Identity Theft Council: En ressurs for ofre for identitetstyveri

Identitetstyveri kan oppstå selv om du gjør alt riktig. Det er ikke din skyld hvis en kriminell får tilgang til et låneselskaps database, og stjeler tusenvis av identiteter og en tilfeldigvis er din. Eller det kan være en misfornøyd medarbeider som selger identiteter på siden. Dessverre er listen uendelig.

Heldigvis er det organisasjoner som er dedikert til å hjelpe ofre for identitetstyveri. Jeg vil gjerne presentere deg for en jeg fant mens jeg undersøkte artikkelen min om stjålne personnummer. Dette kan være en nyttig ressurs å dele med brukere i din egen organisasjon.

Identitetstyveråd

Neal O 'Farrell startet Identity Theft Council (ITC). Det er dedikert til å hjelpe mennesker til å komme seg etter identitetstyveri. Jeg lærte først om ITC, da jeg leste en artikkel på nettstedet Bank Information Security skrevet av Tracy Kitten. Fru Kitten siterte Mr. Farrell flere ganger. En resonerte med meg. Det handlet om personnummer:

"Vi må finne en nasjonal måte å kommunisere på, særlig når det gjelder personnummer. Det er ingen enkel måte å legge inn svindelvarsler på personnummeret vårt. Vi må finne ut av det."

Fru Kitten siterte også Karen Lodrick, et annet medlem av ITC-teamet som gjentok denne følelsen:

"Jeg fant ut at bankene ikke har et nettverk eller en måte å kommunisere med hverandre på."

Mens jeg skrev stykket mitt om stjålne personnummer, var mangelen på riktige kommunikasjonskanaler tydelig. Jeg kunne føle ofrenes frustrasjon over ikke å kunne kontakte de rette menneskene. Ms. Lodrick, selv et offer for identitetstyveri, vet førstehånds:

"De sier at det ikke er en fysisk forbrytelse, men smerten ved identitetstyveri henger. Vi må huske å alltid sette offeret først."

ITCs oppdrag

Jeg unngår normalt misjonsuttalelser, men ITC-er skiller seg ut:

  • Gi ofre for identitetstyveri fri tilgang til lokale eksperter og trente rådgivere som melder seg frivillig for å hjelpe ofre å komme seg etter identitetstyveri.
  • Arbeid med lokale kredittforeninger og banker for å oppmuntre de ansatte til å bli trente frivillige identitetsstyverådgivere.
  • Samarbeid med rettshåndhevelse, gi dem gratis opplæring og andre ressurser, slik at de kan gi en mer positiv respons til ofrene.
  • Arbeid med et bredt nettverk av lokale partnere, inkludert økonomisamfunnet, lokale myndigheter, bedrifter og skoler, for å spre meldingen "forebygging gjennom utdanning".
  • Lag lokale identitetstyverieråd i lokalsamfunn over hele landet som et enkelt svar og støttepunkt.

Det er andre organisasjoner som er fokusert på forebygging av identitetstyveri, men ITC tar en annen tilnærming. I stedet for bare å oppgi lister over telefonnumre og lenker på nettstedet, mener Farrell det er viktig å ha en personlig forbindelse med noen som er opplært og villige til å hjelpe.

Mellom ITCs oppdrag og de ovennevnte sitatene ser det ut som en viktig rolle å sette opp kommunikasjonskanaler for å hjelpe ofre med å oppnå oppløsning.

La oss være proaktive

Jeg nevnte tidligere at visse typer identitetstyveri er utenfor vår kontroll. Det er der organisasjoner som ITC kommer inn. Men vi må huske at det finnes metoder som phishing-e-postmeldinger, keyloggers og ondsinnede nettsteder som vi kan gjøre noe med.

Jeg har allerede introdusert deg for Mari Franks bok; The Complete Idiot's Guide to Recovering from Identity Theft. Jeg er på min andre lest og anbefaler det. Men boka er fokusert på hvordan du kan komme seg.

For å bli proaktiv, vil jeg foreslå et gratis online kurs som heter Security Awareness in the Workplace. Her er kursbeskrivelsen:

"InfraGard Awareness er et gratis bevissthetskurs for informasjonssikkerhet som vil hjelpe deg å forstå hvordan du kan bidra til å gjøre arbeidsplassen din mer sikker. Det vil også lære deg viktige ferdigheter for å beskytte deg selv og familien din mot nettkriminalitet og identitetstyveri."

Kurset består av 14 separate leksjoner og om ønskelig er det en sertifikatvei mot et gebyr.

Siste tanker

Identitetstyveri er en forbrytelse. Vi må forstå svindelen, så vi kan forhindre det når det er mulig. Vi må lære oss å fortelle om det skjer med oss. Endelig må vi vite hvordan vi kan gjenopprette det som er stjålet.

© Copyright 2020 | mobilegn.com