Hvordan oppdatere Chrome OS-firmware for å forbedre sikkerheten

Oppdater Chrome OS-firmware for å forbedre sikkerheten Følg denne firetrinnsprosessen for å lagre dataene dine og oppdatere enheten din for å beskytte Chromebooken mot et målrettet angrep på en firmwarefeil.

I følge The Chromium Projects, kan en angriper som har tilgang til den offentlige nøkkelen, dra nytte av en feil i firmwareprogramvaren Trusted Platform Module (TPM) på mange Chromebook-modeller. Angriperen kunne utnytte denne feilen for å få tilgang til den private nøkkelen opprettet av TPM.

Mer om cybersecurity

 • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
 • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
 • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
 • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Heldigvis finnes det en løsning for feilen, men det krever at du sletter alle data fra Chromebooken din og logger på som en ny bruker. Prosessen krever ikke mer enn noen få minutter. Men jo flere enheter du trenger å oppdatere, jo større er den totale tiden som kreves.

Organisasjoner vil sannsynligvis ønske å prioritere firmwareoppdateringer på Chromebooks som brukes av personer med tilgang til sensitiv informasjon. For eksempel bør folk som jobber i helsevesenet eller som bærer en Chromebook over internasjonale grenser, oppdatere så snart som mulig.

Slik sjekker du Chromebook firmwareversjon og hvordan du oppdaterer enheten din uten å miste data.

1. Kontroller Chrome OS-firmwareversjon

Åpne et nytt nettleservindu på Chrome-enheten din, og skriv inn chrome: // system, og trykk deretter enter. Vent litt til siden fylles ut med detaljene i systemet ditt. Bla nedover mot siden til du ser tpm_version langs venstre side. Velg "Utvid ..." for å se enhetens TPM-firmwareversjon.

In Chrome OS, go to chrome://system to view the tpm_version details. The device shown lacks the TPM firmware update to improve security.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

I Chrome OS, gå til chrome: // system for å se tpm_version-detaljene. Enheten som vises mangler TPM firmwareoppdatering for å forbedre sikkerheten.

I følge siden lagt ut på Chromium.org er følgende Chrome OS TPM-versjoner sårbare:

 • 000000000000041f
 • 0000000000000420
 • 0000000000000628
 • 0000000000008520

2. Lagre innstillinger og filer

Gå gjennom synkroniseringsinnstillingene for kontoen din. Hvis du synkroniserer alt, blir appene, bokmerkene, utvidelsene, historikken, passordene, innstillingene, temaene og mer gjenopprettet når du synkroniserer Chromebook etter oppdateringen. Hvis du vil justere innstillingene, åpner du et nytt nettleservindu på Chrome-enheten din, og angir deretter chrome: // system / syncSetup. Juster innstillingene etter ønske. Vent noen minutter etter at du har gjort endringer for å gi systemet tid til å lagre data.

TPM firmwareoppdatering vil slette filer på enheten. Hvis du har filer på Chromebooken din som du vil beholde, kopier dem til Google Drive.

Lag en kopi av filer som er lagret på enheten du vil lagre. Alle filene på enheten blir slettet som en del av oppdateringsprosessen. Jeg synes det er enklest å dra og slippe lokalt lagrede filer fra enheten (f.eks. "Nedlastinger" -mappen) til Google Drive. Hvis du har mange filer, kan det være lurt å opprette en ny mappe for disse elementene.

3. Lag Chrome-gjenopprettingsmedier

Selv om det er teknisk valgfritt, anbefaler jeg at du lager gjenopprettingsmedier for enheten din. Installer Chromebook Recovery Utility-appen, og kjør den deretter. Appen identifiserer enheten din, laster ned et gjenopprettingsbilde, formaterer USB- eller SD-kortet du har valgt, og lagrer gjenopprettingsbildet for den valgte enheten. Hvis oppdateringen mislykkes av en eller annen grunn, kan du bruke denne USB-enheten eller SD-kortet til å gjenopprette Chromebooken din til en fungerende tilstand. Merk at du ikke trenger å lage et gjenopprettingsbilde for hver enhet. I stedet foreslår jeg at du lager gjenopprettingsmedier for hver forskjellige Chrome OS-modell. Hvis du for eksempel har 20 Samsung Chromebook 3-enheter, anbefaler jeg at en gjenopprettingsstasjon eller kort er tilstrekkelig.

You have the option to install the Chromebook Recovery Utility, then use it to create a recovery image on an external USB drive or SD card.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Du har muligheten til å installere Chromebook Recovery Utility, og deretter bruke det til å lage et gjenopprettingsbilde på en ekstern USB-stasjon eller SD-kort.

4. Oppdater med Powerwash

Trykk på Shift + Ctrl + Alt + r for å starte en fabrikkinnstilling (også kalt Powerwash) på Chrome-enheten din. Du kan bli bedt om å starte Chromebook på nytt. Når du blir bedt om det, må du merke av for "Oppdater firmware for økt sikkerhet", og velg deretter "Powerwash." Det kan hende du må bekrefte at du vil slette enheten. Vent deretter mens enheten tilbakestiller og oppdaterer fastvaren. Du vil se et skjermbilde med et "Logg inn" -alternativ etter at prosessen er fullført. På det tidspunktet kan du koble deg til et nettverk og logge på med Google-kontoen din.

For å bekrefte at oppdateringen er fullført, går du tilbake til skjermbildet chrome: //, bla til tpm_version-dataene, utvider den igjen, og du bør se at nummeret har oppdatert.

Either press Shift Ctrl Alt r or select Settings>About Chrome OS>Powerwash for added security to update your system. Be sure to select the " update firmware for added security checkbox during the process. rel="noopener noreferrer nofollow">"data-credit =" "> Either press Shift Ctrl Alt r or select Settings>About Chrome OS>Powerwash for added security to update your system. Be sure to select the " update firmware for added security checkbox during the process. rel="noopener noreferrer nofollow">

Trykk enten Shift Ctrl Alt r eller velg Innstillinger> Om Chrome OS> Powerwash for ekstra sikkerhet for å oppdatere systemet ditt. Sørg for å merke av for "Oppdater firmware for økt sikkerhet" under prosessen.

Hvis folk i organisasjonen bruker Chromebook, hvordan har organisasjonen bestemt deg for å håndtere TPM-oppdateringen? Har du allerede oppdatert alle enhetene? Eller prioriterte du spesifikke systemer for å motta oppdateringen fremfor andre? Gi meg beskjed i kommentarene eller på Twitter (@awolber).

Google Weekly Newsletter

Se hvordan du får mest mulig ut av Google Dokumenter, Google Apps, Chrome, Chrome OS, Google Cloud Platform og alle andre Google-produkter som brukes i forretningsmiljøer. Leveres fredager

Registrer deg i dag

Se også

 • Chromebook-oppdatering øker sikkerheten, men sletter all data i prosessen (TechRepublic)
 • Pro tip: Lag et Chromebook-gjenopprettingsbilde (TechRepublic)
 • 10 tips for å hjelpe deg med å bli en Google Chromebook strømbruker (TechRepublic)
 • Hvordan konfigurere en Chromebook for ultimat personvern (TechRepublic)
 • Få tilbake den nye billukten med Google-enheten din (TechRepublic)
Foto: Andy Wolber

© Copyright 2020 | mobilegn.com