Slik slår du av annonsetilpasning i Google-kontoen din

Slik styrer du hvilke annonser Google viser deg Google bygger en hel profil på deg som den bruker for å målrette deg mot annonser. Slik styrer du dataene.

Google øker åpenheten ved å gi brukerne mer kontroll over tilpassede annonser, sa produktsjef Philippe de Lurand Pierre-Paul i et blogginnlegg torsdag.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Det siste tiåret har Google gjort fremskritt for å være mer gjennomsiktige i hvordan personopplysninger brukes til å skreddersy annonser. I 2009 ga Google ut annonseinnstillinger, og ga brukerne et definert sted å kontrollere annonser. Innstillingene utviklet seg i 2011 og 2012 med tilleggene til Hvorfor denne annonsen? Og demp denne annonsen, bemerket innlegget. I 2015 ble alle disse funksjonene innlosjert i Google-kontoen din, og skapte et enkelt tilgangspunkt for sikkerhetsinnstillinger og personlig informasjon.

Med Googles nye annonseinnstillinger kan du nå forstå hvordan din personlige informasjon blir brukt i annonsene du ser. I tillegg utvider Google Hvorfor denne annonsen? funksjonen til alle tjenester - inkludert Søk og Youtube - og nesten alle nettsteder og apper som lar Google vise annonser, bemerket innlegget.

Hvis du ikke er komfortabel med at Google har dine personlige data og skreddersyr annonsene, er du hvordan du overvåker og kontrollerer den delte informasjonen din.

1. Åpne innstillingene

Start på Googles hjemmeside og slå til høyre til høyre på skjermen. Finn og klikk på det første innesluttede i en sirkel (figur A). Når initialen din er valgt, klikker du på Min konto.

(Figur A)

Velg Annonseinnstillinger (Figur B) på siden Min konto.

(Figur B)

Når du er i annonseinnstillingene, klikker du på Administrer annonseinnstillinger. Derfra kan du velge om du ønsker annonsetilpasning av eller på. Du kan også se de personlige detaljene Google har om deg, og velge om Google skal tillate annonser basert på hver karakteristikk eller ikke (figur C).

(Figur C)

(Figur C)

Basert på søkehistorien min bestemte Google for eksempel at jeg er interessert i bytransport. Hvis jeg ikke vil at den interessen skal deles med Google, kan jeg velge å slå den av. Der har du det, ikke flere annonser om Urban Transport.

Denne funksjonen er flott hvis forretningsfolk søker ting etter arbeid som ikke nødvendigvis gjenspeiler deres interesser, og da disse søkene gjenspeiles i typen annonser som vises. Brukere kan velge å enten deaktivere funksjonen fullstendig, eller velge og velge hvilke fag som blir tatt hensyn til.

Google Weekly Newsletter

Se hvordan du får mest mulig ut av Google Dokumenter, Google Apps, Chrome, Chrome OS, Google Cloud Platform og alle andre Google-produkter som brukes i forretningsmiljøer. Leveres fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com