Hvordan beskytte deg på Facebook ved hjelp av en enkel Firefox-utvidelse

Hvordan installere Facebook Container for Firefox Hvis du er avhengig av Facebook for din virksomhet, men ønsker mer kontroll over dataene dine, hva bør du gjøre? Det kan være det beste alternativet å installere den offisielle Mozilla Facebook Container-utvidelsen.

Du kan ikke kaste en stein uten å treffe noe negativt Facebook-press i disse dager. Og med god sak. Facebook har gjort brukere over hele verden en bjørnetjeneste ved ikke å beskytte dataene sine fra de som kan dra nytte av slik informasjon. Den offentlige opinionen har veid tungt inn, selv med den kortvarige #DeleteFacebook-hashtaggen. Mange artikler har lagt stor vekt på å skissere hvordan brukere enten kan få kontroll over dataene sine eller slette det sosiale nettverkstjenesten helt.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Men for noen er det ikke så enkelt å slette Facebook fra livet. Noen bedrifter og frilansere er avhengige av juggernaut for enten å markedsføre produkter eller holde kontakt med fans, kunder eller potensielle kunder. Det er et tveegget sverd som få ønsker å falle på.

Hvis du tilfeldigvis er medlem av de som er avhengige av Facebook, hva gjør du da? Ja, du kan konfigurere innstillingene dine for å bedre beskytte deg selv, men er det noe annet? Hvis du er bruker av Firefox, er det det. Mozilla har laget en ny utvidelse, kalt Facebook Container, som forhindrer Facebook i å spore brukere rundt på nettet. Utvidelsen fungerer ved å isolere Facebook-identiteter i en egen beholder som gjør det mye vanskeligere for Facebook å spore med informasjonskapsler. Ved installasjon vil utvidelsen slette alle Facebook-informasjonskapsler og tvinge deg til å logge ut av Facebook. Enhver lenke som er klikket på Facebook, vil bli åpnet utenfor beholderen, og enhver handling som vil skje i Facebook, for eksempel deling, skjer inne i containeren.

Oppsamling av dataene dine

Denne offisielle Mozilla-utvidelsen hindrer ikke Facebook i å bruke data den allerede har, på noen måte. I den forbindelse vil det være nødvendig for alle brukere å konfigurere alle Facebook-kontoer slik at de ikke tillater Facebook å få tilgang til alle dataene dine. Hvordan du gjør dette vil avhenge av hvordan du får tilgang til Facebook. Fra en stasjonær nettleser kan du åpne opp Facebook, klikke på profil-rullegardinmenyen, klikke Innstillinger | Annonser og deaktiver deretter alle tre alternativene under Annonseinnstillinger ( Figur A ).

Figur A

Deaktiver innstillinger for Facebook-annonser.


Fra det samme vinduet, klikk på Dine interesser og slett alt. Vær oppmerksom på at denne prosessen kan ta ganske lang tid.

Gå deretter til Innstillinger | Apper og slett eventuelle apper du ikke vil ha tilknyttet Facebook ( figur B ).

Figur B

Fjerne nettsteder som for øyeblikket er koblet til Facebook.


For å være sikker, slett dem alle. Du vil da oppdage at noen av appene dine ikke lenger er logget inn. Når du går inn for å logge deg på en tredjepartsapp, vil jeg anbefale at du ikke logger deg på med Facebook-legitimasjonen din. Hvorfor? For neste gang vil vi deaktivere dette alternativet helt.

Fra det samme vinduet, klikk på Rediger-knappen for apper, nettsteder og spill. Les advarselen, og hvis du har det bra med resultatene av å slå av denne funksjonen, klikker du på Slå av.

Nå som du har delt opp Facebook-dataene dine litt, la oss installere Facebook Container-utvidelsen.

Slik installerer du Facebook Container-utvidelsen

Installasjonen av Facebook Container er så enkel som å installere annen utvidelse. Dette er hvordan:

  1. Åpne Firefox.
  2. Pek nettleseren din til utvidelsessiden.
  3. Klikk på Legg til Firefox.
  4. Når du blir bedt om det, klikker du på Legg til.
  5. La installasjonen fullføre.

Når du har installert utvidelsen, lukker du en fane som inneholder Facebook hvis du har en åpen, og peker deretter nettleseren tilbake til Facebook-siden. Du blir bedt om å logge på igjen. Når du gjør det, vil du merke at Facebook-fanen har en blå linje som indikerer at den er åpnet i beholderen ( figur C ).

Figur C

Facebook Container-utvidelsen i aksjon.


Litt ekstra beskyttelse går langt

Og det er alt som er å installere og bruke den offisielle Mozilla Facebook Container-utvidelsen. Selv om det ikke vil beskytte dataene dine som Facebook allerede har, vil det absolutt bidra til å beskytte den sosiale juggernauten mot å dyppe fingrene ytterligere i dataene dine. I en alder av voldsom datatyveri og misbruk, vil hver ekstra bit beskyttelse gjøre en lang vei for å forhindre at informasjonen din lander i gale hender.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com