask, gjenta til du har alle de nødvendige nettstedene på hvitelisten.

Det er alt

På dette tidspunktet vil ikke alle nettsteder / domener du har svartelistet lenger tillate (eller spørre deg om du vil tillate) usandboxed-plugins, mens hvert nettsted / domene du har hvitelistet vil tillate (uten å spørre) usinkede plugins.

Det er viktig at du bruker denne funksjonen med omhu. Ikke hvitliste noe nettsted / domene med mindre du vet (uten tvil) at det kan stole på.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com