Hvordan tilbakestille lokale brukerpassord fra macOS-gjenopprettingspartisjonen

Bilde: designer491, Getty Images / iStockphoto

Et av de vanligste supportproblemene brukere og administratorer møter direkte angår tapte eller glemte passord. Disse problemene krever oftere at ikke en sekundær bruker eller datamaskin hjelper til med å tilbakestille passordet til de berørte kontoene for å løse problemet. Dette blir ofte sitert som det eneste mottatte personalet som mottar skrivebordet hver dag.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Mens tilbakestillingsprosessen stort sett er den samme mellom lokale systemer, ligger den viktigste forskjellen i om det er ressurser tilgjengelig for brukere å løse det selv, eller hvis de trenger å nå ut til en dedikert IT-avdeling for å motta støtte.

Følg trinnene nedenfor, de som står overfor en konto som trenger tilbakestilling av passord på macOS, vil gjøre det på kort tid.

Tilbakestill passord for lokale kontoer

  1. Med systemstans, slå på og hold Kommando + R-tastene nede under oppstart for å starte opp til gjenopprettingspartisjonen. Hvis enheten har et firmware-passord aktivert, må du først trykke og holde nede Alternativ-tasten for å få tilgang til oppstartsmenyen, som ber deg om passordet. Gå inn i den for å låse opp menyen, og fortsett deretter ved å holde Kommando + R-tastene nede.
  2. Når gjenopprettingspartisjonen er lastet, klikker du på Verktøy | Terminal i menyen for å starte Terminal-applikasjonen.
  3. Skriv inn "resetpassword", og trykk deretter Enter-tasten for å utføre kommandoen og få frem verktøyet.
  4. Et nytt vindu åpnes og viser alle kontoene som er lagret i det lokale systemet. Velg hvilken konto du vil tilbakestille, og skriv inn det nye passordet i både det nye passordet og bekreft passordfeltene, og klikk deretter på Neste-knappen.
  5. Du vil motta bekreftelse på at passordet er tilbakestilt, klikk deretter på Tilbakestill-knappen og enheten starter på nytt. Når du er logget inn på innloggingsskjermbildet, skriver du inn legitimasjon for passordet til den nylig tilbakestilte kontoen for å teste godkjenning.

Hvis flere lokale kontoer krever en tilbakestilling, gjenta ganske enkelt trinn fire for hver konto etter at du har fått tilgang til gjenopprettingspartisjonen til alle passordene er tilbakestilt.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com